Kläppe 506, Hallen

Accepterat pris

2 200 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Kläppe 506, Hallen (Åre)

Stort hus med bergvärme, solceller och dubbelgarage

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  200 m²
 • Tomtarea
  1 518 m²
 • Driftskostnad
  39 556 kr/år

Välkommen till Kläppe och denna rymliga villa som erbjuder det mesta. Den tillbyggda delen bidrar till stora möjligheter för ägaren, rejält med utrymme för den stora familjen, gäster som får en egen flygel eller för dig som bedriver verksamhet är tillbyggnaden helt perfekt.

Huset har mycket låga driftkostnader tack vare bergvärme och solceller! Stort dubbelgarage med gjuten platta som uppfördes 2005 med intilliggande förråd och övervåning med kontor, helkaklat badrum och stort allrum.

Kläppe är en naturskön by strax innan Hallen intill Storsjön med utsikt mot Oviksfjällen, kommer du från Östersund tar du färjan till Håkansta.

Kvällstid lyser villan upp långt innan du nått fram vilket ger ett trevligt mottagande. Under dagtid välkomnas du av en stenlagd entré med fin utebelysning som styr genom ljusrelä. Huvudbyggnaden är i grunden ett Gullringshus och uppfördes 1987 av nuvarande ägare. Detta är ett bekvämt boende i ett plan där planlösningen är fördelat på 3 sovrum, vardagsrum, badrum, allrum med kamin och ett fantastiskt uppvärmt uterum. I den ombyggda/tillbyggda delen som skedde 1996 finns en underbar bar med stämningsfull inredning. År 2005 var det dags för nästa utbyggnad då nuvarande dubbel garage kom till med vattenburen golvvärme i såväl bottenvåning som övervåning. Hela fastigheten har gott om förvaringsutrymmen, plats för hobbyverksamhet med grovingång samt tvättstuga intill.

Villan har flertalet uteplatser där du kan följa solens timmar, här finns utrymme för solsängar, matgrupp och cafémöbel.
Här trivs man såväl inne som ute.

Varmt välkommen på visning!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  200 m²
 • Biarea
  80 m²
 • Tomtarea
  1 518 m²
 • Beteckning
  Kläppe 1:39
 • Pantbrev
  723 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

HALL: Huvudingången har en praktisk lättskött plastmatta på golvet och väggarna är målade. Klädavhängning till vänster via hatthylla. Från hallen har du god överblick över husets planlösningen.

KÖK: Rymligt kök i vinkel som fräschats upp under senare år med b.la. ny bänkskiva, nytt kakel, nya köksluckor och maskinell utrustning (2008). Gott om plats finns för matbord för 4-6 personer.

På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade.
Från köket når du hallen som hör till grovingången,

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, bokhylla och matbord där familj och vänner gärna samlas. Stora fönsterpartier som vetter mot altanen och tomten. Ekparkettgolv och tapetserade väggar.

ALLRUM: Mysigt allrum med kamin som sprider både ljus och värme när mörkret och kylan kryper på. Ljust och fräscht rum med renoverade ytskikt, vitlaserad ekparkett och målade väggar varav en är klädd med träpanel. Härifrån finns utgång till det fina uterummet.

UTERUM: Stort inglasat (sommarfönster) uterum som är en favoritplats i huset. Rummet har vattenburen golvvärme vilket gör att säsongen förlängs. Vitmålade väggar och vinylgolv i träimitation. Skjutdörrar med utgång till den vidbyggda altanen och trapp ner till gräsmattan.

SOVRUM 1: Används idag som föräldrasovrum och plats för dubbelsäng. Klädförvaring finns i hel garderobsvägg med flyttbara garderober. Utgång finns till altanen som fortsätter längs med husets gavel. På golvet ligger laminatgolv i körsbär och väggarna är tapetserade.

SOVRUM 2: Används idag som gästrum och har plats för enkelsäng och bokhylla. Förvaring finns i två garderober till vänster om dörren. Väggarna är klädda med tapet och på golvet ligger laminat av björk.

SOVRUM 3: Lämpar sig som barnrum eller kontor. Här inne finns utrymme för enkelsäng och byrå. På golvet ligger laminatgolv i körsbär och väggarna är klädda med tapet. Förvaring finns i en garderob.

BADRUM: Intill sovrummen ligger badrummet som har klinkergolv med skön golvvärme och kaklade väggar. Inredningen består av duschhörna, wc-stol, tvättställ med kommod samt spegelskåp upptill och högskåp intill. Fönster ger trivsamt ljusinsläpp.

Grovingång: Mellan köket och den tillbyggda delen finns en grovingång som används flitigt. Praktiskt med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Härifrån har du den mysiga baren till vänster och ett badrum rakt fram. Till höger om badrummet fortsätter du mot hobbyrummet, tvättstugan och den senaste tillbyggnaden.

BAR & BILJARDRUM: Påkostad och stämningsfull bar som bjuder in till många trevliga kvällar. Här finns biljardbord och sittmöbler. Hela baren är smakfullt inredd där väggarna delvis är klädda med skotskrutig tapet och mörkt trä med fina detaljer. Platsbyggd bar där kvällens drink serveras. På golvet ligger en plastmatta i parkettimitation. Litet fönster ger ljusinsläpp.

BADRUM: Intill groventrén och baren finns ett badrum med klinkergolv och golvvärme samt kaklade väggar. Här kan du njuta av ett avslappnande bad med stämningsfull belysning och musik från de inbyggda högtalarna. Övrig inredning består av wc-stol och tvättställ.

HOBBYRUM: Från groventrén når du hobbyrummet med skrivbord, verktygsförråd och garderober, perfekt om du kommer in med smutsiga arbetskläder och verktyg. Utgång finns till altanen för att underlätta tillgängligheten. På golvet ligger plastmatta och väggarna är målade. Golvvärmen torkar snabbt upp blöta skor.

TVÄTTSTUGA: Intill hobby-delen finns en praktisk tvättstuga med våtrumsmatta på golvet (golvvärme) och målade väggar.Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin med intilliggande tvättho och arbetsbänk samt torkskåp. Förvaring finns i två garderober intill. Härifrån når du ytterligare ett förråd.

HALL INNAN TILLBYGGNADEN: Innan du kommer fram till trappen i den tillbyggda delen finns en mindre hall med skjutgarderob och en flyttbara garderober. En trapp upp når du kontor och allrum medan rakt fram når du en hall med klinkergolv, förråd och garaget finns intill samt en grovingång. Vattenburen golvvärme även här.

KONTOR/ALLRUM/BADRUM I TILLBYG:
Kontor
Via trapp når du övervåningen i den tillbyggda delen som är perfekt för såväl hemmakontor, tonåringar eller gästerna att husera för sig själva. Först möts du av en kontorshörna med gott om utrymme för två skrivbord, perfekt för dig som har eget företag. Rummet bjuder även på en mysig lounge-del med plats för sköna fåtöljer och förvaring. Ekparkettgolv och målade väggar.

Allrum
Vidare längre in finns ett stort allrum med härlig rymd och som badar i ljus. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, soffgrupp och tv-möbel. Rustikt trägolv och målade väggar.

Badrum
Såklart finns ett tillhörande helkaklat badrum i sobra färger. Praktisk duschhörna med vikbara väggar, vägghängd toalett samt tvättställ. Vattenburen golvvärme i hela våningsplanet.

TV

2 paraboler samt fiberanslutning inkopplad.

Internet

Fiberanslutning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1987
 • Grund
  Krypgrund/Plintgrund/Platta på mark
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongpannor/Plåt
 • Fönster
  3-glas isolerrutor/3 små 2-glas isolerrutor
 • Uppvärmning
  Bergvärme/Solceller
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, vattenförening. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Infiltrationsbädden ligger på grannfastigheten som också ägs av säljaren. Servitut är under uppförande.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-04-25
 • Prestanda
  63 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B
Renoveringar

2014: Tillbyggnad glasveranda
2014: Nya köksluckorna
2013: Altan i vinkel
2008: Vitvaror samt kakel och köksbänk
2004: Klinker i groventré samt badrum
2003: Biljardrum med bar
2005: Garagebyggnad med övervåning
1996: Tillbyggnad mellan huvudbyggnad och garage

Exteriör

Tomt

Lättskött tomt med fruktträd och nedgrävd kabel för robotgräsklippare.

Uteplats

På tomten finns en uteplats för alla väder. Det uppvärmda uterummet används flitigt för middagar. Skjutdörrar tar dig ut till den vidbyggda altanen med inbyggda lampor som sträcker sig längs med husets gavel. Här kan du njuta av eftermiddag- och kvällssolen.
För dig som vill sola är hörnan intill utbyggnaden perfekt då det oftast är lä här och solen värmer gott. Vid husets entré finns en fin stenläggning med infälld belysning, här njuter du av morgonsolen.

Bilplats

Varmbonat dubbelgarage med vattenburen golvvärme och automatiska el portar. Intill finns grovingång och dubbla förråd samt värmecentral.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  28 968 kr
 • Vatten/avlopp
  1 200 kr
 • Renhållning
  3 175 kr
 • Försäkring
  6 213 kr

Totalt: 39 556 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  1 592 000 kr
 • Byggnad
  1 496 000 kr
 • Mark
  96 000 kr
 • Värdeår
  2002
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Jordvärme, 2321-09/93.1
Förmån: Officialservitut Väg Vattenledning Avlopp, 23-MAA-367.1

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samtidigt. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Kläppe 506!
Välkommen till Kläppe 506!
Stenlagd uteplats med belysning
Stenlagd uteplats med belysning
Allrum i den tillbyggda delen
Allrum i den tillbyggda delen
Matplats för 4 personer
Matplats för 4 personer
Ett favoritrum med vattenburen golvvärme
Ett favoritrum med vattenburen golvvärme
En egen bar där många trevliga kvällar kommer avnjutas
En egen bar där många trevliga kvällar kommer avnjutas
Välkommen in!
Välkommen in!
Ljust kök i vinkel med gott om skåp
Ljust kök i vinkel med gott om skåp
Matplats med möjlighet att duka långbord
Matplats med möjlighet att duka långbord
Vardagsrum
Vardagsrum
Allrum med utgång till inglasat uterum
Allrum med utgång till inglasat uterum
Kaminen värmer skönt när kylan kryper på
Kaminen värmer skönt när kylan kryper på
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Badrum
Badrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Kontorsdel
Kontorsdel
Allrum
Allrum
Gott om plats för gäster
Gott om plats för gäster
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Vägghängd toalett
Vägghängd toalett
Altan i vinkel med soligt läge
Altan i vinkel med soligt läge
Vidbyggd altan
Vidbyggd altan
Tomten
Tomten
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.