Fannbyn 214

Eller högstbjudande

3 350 000 kr

Högsta bud

3 000 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 3 000 000 kr 16/08 19:12 2
 • 2 900 000 kr 16/08 10:42 1
Visningar
 • 24/8
  24/8, 12:45–13:45 Öppen visning - Välkommen!
Fannbyn 214 (Östersund)

Välplanerat hus i två plan i trivsamma Fannbyn på "Annersia"!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  151 m²
 • Tomtarea
  2 200 m²
 • Driftskostnad
  32 300 kr/år

Här erbjuds ett rymligt och välplanerat hus i genomgående fint skick. Ett modernt boende i två plan med utmärkt planlösning, härlig rymd och atmosfär. Bostaden har dessutom vackra golv, braskamin och fint ljusinsläpp.

Huset står på en stor, lättskött och barnvänlig trädgårdstomt med välskött gräsmatta och en vacker gärdsgård som ramar in tomten. På gårdsplanen på framsidan av huset samt gången till carporten ligger gårdsgrus som omges av vacker sten. Här finns även en carport med förrådsdel som rymmer två bilar. Husmodellen kommer från Smålandsvillan och har fyra rymliga sovrum, allrum, vardagsrum, två helkaklade badrum, tvättstuga och kök. I hela entréplanet ligger ett parkettgolv i ek som flyter över en härligt stor yta och gör att det känns enhetligt och snyggt. Här är det också 2.55 cm i takhöjd vilket gör att det känns extra luftigt i entréplanet. Vardagsrummet har stora höga fönster som släpper in ljus samt en braskamin som ger en extra mysfaktor. Härifrån nås även den stora altanen som rymmer både grillen, solstolarna samt bord och stolar. Badrummen är utrustade med behaglig golvvärme och ett utav dem har dessutom badkar. Allrummet på övre plan rymmer skrivbordshörna, soffa och tv-möbel och här sitter infällda spotlights i taket.

Orrvikens skola ligger ca 3 km från huset och omfattar förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. Skolskjuts kommer och hämtar barnen precis utanför dörren. I närområdet finns även Böle byskola. Till Bydalen är det ca 45 km, om man tar färjan eller isvägen på vintern, för den som vill njuta av Oviksfjällen och vad de har att erbjuda. På Norderön finns mysiga Tivars gårdsmejeri med restaurang och gårdsbutik. Andersön är ett naturreservat som erbjuder bad, fantastisk löpning och cykling. Nedanför villaområdet vid Störsjöns strand ligger en fin badplats och intill villakvarteret finns skoterleder som tar er upp till bl.a. Svartsjöarna. Ovanför villaområdet nås Orrvikens eljusspår där det finns spår om 10 km, 5 km och 3 km elljus. Till Östersund är det ca 14 km och tar ca 15 min med bil.

Det här hemmet är som gjort för en barnfamilj, perfekt beläget i Fannbyn. Nära bland annat Storsjön, Brunkulla Gård och Andersön.

Varmt välkommen till Fannbyn 214!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  151 m²
 • Tomtarea
  2 200 m²
 • Beteckning
  Fannbyn 1:40
 • Pantbrev
  2 623 250 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: En brokvist leder er fram till den vita ytterdörren med tre fönster som tillsammans med ett mindre fönster släpper in ljus i hallen. En hatthylla erbjuder avhängningsmöjligheter och plats finns för skohylla. På golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Kök/matplats: Myresjökök med gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Bänkskivan i laminat bjuder på goda arbetsytor och ovanför sitter ett snyggt vitt kakel. Köksutrustningen består av spis/dubbelugn från Electrolux, spisfläkt från Electrolux, diskmaskin från Electrolux, fullstor frys från Husqvarna, fullstor kyl från Husqvarna och rostfri diskho. Plats finns för matbord för 6 personer. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Tvättstuga: Inredningen består av frånluftsvärmepump från Nibe fighter 360p, tvättmaskin från Siemens, torktumlare från Siemens, torkskåp från Electrolux, städskåp och tvättho med underskåp. Här sitter även elskåp och fiber. Väggarna är klädda i vit väv och på golvet ligger en grå plastmatta. En grovingång tar er ut till trädgården.

Vardagsrum: Gott om plats finns för soffa, tv-möbel och bokhyllor. Två höga fönster tillsammans med altandörren släpper in rikligt med ljus och gör att det känns extra luftigt. Pricken över i:et är braskaminen från Contura som både ger en mysfaktor och värmer gott. En av väggarna är klädd i en fondtapet med silvermönster och resterande väggar är klädda i vita tapeter. På golvet ligger ett parkettgolv i ek. Härifrån nås även altanen på ca 50 kvm och rymmer både grillen, solstolar samt bord och stolar.

Badrum: Inredningen består av kommod från Hafa, spegel med spotlights och eluttag från Hafa, handdukstork från Hafa, toalettstol från från Ifö och duschväggar i glas. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp. På golvet ligger ett grått klinker som är utrustat med elgolvvärme och väggarna är klädda i kakel i en ljusbeige kulör.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, byrå och skrivbord. Två garderober erbjuder förvaring. En av väggarna är klädd i en fondtapet med fiskar och båtar och resterande väggar är klädda i vita tapeter.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Fyra garderober erbjuder förvaring. En av väggarna är klädd i en fondtapet med blommönster och resterande väggar är klädda i vita tapeter. På golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Allrum: En trätrappa tar er upp till det övre planet och ett stort allrum. Gott om plats finns för soffmöbel, soffbord, tv och skrivbord. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ett vitt parkettgolv. I taket sitter infällda spotlights.

Klädkammare: Här sitter väggfasta hyllor och klädstång. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv.

Badrum: Inredningen består av vägghängd toalettstol från Svedbergs, handdukstork från Svedbergs, kommod från Vedum, spegelskåp från Vedum och badkar. I taket sitter infällda spotlights. På golvet ligger ett grått klinker utrustat med elgolvvärme och på väggarna sitter ett vitt kakel.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, skrivbord, byrå och garderob. Väggarna är målade i en grå/grön kulör och på golvet ligger ett vitt parkettgolv.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, byrå och fåtölj. En garderob erbjuder förvaring. Väggarna är målade i en lila kulör och på golvet ligger ett vitt parkettgolv.

TV

Fiber indraget.

Internet

Fiber indraget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  2008
 • Grund
  Varmgrund
 • Stomme
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Takpannor
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk ventilation
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-05-21
 • Energiklass
  C
Övrigt

Radonfläkt sitter i varmgrunden.

Exteriör

Tomt

Gärdsgård runt tomten.

Uteplats

Altan på ca 50 kvm.

Bilplats

Carport med plats för två bilar. Förrådsdel i anslutning.

Övriga byggnader

Carport med förrådsdel.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  19 000 kr
 • Vatten/avlopp
  4 200 kr
 • Sotning
  500 kr
 • Samfällighet
  2 400 kr
 • Renhållning
  2 000 kr
 • Försäkring
  4 200 kr

Totalt: 32 300 kr/år

I siffran för uppvärmning ingår hushållsel och ved. I vägavgiften ingår snöröjning, sandning och underhåll.

Taxering
 • Totalsumma
  1 941 000 kr
 • Byggnad
  1 586 000 kr
 • Mark
  355 000 kr
 • Värdeår
  2008
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Område, 2380IM-12/18821.1

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Fannbyn 214
Välkommen till Fannbyn 214
Vy mot entrén
Vy mot entrén
Vy över fastigheten
Vy över fastigheten
Stor altan
Stor altan
Gott om plast för utemöbler
Gott om plast för utemöbler
Vy mot framsida och gavel
Vy mot framsida och gavel
Vy mot hus, trädgård och altan
Vy mot hus, trädgård och altan
Vy över fastigheten från framsidan
Vy över fastigheten från framsidan
Förråd i carport
Förråd i carport
Gärdsgård från Jämtgärdsgård
Gärdsgård från Jämtgärdsgård
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Entré/hall
Entré/hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Braskaminen ger en extra mysfaktor
Braskaminen ger en extra mysfaktor
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Arbetshörna i allrum
Arbetshörna i allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Badrum med badkar
Badrum med badkar
Andersön
Andersön
Andersön
Andersön

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.