Ytterån 503, Ytterån

Accepterat pris

650 000 kr

Visningar
 • 28/5
  28/5, 16:30–17:15 Öppen visning - Välkommen!
Ytterån 503, Ytterån (Krokom)

Mindre villa på stor tomt

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  86 m²
 • Tomtarea
  12 853 m²
 • Driftskostnad
  30 000 kr/år

På stor tomt på undanskymt läge i centrala Ytterån finner ni detta trevliga och charmiga hus. Huset är belägen på en uppväxt och grönskande tomt med härliga grönytor och mindre skogsparti. Huset är charmigt och har vardagsrum, möjlighet till två sovrum, fullutrustat kök med plats för matbord, klädkammare och en möblerbar hall. Huset har energieffektiv uppvärmning via luft/luft värmepump och här finns en värmande öppen spis där ni kan njuta under kylslagna vinterkvällar. Husets badrum renoverades ca 2010 och går i ljusa toner. Huset erbjuder två altaner varav den största ligger i anslutning till entrén och erbjuder kvällssol. På den uppväxta tomten finns ett skotergarage/förråd om ca 24m² och två förråd om ca 10-15m² där det ena enkelt kan anpassas om till gäststuga om så önskas.

Ytterån är en by belägen väster om Östersund på väg mot Åre. I en vik av Storsjön med Alsensjön angränsande på andra sidan. Från Ytterån finns goda bussförbindelser och det är bekvämt pendlingsavstånd från Östersund. Det finns flertal restauranger, bensinmack med bra utbud samt MusOlles Museum med hembygdsgård. Närmaste skola är Trångsviken alternativt Nälden och Krokom, det finns en förskola i byn.

Ta chansen att bli ägare till detta trivsamma hus med mycket charm och en stor tomt med fantastiska möjligheter!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  86 m²
 • Tomtarea
  12 853 m²
 • Beteckning
  Ytterån 4:34
 • Pantbrev
  410 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÈ
En mindre entréhall med plastmatta på golvet, målade väggar och innertak av träpanel.

HALL
En möblerbar hall med kamin. Här ligger ett laminatgolv och de är målade väggar.

VARDAGSRUM
Ett stort och trivsamt vardagsrum, Vardagsrummet har ljusinsläpp från tre väderstreck och härifrån finns utgång till en mindre altan med tak. I vardagsrummet ligger en plastmatta och det är tapetserade väggar. Här sitter luft/luft värmepumpen installerad.

MATRUM/SOVRUM
Här ligger ett laminatgolv och det är målade väggar. Detta rum har fönster mot två väderstreck.

SOVRUM
Detta sovrum har målade väggar och på golvet ligger en plastmatta. Härifrån finns utgång till altan.

KLÄDKAMMARE
En praktisk klädkammare med hyllor till förvaring.

BADRUM
Badrummet renoverades ca 2010 med plastmatta på golvet och på väggarna. Badrummet går i ljusa nyanser och är utrustat med: Dusch, handfat med underskåp, spegelskåp, varmvattenberedare (2016), WC och tvättmaskin (Bosch).

KÖK
Ett praktiskt kök med bra arbetsytor. Köket erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor. Köket är utrustat med: Diskmaskin (Bosch), spis med ugn (Beko), fläkt (AEG) och kombinerad kyl/frys (Ariston Hotpoint). Här ligger ett laminatgolv och det är vita målade väggar. Ovanför disk och arbetsbänkar sitter ett kakel som stänkskydd. Köket har ljusinsläpp mot två väderstreck.
Köket rymmer plats för matbord och stolar.

Internet

Nuvarande ägare har anmält sitt intresse för bredband/fiber. Detta är ej indraget eller betalt.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  1986
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  22 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Direktverkande el / Luft-luft värmepump
 • Vatten/avlopp
  Borrat vatten, Enskilt avlopp (3-kammarbrunn). Vattenprov utfört 2009 med godkänt resultat. Filtrering finns i anslutning till utrymme där vattenpump finns.
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-01-17
 • Prestanda
  194 kWh/m²/år
 • Energiklass
  F
Renoveringar

1994 tillbyggdes huset. 2009 Luft/luft värmepump. 2010 Lösullsisolering. 2010 Badrum.

Övrigt

Öppen spis är ej sotad eller besiktad de senaste åren.

Exteriör

Tomt

Stor tomt med gräsmatta, buskar och ett mindre skogsparti.

Uteplats

Altan 1: En mindre altan med tak, ligger i anslutning till vardagsrummet.
Altan 2: Husets största altan, här erbjuds kvällssol.

Bilplats

Det finns gott om parkeringsyta på gården.

Övriga byggnader

SKOTERGARAGE/FÖRRÅD:
Ett rymligt förråd med trägolv. Förrådet är om ca 24m². Här är det dubbelportar. El finns ej.

FÖRRÅD 1/GÄSTSTUGA:
Detta förråd är om ca 10m². Förrådet är isolerat och har el. Detta förråd kan enkelt anpassas till gäststuga om så önskas.

FÖRRÅD 2:
Detta förråd är om ca 15m². Här finns anläggningen för vatten. Källare under del av detta förråd. Förrådet har el.

FÖRRÅD 3:
Från den mindre altanen kommer ni åt ett mindre förrådsutrymme. Detta utrymme är isolerat och har el.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  25 000 kr
 • Vatten/avlopp
  1 500 kr
 • Renhållning
  1 000 kr
 • Försäkring
  2 500 kr

Totalt: 30 000 kr/år

I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushålls el.

Taxering
 • Totalsumma
  557 000 kr
 • Byggnad
  431 000 kr
 • Mark
  126 000 kr
 • Värdeår
  1989
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 178 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll finns att tillgå på visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Badrum
Badrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Allrum
Allrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum/sovrum
Matrum/sovrum
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.