Nysved 120, Orrviken

Accepterat pris

2 200 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Nysved 120, Orrviken (Östersund)

Gård med attraktivt läge nära förskola & skola!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  144 m²
 • Tomtarea
  17 880 m²
 • Driftskostnad
  30 739 kr/år

I trivsam gårdsmiljö granne med vacker ängsmark ligger denna fastighet som har rymligt bostadshus och flera byggnader som kan användas både för bostadsändamål och olika verksamheter. Bostadshuset erbjuder kök med vedpanna, stor terrass med inglasad altan och soldäck samt bra utrymmen för både samvaro och förvaring. Uppvärmning med jordvärme ger låga boendekostnader.

Välkomna in i detta trevliga bostadshus som har lantligt kök i öppen planlösning mot matrum med plats för stort matbord som rymmer hela familjen. Utgång till terrass med inglasad altan och stort soldäck som har rikligt med sol hela dagen och som ligger i anslutning till egen ängsmark. Koppla av och bara njuta av lugnet och den lantliga miljön. På entréplanet finns tvättstuga med groventré och duschrum. Övre plan har tre bra sovrum. Bostaden har fiber för kraftfullt bredband, praktisk inbyggd farstukvist och jordvärmepump installerad -12.

Renoverad lillstuga som används som tonårsboende under hela året, garage med ny garageport, bastustuga, ladugårdsbyggnad som kan användas för djurhållning samt timrad förrådsbyggnad med nytt trägolv som blir en perfekt festlokal eller förrådsbyggnad.

Här bor ni i lantlig miljö med närhet till Orrvikens centrala delar som har både förskola och skola. Här finns både ängsmark och flera användbara byggnader för olika ändamål. Orrviken erbjuder fantastisk utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Åreskutan. Bra bussförbindelser till Östersund.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  144 m²
 • Tomtarea
  17 880 m²
 • Beteckning
  Orrviken 6:9
 • Pantbrev
  1 205 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder kök med vedpanna i öppen planlösning mot matrum med plats för stort matbord. Utgång till stor altan med soldäck samt inglasad altandel med skjutbara glaspartier. Rymligt vardagsrum med fönsterpartier åt två håll som ger rummet bra ljus. Tvättstuga med groventré och duschhörna. Inre och yttre hall med bra förvaringsutrymmen.

KÖK
Renoverat kök, från -06, med vedpanna i öppen planlösning mot matrum. Ljusa köksluckor med stommar och luckor från Ikea, vitrinskåp, skafferi och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Laminatbänkskiva och stor rostfri diskbänk. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl från -06, vedpanna med spisplattor, stor fläktkåpa, spis med häll & varmluftsugn, köksfläkt och diskmaskin. Enhetligt slitstarkt golv i kök, matrum och hall. Tapet och målat tak.

MATRUM
Matrum med slitstarkt golv, tapet, bröstpanel och vitmålat trätak. Plats för stort matbord vid fönster mot ängsområde. Utgång till altan som har inglasad altan med skjutbara glaspartier och soldäck mot ängsområde med eftermiddags- och kvällssol. Den inglasade altanen har trägolv, panel, kanaltak och infravärme.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med laminatgolv, målade väggar, trätak och fönsterpartier åt två håll som ger bra ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med groventré som har våtrumsmatta och våtrumstapet. Rostfri tvättho med trådbackar & skåp. Praktisk bänkskiva med skåp för bra förvaring. Högskåp.

DUSCHRUM
I anslutning till tvättstugan finns duschhörna som har våtrumsmatta och våtrumstapet.

TOALETT
Stor toalett med matta och tapet. Utrustat med tvättställ med underskåp, spegelskåp och wc-stol.

HALL
Inre hall med slitstarkt golv, tapet, trätak och ingång till klädkammare. Bra förvaringsutrymmen. Yttre hall har inbyggd farstukvist med bra utrymme för skor och ytterkläder.

ÖVRE PLAN
Övre plan har tre sovrum och badrum.

SOVRUM
Sovrum (1) har trägolv, tapet, tre garderober, sidovind och fönster mot ängsområde. Sovrum (2) har matta, tapet och fönster mot ängsområde. Sovrum (3) har matta, tapet, två inbyggda garderober och fönster mot ängsområde.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med badkar, tvättställ och wc-stol.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har matkällare, pannrum med jordvärmepump samt två frysboxar som lämnas ej.

TV

Tv via fiberanslutning.

Internet

Bredband via fiber för internet och telefoni.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1929
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong/ sten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Fönster
  2+1 glasfönster
 • Elförbrukning
  17 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Jordvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-05-21
 • Energiklass
  C
Renoveringar

1993: Om/ tillbyggt med kök, tvättsuga & två sovrum. 2006: Nytt kök. 2007: Ombyggnad farstukvist, stenläggning med marksten mot entré, indragning fiber. 2009: Inglasning av altan. 2010: Nya motorvärmarstolpar. 2011: Ny garageport. 2012: Installation jordvärmepump. 2017: Ommålning och delvis byte av ytterpanel. 2018: Nytt plåttak & hängrännor på lillstuga.

Exteriör

Tomt

Ängsområde omgärdar bostadshuset.

Uteplats

Altan med inglasad altan som har skjutbara glaspartier och infravärme. Stort soldäck med eftermiddags- och kvällssol.

Bilplats

Garage på betongplatta som är delvis isolerat. Två motorvärmarplatser.

Övriga byggnader

Lillstuga som använts för permanentboende. Skåp, kylskåp och uppvärmning med direktverkande el. Ladugårdsbyggnad med förrådsdel/ vedbod, två boxplatser, indraget vatten och loft. Garage på betongplatta. Delvis isolerat. Timrad förrådsbyggnad med nytt trägolv. Jordkällare.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  20 600 kr
 • Vatten/avlopp
  3 459 kr
 • Renhållning
  1 500 kr
 • Försäkring
  5 180 kr

Totalt: 30 739 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av fyra personer. I uppvärmning ingår hushållsström. Årsförbrukningen för lillstugan som har använts för permanentboende är beräknad till ca 10 000 kwh vilket inte ingår i driftskostnaderna.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  1 466 000 kr
 • Byggnad
  1 031 000 kr
 • Mark
  435 000 kr
 • Värdeår
  1956
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM1-73/4827.1

Servitut

Avtalsservitut Ledning

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-05-21 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Nysved 120.
Välkomna till Nysved 120.
Välkomna till denna lantliga gård!
Välkomna till denna lantliga gård!
Bo lantligt med närhet till förskola & skola.
Bo lantligt med närhet till förskola & skola.
Ljust kök med gott om förvaringsutrymmen.
Ljust kök med gott om förvaringsutrymmen.
Kök med vedpanna/ spis.
Kök med vedpanna/ spis.
Bra arbetsutrymme.
Bra arbetsutrymme.
Kök från matplats.
Kök från matplats.
Kök i öppen planlösning mot matplats.
Kök i öppen planlösning mot matplats.
Matrum med utgång till inglasad altan & soldäck.
Matrum med utgång till inglasad altan & soldäck.
Inglasad altan med skjutbara glaspartier.
Inglasad altan med skjutbara glaspartier.
Vardagsrum att umgås i.
Vardagsrum att umgås i.
Vardagsrum.
Vardagsrum.
Tvättstuga med groventré.
Tvättstuga med groventré.
Tvättstuga.
Tvättstuga.
Toalett
Toalett
Praktisk inre & yttre hall.
Praktisk inre & yttre hall.
Hall med trapp.
Hall med trapp.
Förvaring under trappen.
Förvaring under trappen.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Hall
Hall
Badrum med badkar.
Badrum med badkar.
Garage.
Garage.
Lillstuga/ gäststuga.
Lillstuga/ gäststuga.
Ladugårdsbyggnad.
Ladugårdsbyggnad.
Timrad förrådsbyggnad.
Timrad förrådsbyggnad.
Bastubyggnad.
Bastubyggnad.
Jordkällare.
Jordkällare.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.