Mällbyvägen 52, Frösön

Eller högstbjudande

2 950 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Mällbyvägen 52, Frösön (Östersund)

Öppet och rymligt boende på omtyckta och fridfulla Mällbyvägen!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  117 m²
 • Tomtarea
  708 m²
 • Driftskostnad
  40 399 kr/år

På omtyckta och fridfulla Frösön ligger denna tvåplansvilla med fem rum och kök. Ett öppet, rymligt och socialt boende med två eldstäder, stora sällskapsytor, utmärkt planlösning och bra förvaringsmöjligheter.

Entréplanet välkomnar med en mindre entré som leder in till den inre hallen som är utrustad med klädhängare och garderob. Från hallen öppnar det sedan upp sig i ett stort vardagsrum som rymmer matsalsmöbel, soffa, fåtöljer, bokhyllor och pianot för den som är musikalisk. Pricken över i:et är braskaminen som ger en extra mysfaktor. En vägg har tagits bort men går givetvis att sätta dit om man önskar ytterligare ett sovrum. Från vardagsrummet nås även dörren, en halv trappa ner, ut till den trevliga trädgården och uteplatsen. Förutom detta så bjuder entréplanet även på ett praktiskt kök med matplats, en mindre toalett, badrum och två sovrum. Det nedre planet rymmer gillestuga, sovrum, tvättstuga, förrådsutrymmen, matkällare, pannrum och hobbyrum.

Huset står på en lummig, lättskött och barnvänlig tomt med buskar, träd och inglasat uterum. Garage finns i anslutning till huset och har en trätrall på långsidan mot trädgården där solstolarna får plats.

Det här är ett hem med fantastiskt läge på Frösöns natursköna delar på mysiga Mällbyvägen. Med närhet till bland annat förskola, skola, livsmedelsaffär, lekpark, Lövsta idrottsplats och Ladängen är det lätt att trivas här. Bra kommunikationer med busshållplats i närheten.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  117 m²
 • Biarea
  117 m²
 • Tomtarea
  708 m²
 • Beteckning
  Mosippan 5
 • Pantbrev
  400 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: Entrén är klädd med bröstpanel och vit tapet. På golvet ligger en brun plastmatta. Öppning i väggen mot köket gör att det upplevs luftigare. Den inre hallen är utrustad med garderob, tre överskåp och klädhängare.

Kök/matplats: Köksinredningen i körsbär erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Köksutrustningen består av kylskåp från Whirlpool, spis/ugn från Cylinda, spisfläkt från ElektroHelios, diskmaskin från Electrolux, frysskåp från Electrolux och rostfri diskho. Väggarna är klädda i en ljus tapet med blommönster och på golvet ligger en brun plastmatta. Plats finns för matbord och stolar.

Vardagsrum: Ett vardagsrum med stora sociala ytor. Gott om plats för matsalsmöbel i ena delen och soffmöbel i andra delen. En träspaljé skiljer av på ett snyggt sätt och ett parkettgolv i ek flyter över en stor yta. Pricken över i:et är braskaminen med insats från Electrolux. En vägg är borttagen till ett tidigare sovrum men kan givetvis sättas dit om man önskar det. Där finns två garderober (varav en har dubbeldörr) samt överskåp.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Tre garderober med dubbeldörr samt överskåp erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i grå tapeter och på golvet ligger ett laminatgolv.

Sovrum: Plats för säng och skrivbord. Två garderober med tillhörande överskåp erbjuder förvaring. Väggarna är klädd i grå tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Duschrum: Inredningen består av kommod från Marbodal, toalett från Ifö och duschkabin. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger ett ljusgrått klinker.

Gillestuga: Plats finns för soffa och soffbord. En av väggarna är målade av Agnar Lindström i ett färgglatt djungelmotiv. Resterande väggar har vitmålade panel. Här finns även en öppen spis som ger en extra mysfaktor.

Sovrum: Plats för dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Väggarna är klädda i vitlaserad panel och på golvet ligger ett laminatgolv. Två garderober med dubbeldörrar och överskåp erbjuder förvaring.

Tvättstuga: Inredningen består av tvättmaskin från Electrolux, rostfri tvättho, arbetsbänk med skåp och duschhörna med plastmatta. På golvet ligger en plastmatta.

Förråd: Gott om plats till förvaring. Väggarna är klädda i blommig tapet och på golvet ligger en plastmatta.

Pannrum: Väggarna är vitputsade och golvet består av betong. Här sitter fjärrvärmecentralen.

Hobbyrum: Väggarna är putsade och golvet består av betong.

Matkällare: Inrett med hyllor som rymmer syltburkarna. Vitputsade väggar och trätrall på golv.

Klädkammare: Inrett med klädhängare och hyllor. Putsade väggar och på golvet ligger en plastmatta.

Internet

Fiber är indraget.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1965
 • Grund
  Källare
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Takpannor
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-05-07
 • Prestanda
  126 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Tomt

Tomtarea 708 m² (friköpt).

Uteplats

Inglasat uterum.

Bilplats

Garage.

Övriga byggnader

Garage.
Inglasat uterum.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  23 255 kr
 • El
  8 284 kr
 • Vatten/avlopp
  2 349 kr
 • Sotning
  400 kr
 • Renhållning
  1 475 kr
 • Försäkring
  4 636 kr

Totalt: 40 399 kr/år

Det tillkommer avgift per tömning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 132 000 kr
 • Byggnad
  1 491 000 kr
 • Mark
  641 000 kr
 • Värdeår
  1965
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Uteplats, 2380IM-10/14279.1

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Uppställningsplats,Område, 2380IM-10/12717.1

Servitut

Avtalsservitut Uppställningsplats,Område

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1970-04-07) Tomtindelning (1965-07-15)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Mällbyvägen 52
Välkommen till Mällbyvägen 52
Vy mot framsida och garage
Vy mot framsida och garage
Trivsamt hus med trevlig tomt
Trivsamt hus med trevlig tomt
Vy mot den inglasade uteplatsen och trädgården
Vy mot den inglasade uteplatsen och trädgården
Vy mot trädgård och garage
Vy mot trädgård och garage
Inglasat uterum
Inglasat uterum
Vy över tomt
Vy över tomt
Välkomnande vardagsrum
Välkomnande vardagsrum
Gott om plats för matsalsmöbel
Gott om plats för matsalsmöbel
Braskamin som ger en extra mysfaktor
Braskamin som ger en extra mysfaktor
Gott om plats för soffmöbel
Gott om plats för soffmöbel
Vardagsrum
Vardagsrum
Tidigare sovrum där man tagit bort en vägg
Tidigare sovrum där man tagit bort en vägg
Kök/matplats
Kök/matplats
Kök
Kök
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Gott om plats för dubbelsäng och sängmöbler
Gott om plats för dubbelsäng och sängmöbler
Hall
Hall
Entré/hall
Entré/hall
Toalett
Toalett
Badrum
Badrum
Trapp ner till nedre plan
Trapp ner till nedre plan
Gillestuga med öppen spis
Gillestuga med öppen spis
Gillestuga
Gillestuga
Sovrum
Sovrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Välkommen till Mällbyvägen 52
Välkommen till Mällbyvägen 52
Vy mot garage och framsida
Vy mot garage och framsida
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.