Räcksjön 125, Orrviken

Accepterat pris

1 000 000 kr

Högsta bud

1 550 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Räcksjön 125, Orrviken (Östersund)

 • Typ
  Jordbruk
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  80 m²
 • Markarea
  39,78 ha
 • Driftskostnad
  43 109 kr/år

Vi har nöjet att förmedla denna trevliga gård som ligger med ett trivsamt läge i Räcksjön utanför Orrviken. Boningshuset är delvis renoverat med nytt badrum och nyare ytskikt i flera av rummen. Här finns goda förutsättningar till att skapa sig ett trivsamt boende. Fastigheten är på ca 40 ha och är fördelat på 9 ha skog, 23 ha impediment, 6 ha åkermark och ca 2 övrig mark. På tomten finns det en stor ladugårdsbyggnad, ett renoverat gästhus och 2 härbren.

Boningshusets entréplan erbjuder hall med golvvärme, ett äldre kök med plats för matbord och delvis nyare vitvaror, ett renoverat badrum med golvvärme samt vardagsrum.. Det övre planet erbjuder två sovrum och klädkammare. Gästhuset har renoverat kök och badrum, vardagsrum och ett sovrum.

Lättskött trädgårdstomt med stor gräsmatta, bärbuskar, träd och hundgård. Till Orrviken där det finns mataffär, skola/förskola och sporthall är det ca 2 km. I området finns gott om skoterleder som sammanknyter mot både Oviken och Brunflo. Till Östersund är det ca 2 mil med tillgång till allmänservice och till Bydalsfjällen är det ca 7 mil. Ta chansen att köpa denna trevliga gård med stor potential.

Välkommen på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  80 m²
 • Beteckning
  Räcksjön 1:18, Räcksjön 1:19
 • Pantbrev
  1 127 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN
Entréplanet rymmer hall, kök, badrum och vardagsrum

HALL
Mindre hall som erbjuder plats för avhängning av kläder. På golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv med el golvvärme och på väggarna sitter en grön tapet. I hallen finns trappen som tar er upp till övervåningen och ingång till det renoverade badrummet.

KÖK
Köket är litet men välplanerat och ett platsbyggt skafferi erbjuder bra förvaring. Här finns plats för ett mindre matbord. Köksinredningen är av äldre modell med blåa träluckor och en rostfri diskbänk. Ovanför diskbänken sitter vitt och mörkgrått kakel. Fönster åt två håll ger köket rikligt med ljus. Köket är maskinellt utrustat med en spis med häll (Bosch), rostfri kyl och frys (Samsung) och en äldre köksfläkt (Futurum). Här finns också tvättmaskin (Hoover 2017) och diskmaskin (Matsui 2018). Väggarna är vita och på golvet ligger ett grått laminatgolv och taket är vitmålat.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har plats för soffa, soffbord, tv-möbel. Här finns även plats för ett skrivbord och bokhyllor om man skulle önska det. Fönsterpartier från två håll ger rummet ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger ett ek laminatgolv och på väggarna sitter en grå tapet och taket är vitt.

BADRUM
Renoverat badrum med smakfulla materialval. Badrummet är utrustat med toalettstol, tvättställ, dusch och spegelskåp. På golvet ligger klinker med el golvvärme och på väggarna sitter ett vackert kakel. I duschen är det vacker granit mosaik med inslag av sjösten på golv och väggar.

ÖVRE PLAN
Det övre planet erbjuder två sovrum samt förvaringsutrymmen.

ÖVRE HALL
Den gedigna trappen tar er upp till den övre hallen som har en stor garderob som erbjuder gott om förvaring. På golvet ligger en mörkgrå plastmatta och på väggarna sitter en grön tapet. Här finns också en stor garderob som erbjuder gott om förvaringsutrymme.

SOVRUM 1
Det större sovrummet har plats för dubbelsäng, sängbord och garderober. På golvet ligger ett grått laminatgolv och på väggarna sitter en ljusgrå tapet med en bröstpanel av gamla träplank. Taket är vitt.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet har plats för en enkelsäng, byrå/garderob och skrivbord. På golvet ligger ett grått laminatgolv och på väggarna sitter en mönstrad tapet och vitmålad träpanel. Taket är vitt.

GROVKÄLLARE
Med ingång från baksidan av huset finns en grovkällare. I källaren finns varmvattenberedare och el-central. Här finns även en del utrymmen för förvaring.

GÄSTHUS
Gästhuset har renoverats 2009 och rymmer nytt kök, sovrum, vardagsrum och nytt badrum. Köket är utrustat med spis, kyl/frys och fläkt. Badrummet har toalettstol, tvättställ och dusch samt golvvärme. Vardagsrummet har plats för soffa, soffbord och tv-möbel. Det är gott om plats i sovrummet för en säng, sängbord och ett par garderober. På vindsplanet finns gott om förvaringsmöjligheter eller möjlighet att inreda om man skull vilja det.

TV

Tv via bredband.

Internet

Bredband via fiber.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1909
 • Grund
  Krypgrund/Källare
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Takpannor
 • Fönster
  2-glasfönster kopplade i fönsterbågar
 • Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, tvåkammar brunn.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2016-11-04
 • Prestanda
  185 kWh/m²/år

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1 000 m². Tomten: Trädgårdstomt med träd, bärbuskar och trädgårdsland. Här finns också en stor hundgård.

Bilplats

Parkering på gårdsplan.

Övriga byggnader

Ladugårdsbyggnad:
Gammal ladugårdsbyggnad med hundgård, hönsgård, förråd och höskulle. Gott om förvaringsutrymmen.

Gästhus som renoverades 2009 med nytt kök, vardagsrum, sovrum och nytt badrum med golvvärme och helkaklade väggar. Nya furugolv med indragen vattenburen golvärme som är klar att kopplas in till en värmecentral. Kallvind som erbjuder gott om förvaring eller möjlighet att inreda med extra rum.

Härbren:
Två gamla härbren som står på åkern nedanför boningshuset.

Ekonomibyggnader
Ladugård

Gammal ladugårdsbyggnad med hundgård, hönshus, förråd och höskulle. Gott om förvaringsutrymmen.

Marker
Åkermark

Areal: 6 ha. Brukningsvärde: Bättre än normalt. Dränering: Tillfredsställande.

Skogsmark

Areal: 9 ha.

Impediment

Areal: ca 23 ha.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 43 109 kr/år

Kostnader för 6 personer.

Taxering
 • Totalsumma
  1 099 000 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk

225 000 kr

Småhusbyggnad lantbruk

409 000 kr (värdeår 1935)

Åkermark

142 000 kr

Skogsmark

257 000 kr

Impediment

66 000 kr

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM1-73/4842.1
Last: Ledningsrätt Optofiberkabel, 2380K-2005/87.2
Last: Ledningsrätt Starkströmsledning, 2380K-2005/87.1

Servitut

Avtalsservitut Ledning

Gemensamhets­anläggningar

Skattetal: Mantal 27/480

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2019-05-02 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2016-11-03. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Hall
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Övre hall
Övre hall
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 1
Sovrum 1
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.