Midgårdsgatan 3 D, Söder

Accepterat pris

1 175 000 kr

Högsta bud

1 175 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 175 000 kr 22/05 13:19 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Midgårdsgatan 3 D, Söder (Östersund)

Boende med Östersunds populäraste terasser

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  64 m²
 • Våningsplan
  2 av 5
 • Månadsavgift
  5 139 kr

Välkomna till Söder och föreningen som har de bästa och populäraste terrasserna i Östersund. Genomgående renoverad lägenhet i markplan med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till en fantastisk terrass med nybyggt inglasat uterum samt soldäck med eftermiddags- och kvällssol. Det är bara att slå sig ner och koppla av i uterummet och njuta av soliga dagar på terrassen.

Lägenheten har modernt kök och vardagsrum i öppen planlösning som avgränsas av ny bardel som ger köket bättre avlastningsytor och förvaring. Släta ljusa luckor och ny maskinell utrustning. Bra kök att laga mat i och samtidigt ha kontakt med gästerna i vardagsrummet. Vardagsrummet har ljusa nya ytskikt och utgång till den härliga terrassen som står öppen från tidig vår och har plats för både familj och vänner. Sovrum i lugnt läge med bra förvaring och fönster mot terrassen. Badrum med våtrumsmatta och delvis kaklade väggar. Utrustat med badkar och tvättmaskin. Hall med bra utrymme för ytterkläder. I anslutning till lägenheten finns stort förråd.

Här bor ni i område med strategisk närhet till flera stora matbutiker, restauranger/ pizzerior och stadsbussarna med flera busslinjer mot stadens centrum.

Välkommen på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  64 m²
 • Våningsplan
  2 av 5
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  50 / 1003

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 2 av 5. Lägenheten ligger på samma våningsplan som entréplanet.

Interiör

PLANLÖSNING
Lägenhet som har modernt kök och vardagsrum i öppen planlösning med bra ljusinsläpp från fönsterpartier mot terrassen samt Storsjön. Gott om plats för matbord, soffgrupp och bord. Utgång till fantastisk terrass med inglasat uterum och vacker utsikt över Storsjön samt Oviksfjällen. Rymligt nyrenoverat sovrum. Stort badrum med badkar och tvättmaskin. Hall med bra utrymme för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot köksavdelningen som avdelas med praktisk barbänk. Vardagsrummet har nya ytskikt med ljust målat trägolv och ljusa nymålade väggar. Gott om plats för både matbord och soffgrupp. Bra ljusinsläpp från fönsterpartier mot terrassen. Vardagsrummet har utgång till stor terrass med vacker utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Nybyggt inglasat uterum, från -16, med skjutbara glaspartier till soldäcket med eftermiddags- och kvällssol.

KÖK
Modernt kök som är integrerat med vardagsrummet genom den öppna planlösningen och avdelat med barbänk. Ljusa luckor och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys från -13, spis med häll och varmluftsugn från -13, köksfläkt av nyare modell samt diskmaskin från -17. Kllinkergolv och målade väggar.

SOVRUM
Sovrum, renoverat -18, som har matta och målade väggar. Fönstret vetter mot Storsjön.

BADRUM
Stort badrum som har våtrumsmatta och delvis kaklade väggar. Utrustat med badkar, tvättställ, handdukstork, badrumsskåp och WC-stol. Tvättmaskin av märket Whirlpool.

HALL OCH KLÄDKAMMARE
Hall med klinkergolv och tapetserade väggar. Praktisk lösning för ytterkläder. Klädkammare finns med hyllor och linneskåp.

TV

Ansluten till kabelnät.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljhus
 • Byggår
  1988
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Prestanda
  292 kWh/m²/år
Renoveringar

Inglasat uterum tillbyggt på terass -16, ny diskmaskin -17, tillbyggnad bardel i kök med underskåp -18, allmänt nya ytskikt -18.

Exteriör

Uteplats

Rymlig terrass med inglasat uterum, uppfört -16, som har skjutbara glaspartier mot soldcäket som har eftermiddags- och kvällssol med utsikt mot Storsjön samt Oviksfjällen.

Bilplats

I föreningen finns 57 st varmbonade garageplatser. Dessa kostar 400 kr i månaden. Finns ingen ledig.
Föreningen har 14 st parkeringplatser med motorvärmare. Dessa kostar 175 kr i månaden. Finns inga lediga.

Övriga utrymmen

Det finns förråd i samma plan som lägenheten. Tvättstuga och övernattningsrum i byggnaden. Inom föreningen finns såväl samlingslokal som relax och bastu.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  5 139 kr
 • Andel i BRF
  1,1123 %
 • Andel av årsavg.
  1,1123 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  200 kr
 • Försäkring
  80 kr

Totalt: 280 kr/mån

Driftskostnader för nuvarande ägare.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

HSB Brf Nejonögat i Östersund

Det finns cykelförråd, festlokal, bastu, hobbyrum, övernattningsrum i föreningen. Inga åtaganden krävs från de boende såsom snöskottning eller trappstädning.

Trevlig gemensam innergård med gräsmatta, damm, fontän, röda och svarta vinbär samt en lummig dunge med ett tiotal stora björkar. Inbyggd grillplats med två sittgrupper trädgårdsmöbler. Föreningen anordnar gemensamma surströmming-, kalkon- och gås-middagar. Även gemensamma (frivilliga) trädgårdsdagar med korvgrillning på gården.

I föreningen finns festlokal (hela kvartersgården som är pliktverkets gamla matsal), övernattningsrum (150kr/natt), bastu, cykelförråd samt att vicevärden har kontor i Rådhusgatan 106A med kvällsöppet tisdagar 18-19.

Mycket goda kommunikationer med bussar (bl.a 2:an och 6:an) som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger och flera pizzerior samt nära till matvarubutiker (Lidl, Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

https://www.hsb.se/sodra-norrland/brf/nejonogat/

Ekonomi

Månadsavgiften i föreningen höjdes med 2% 2010. Innan dess hade ingen höjning skett på åtta år. Orsaken till avgiftshöjningen 2010 var Jämtkrafts aviserade fjärrvärmehöjning (9%). 2014-01-01 höjdes avgifterna med 1 %. Bostadsrättsföreningen är mycket välskött och har en stabil ekonomi.
2015-01-01 höjdes avgiften med 5%. Föreningen höjde avgiften med 3% 2016-01-01.

Renoveringar

Under 2012 gjordes OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) och då upptäcktes stora brister på ventilationen. Dessa planeras att åtgärdas under en 3-årsperiod. Totalt kommer detta kosta ca 2 Mnkr. Renoveringen är påbörjad. Renovering av balkonglådor är planerade till 2018
Pumpar till fjärrvärmen har bytts ut (2013). Föreningen har (2012) bytt tvättmaskiner i tvättstugan.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Fantastisk terass med inglasat uterum
Fantastisk terass med inglasat uterum
Bordet står uppdukat
Bordet står uppdukat
Eftermiddags- och kvällssol.
Eftermiddags- och kvällssol.
Vackra terasshus
Vackra terasshus
Uterum som står öppet från tidig vår
Uterum som står öppet från tidig vår
Utsikt mot Storsjön & Oviksfjällen
Utsikt mot Storsjön & Oviksfjällen
Kök och vardagsrum
Kök och vardagsrum
Matplats
Matplats
Bra ljus i lägenheten
Bra ljus i lägenheten
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Vardagsrum att trivas i
Vardagsrum att trivas i
Blomstrande terass på sommaren
Blomstrande terass på sommaren
Uterum
Uterum
Kök
Kök
Modernt kök
Modernt kök
Kök och hall
Kök och hall
Matplats mot köket
Matplats mot köket
Vardagsrum
Vardagsrum
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Terasserna på sommaren
Terasserna på sommaren
Välkommen till Brf Nejonögat
Välkommen till Brf Nejonögat
Entrésidan
Entrésidan

Planlösning

Område

I närheten

Här bor man bekvämt med mycket goda kommunikationer med bussar (2:an, 6:an och 9:an) som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger (Thairestaurang och flera pizzerior) och nära till matvarubutiker (Lidl och Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.