Fritzhemsgatan 98

Eller högstbjudande

3 990 000 kr

Högsta bud

3 300 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 3 300 000 kr 03/07 15:02 1
Visningar
 • 25/9
  25/9, 17:00–18:00 Öppen visning - Välkommen!
Fritzhemsgatan 98 (Östersund)

Rymligt och socialt boende på omtyckta Fritzhemsgatan!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  165 m²
 • Tomtarea
  971 m²
 • Driftskostnad
  48 000 kr/år

Här på Fritzhemsgatan 98 finns denna tvåplansvilla från 1964 till salu. Ett rymligt, socialt och välplanerat hem om sex rum och kök samt braskamin, stora sällskapsytor, sociala ytor och härlig atmosfär. Huset har även bra förvaringsmöjligheter och en gästlägenhet.  

Huset består bland annat av ett välplanerat, elegant och trevligt kök med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och ett snyggt skiffergolv. Här finns ett generöst, öppet och socialt vardagsrum med vackert ljusinsläpp, plats för matgrupp, soffa och övrig inredning och generösa sällskapsytor samt fyra sovrum. Badrummet är smakfullt, funktionellt och ljust med toalett, dusch, jacuzzi, spegelskåp med belysning, golvvärme, kommod och handfat.

Huset står på en fin, vacker och välskött trädgårdstomt med böljande gräsmatta, inglasat uterum, damm, flertalet vackra växter och redskapsbod. Framsidan har vacker stensättning med separat parkering i anslutning till gatan samt plats för utemöbler. Det inglasade uterummet, som har plats för matbord och stolar, passar utmärkt för ljumma vår- och sommarkvällar. Här porlar det i vattenfallet och ett lugn infinner sig när man vistas här.

Gästlägenheten rymmer kök, badrum och rum och har egen ingång från gavelsidan. Vill man nyttja hela källaren själv är det enkelt att ta upp den ursprungliga öppningen till denna del.

På Frösön ligger dessa omtyckta och populära kvarter. Ica Nära ligger inom bekvämt promenadavstånd. Bara en kort promenad bort finns förskolor, busshållplats, bra kommunikationer, fina grönområden och idrottsanläggningar. Här på Fritzhemsgatan 98 är det lätt för hela familjen att trivas!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  165 m²
 • Biarea
  33 m²
 • Tomtarea
  971 m²
 • Beteckning
  Vikingen 10
 • Pantbrev
  3 339 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Kök/matplats: Köksinredningen består av kök från Ballingslöv i körsbär och gott om förvaringsmöjligheter finns i skåp och lådor. Köksutrustningen består av diskmaskin från Cylinda, ugn från Cylinda, spishäll från Husqvarna, spisfläkt från Blomberg, kyl/frys från Electrolux och rostfri diskho. Bänkskivan i laminat bjuder på goda arbetsytor och ovanför diskhon sitter infällda spotlights i köksinredningen som ger ett bra arbetsljus. I köksdelen ligger ett vackert skiffergolv som avgränsar mot matplatsen. Matplatsen rymmer ett matbord för 6 personer. Pricken över i:et är braskaminen från Handöl som ger en extra mysfaktor när man sitter vid matbordet. Här ligger ett parkettgolv och väggarna är klädda i beiga tapeter. Härifrån nås även den inglasade uteplatsen för den som vill avnjuta maten utomhus.

Vardagsrum: Ett generöst, öppet och socialt vardagsrum med ljusa tapeter och parkettgolv. Här finns plats för både matsalsmöbel, soffmöbel och bokhyllor. Stora fönsterpartier ger ett trevligt ljusinsläpp. Härifrån nås även en balkong i söderläge med plats för ett mindre bord och stolar.

Badrum 1: Ett smakfullt, funktionellt och ljust badrum med toalettstol från Ifö, duschhörna, jacuzzi från Svedbergs Cadazzo i massivt stengods, spegelskåp med belysning, kommod, handfat samt klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar.

Sovrum: Gott om plats för dubbelsäng och sängmöbler. Tre garderober med dubbeldörrar och tillhörande överskåp erbjuder god förvaring. En av väggarna är klädd i en snygg fondtapet med blommönster och resterande väggar är klädd i en beige tapet. På golvet ligger ett parkettgolv.

Sovrum/arbetsrum: Plats finns för säng eller skrivbord samt bokhyllor. Väggarna är klädda i väv som är målad i en beige kulör förutom en som är målad i en röd kulör. På golvet ligger ett ljust laminatgolv. I anslutning finns en klädkammare som är utrustad med en klädstång och hyllor. Här sitter en gul tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Entré/hall: Plats finns för hatthylla, spegel och byrå. Väggarna är klädda i en bröstpanel som är målad i en gul kulör samt vit tapet. På golvet ligger en plastmatta.

Sovrum: Här finns gott om plats för säng, skrivbord och bokhyllor. Väggarna är klädda i en röd tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Toalett: Inredningen består av toalett från Svedbergs, väggfasta hyllor, handfat och spegel. Väggarna är klädda i en ljus våtrumstapet och betonggolvet är målat. Det sitter infällda spotlights ovanför handfat och spegel.

Dusch/bastu: Inredningen i bastun består av två sittbritsar, bastuaggregat från ASEA Skandia, bastupanel och målat betonggolv. Kaklad duschhörna med skjutdörrar.

Tvättstuga: Inredningen består av tvättmaskin från SKO, frysbox från Cylinda, arbetsbänk, väggfasta skåp och hyllor samt fjärrvärmecentralen. En vägg är vitputsad och två väggar är klädda med tapet.

Sovrum: Gott om plats för säng, sängmöbler och skrivbord. En infälld garderob underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Förråd: Gott om plats för redskap och verktyg. Betonggolv och spånskiveväggar. Utgång till framsidan av huset. I anslutning finns ytterligare ett förråd som är inrett med väggfasta hyllor och en frysbox från Cylinda.

Förråd: Detta förråd har väggfasta hyllor, inbyggda skåp och garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitputsade och på golvet ligger ett laminatgolv.

Matkällare: Inredd med hyllor som rymmer både syltburkar och saftflaskor. Vitputsade väggar och tegelgolv.

Gästlägenhet: Rum:
Entrén från gaveln välkomnar er in till ett stort rum som rymmer säng, bord och stolar. Två infällda garderober med tillhörande erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i vita tapeter och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Inre hall:
Den inre hallen har tre garderober som erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i vita tapeter och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Badrum:
Inredningen består av duschhörna, handfat, badrumsskåp, toalettstol från Ifö och toppmatad tvättmaskin. Väggarna är klädda i ljus våtrumstapet och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Kök/matplats:
Inredningen består av kyl/frys från Cylinda, Husqvarna spis/ugn, spisfläkt från Elvita, rostfri diskho och vita överskåp/bänkskåp. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Internet

Fiber indraget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1964
 • Grund
  Källare
 • Fasad
  Tegel och träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-05-07
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Inglasat uterum.

Bilplats

Bilplats finns i anslutning till gatan och plats finns även på infart.

Övriga byggnader

Inglasat uterum
Redskapsbod

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  21 500 kr
 • El
  14 000 kr
 • Vatten/avlopp
  4 200 kr
 • Sotning
  150 kr
 • Renhållning
  2 750 kr
 • Försäkring
  5 400 kr

Totalt: 48 000 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  2 441 000 kr
 • Byggnad
  1 734 000 kr
 • Mark
  707 000 kr
 • Värdeår
  1964
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM1-64/1681.1

Servitut

Avtalsservitut Ledning

Plan­bestämmelser

Tomtindelning (1962-10-25) Stadsplan (1955-01-14)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Fritzhemsgatan 98
Välkommen till Fritzhemsgatan 98
Fantastisk trädgård
Fantastisk trädgård
Vy mot framsidan av huset och den stensatta uppfarten
Vy mot framsidan av huset och den stensatta uppfarten
Olika platser där man kan njuta av trädgården
Olika platser där man kan njuta av trädgården
Vattenfall och damm som porlar trivsamt
Vattenfall och damm som porlar trivsamt
Inglasat uterum
Inglasat uterum
Stensatt uppfart
Stensatt uppfart
Inglasat uterum
Inglasat uterum
Plats för bord och stolar
Plats för bord och stolar
Vy mot matplats och kök
Vy mot matplats och kök
Braskamin som ger den extra mysfaktorn
Braskamin som ger den extra mysfaktorn
Kök och matplats
Kök och matplats
Kök
Kök
Kök med goda arbetsytor
Kök med goda arbetsytor
Vy mot trappa
Vy mot trappa
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med plats för matsalsmöbel
Vardagsrum med plats för matsalsmöbel
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Vy mot vardagsrum
Vy mot vardagsrum
Stora fönsterpartier som ger ett trevligt ljusinsläpp
Stora fönsterpartier som ger ett trevligt ljusinsläpp
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Entré/hall
Entré/hall
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Toalett
Toalett
Sovrum
Sovrum
Bastu och dusch
Bastu och dusch
Bastu
Bastu
Tvättstuga
Tvättstuga
Rum gästlägenhet
Rum gästlägenhet
Rum gästlägenhet
Rum gästlägenhet
Rum gästlägenhet
Rum gästlägenhet
Kök gästlägenhet
Kök gästlägenhet
Kök gästlägenhet
Kök gästlägenhet
Matplats gästlägenhet
Matplats gästlägenhet
Badrum gästlägenhet
Badrum gästlägenhet
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.