Ringvägen 3 A, Söder

Accepterat pris

1 350 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Ringvägen 3 A, Söder (Östersund)

Totalrenoverad stilren lägenhet med fantastisk utsikt mot Storsjön

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Månadsavgift
  3 377 kr

Välkomna till denna genomgående mycket smakfullt renoverade lägenhet med högt i tak och gångavstånd till stadskärnans puls samt balkong med fantastisk utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och mot Frösön med Gustavsbergsbacken.

Ombyggt kök och vardagsrum med praktisk stilren bardisk som tillsammans med den generösa takhöjden ger rummen maximalt med ljusinsläpp samt en härlig rymd och atmosfär. Här kan ni tillsammans med goda vänner laga trevliga middagar i det moderna köket som har induktionshäll med powerfunktion, rostfri fläktkåpa och diskmaskin av nyare modell. Vackert enhetligt vitlaserat trägolv i kök och vardagsrum göra att rummen på ett naturligt sätt smälter samman och skapar en härligt avslappnad miljö. Vacker framtagen vägg i tegel i köket gör en mer levande ombonande känsla och snygg fondvägg i vardagsrummet . Fantastisk balkong mot Storsjön med mycket sol långt in på kvällen.

Renoverat sovrum mot lugn innergård med äkta skeppsgolv. Nyrenoverat badrum med påkostade materialval. Klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Infällda spotlights med dimmer och modern ljusskena i taket. Utrustat med duschhörna med vikväggar och takdusch . Hall med klinkergolv vid entrén och garderobsvägg med skjutbara partier med spegeldörrar.

Bostadsrättsföreningen Iden har en stabil ekonomi och större renoveringar har utförts de senaste åren med bland annat ny fasad på samtliga hus i föreningen. Stort vinds- och källarförråd tillhör lägenheten. Här finns också bokningsbar samlingslokal, utemöbler och grönytor där man gärna samlas för att grilla och umgås.

Inom en radie på 2 minuters promenad finns Daffys pizzeria, Max, Frasses, Kebabhouse, Edenbos Konditori, Frejas bageri, Bowlinghallen, Dollarstore, Pressbyrån samt tågstationen som på en timme tar dig till Åre.

Välkomna på visning!

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  6

Våningsplan 2 av 3.

Interiör

SAMMANFATTNING
Påkostad och smakfullt renoverad lägenhet som har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar genom rummen. Balkong med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Nyrenoverat sovrum med skeppsgolv. Nyrenoverat stambytt badrum med klinker och golvvärme. Hall med garderobsvägg med skjutdörrar. Allmänt nya ytskikt.

KÖK
Ombyggt kök från -10 med öppen planlösning mot vardagsrummet som inramas av en stor praktisk bardisk. Bardisken gör att kök och vardagsrum utnyttjas på bästa sätt för maximalt ljusinsläpp och känsla i rummen med härligt djup samt atmosfär. Köksluckor i trä, underskåp med lådor och gott om förvaringsutrymmen. Exklusivt påkostat kakel ovanför köks- och diskbänkar samt ekbänkskiva. Köket är maskinellt utrustat med rostfri kombinerad kyl/ frys från -10, induktionshäll med powerfunktion från -15, rostfri fläktkåpa, inbyggnadsugn med varmluft och diskmaskin från -10. Enhetligt vitlaserat trägolv i kök, vardagsrum och hall. Målade väggar i köket och fönster mot innergården.

VARDAGSRUM
Nyrenoverat vardagsrum med vitlaserat trägolv, målade väggar, fondtapet och stora fönsterpartier mot Storsjön. Från vardagsrum utgång till balkong som har fantastisk utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Frösön. Här kan ni njuta av eftermiddagssolen och en hel del kvällssol värmer på sommaren.

SOVRUM
Renoverat sovrum med äkta skeppsgolv, målade väggar, två inbyggda garderober och fönster mot den lugna innergården.

BADRUM
Helrenoverat badrum från -15 med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Infällda spotlights med dimmer. Utrustat med duschhörna med vikväggar, tvättställ och wc-stol.

HALL
Hall med klinkergolv vid entrén. Garderobsvägg som har skjutbara dörrar med spegel.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud av tv-kanaler ingår i hyran.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget med eget abonnemang.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggår
  1946
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Prestanda
  191 kWh/m²/år
Renoveringar

Ombyggt & helrenoverat kök med stor bardisk -10, helrenoverat vardagsrum -15, nyrenoverat sovrum med skeppsgolv och nyrenoverat badrum från -15.

Exteriör

Uteplats

Balkong med härlig eftermiddagssol och fantastisk utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Frösösn mot Gustavsbergsbacken.

Bilplats

44 bilplatser med eluttag. Går att hyra för 225 kr/mån. Separat kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör stort vindsförråd och matkällare. Tvättstuga finns i grannbyggnaden.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 377 kr
 • Andel i BRF
  1,4407 %
 • Andel av årsavg.
  1,4407 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 350 kr/mån

Uppskattade driftskostnader för nuvarande ägare.

Observera att driftskostnaderna kan skjilja sig åt beroende på användning och avtal.

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Iden
 • Lägenheter
  63 st
 • Lokaler
  17 st

Stabil HSB förening bestående av 63 lägenheter och 17 lokaler på adresserna Rådhusgatan 76 A & B, Rådhusgatan 80 A & B, Ringvägen 3 A & B och Förlandsgränd 4 A, B & C. Innergård med grönytor och planteringar. Här finns även ett återvinningshus med källsortering.

Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning.

2019-01-01 höjdes avgiften med 1 %.

2017-01-01 höjdes avgiften med 1 %.

2016-01-01 höjdes avgiften med 1,5 %.

2015-01-01 höjdes avgiften med 1,5 %.

2014-01-01 höjdes avgiften med 2 %.

2013-01-01 höjdes avgiften med 3 %.

2012-01-01 höjdes avgiften med 3 %

2011-10-01 höjdes avgiften med 10%. Orsaken: Fasadrenovering av samtliga hus och även takrenovering på Ringvägen 3.

2010 var avgiften oförändrad.

Renoveringar

Tvättstugan på Ringvägen kommer att renoveras med nytt golv och en ny tvättmaskin, troligtvis under 2019.

Utförda renoveringar:

2018/2019: Entrédörrar utbytta.

2017: Avtal om bredband via Bredbandsbolaget undertecknades våren/försommaren. Detta ingår sedan dess i avgiften.

2016: Gemensamhetsmätning på el är införd.

2015: Gemensam belysning i trapphus, källare, vindar och utomhusbelysning blev utbytta till LED-belysning. Alla fyra husen har fått klotterskydd monterat.
2014: Värmeväxlare byts ut. Byte av lägenhetsdörrar (bekostat av de enskilda lägenhetsinnehavarna som valde att byta).

2012: Renovering av fasaderna på samtliga hus. Tak renoverat på Ringvägen 3.

2008: Byte av fönster och balkongdörrar. Dränerat framsida Ringvägen 3.
1999: Miljöhus uppförs.

1998: Renovering av badrum och byte av horisontella stammar fram till den vertikala stammen.

1998: El omgjord.

1986: Varm- och kall vattenledningar utbytta.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Välkommen till Ringvägen 3 A.
Välkommen till Ringvägen 3 A.
Modernt och ljust!
Modernt och ljust!
Vardagsrum i öppen planlösning mot kök & matplats!
Vardagsrum i öppen planlösning mot kök & matplats!
Vardagsrum med mycket ljus!
Vardagsrum med mycket ljus!
Vardagsrum med utgång till balkong!
Vardagsrum med utgång till balkong!
Balkong med vacker utsikt
Balkong med vacker utsikt
Även mot nordväst
Även mot nordväst
Härlig utsikt!
Härlig utsikt!
Vy mot Storsjön!
Vy mot Storsjön!
Rum för avkoppling!
Rum för avkoppling!
Modernt kök!
Modernt kök!
Tegelvägg!
Tegelvägg!
Kök att trivas i!
Kök att trivas i!
Sovrum!
Sovrum!
Sovrum med inbyggda garderober!
Sovrum med inbyggda garderober!
Hall!
Hall!
Supersnyggt badrum!
Supersnyggt badrum!
Hall mot kök!
Hall mot kök!
Ringvägen 3 A!
Ringvägen 3 A!
Område nära centrum!
Område nära centrum!

Planlösning

Område

I närheten

Här bor man bekvämt med mycket goda kommunikationer med bussar (2:an, 6:an och 9:an) som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger (Thairestaurang och flera pizzerior) och nära till matvarubutiker (Lidl och Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.