Arågränd 21, Torvalla

Accepterat pris

1 975 000 kr

Visningar
 • 19/6
  19/6, 16:30–17:30 Öppen visning - Välkommen!
Arågränd 21, Torvalla (Östersund)

Välskött och modernt radhus i Torvalla

 • Typ
  Radhus
 • Boarea
  116 m²
 • Tomtarea
  160 m²
 • Driftskostnad
  30 700 kr/år

Varmt välkommen till detta moderna och välskötta radhus på hörnläge i nedre Torvalla. Detta hus är perfekt för dig som vill bo i ett lättskött, ljust och välplanerat boende. Huset har under de senaste åren genomgått stora renoveringar och samtidigt fått nya ljusa ytskikt i modern stil.

På entréplan erbjuds ni ett modernt IKEA-kök som renoverades 2015 med gråa köksluckor, härliga arbetsytor moderna vitvaror och vid stort fönsterparti erbjuds ni en ljus och trivsam matplats. En praktisk tvättstuga, ett stilrent badrum med dusch som renoverades 2016 med kakel, klinkers och vattenburen golvvärme. Ett rymligt vardagsrum med utgång till härlig altan. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffhörna och matplats. För den som behöver ett fjärde sovrum erbjuds här möjligheten sätta upp en vägg så ni enkelt får ett extra rum. En ljus och rymlig hall som förgrenar mot våningsplanets samtliga rum och härifrån går den vitmålade trappan med trappsteg klädda i ek. På övre plan erbjuds ni tre ljusa sovrum, praktisk klädkammare och ett ljust badrum med badkar. På radhusets framsida finns en härlig uteplats som är modernt insynsskyddad med liggande träribbor och här erbjuds även ett eget förrådshus. Uteplatsen med utgång från vardagsrummet erbjuder ett trivsamt lugn då den vetter mot en mindre skogsdunge.

Radhuset är beläget i ett omtyckt och barnvänligt område med gångavstånd till förskola och skola. Huset ligger med med närhet till kommunikationer, bra service och har låga driftskostnader.

Välkommen!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  116 m²
 • Tomtarea
  160 m²
 • Beteckning
  Tunnbrödet 55
 • Pantbrev
  1 470 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning: ENTRÉPLAN

HALL
En välkomnande hall med klinkergolv med el-golvvärme och vita målade väggar möter er direkt innanför dörren. Här finns utrymme för klädavhängning till höger. I hallens förlängning ligger trappan upp till övervåningen. Trappan är vitmålad med klädda steg i ek. På golvet i denna del av hallen ligger ett stilrent laminatgolv som klär även vardagsrums- och köksgolvet.

KÖK
Till vänster från hallen ligger det moderna och trivsamma köket från IKEA som renoverades 2015. Stommar och inredning i grått och tillhörande stilrena mörkgrå laminatbänkskiva med diskho med dubbla hoar i porslin. Väggen ovanför bänkskivan pryds av skiffer. Köksfönsterna är moderniserade och anpassade till köket. I köket finns utrymme för matplats med rum för 6-8 personer. Kökets maskinella utrustning består av integrerad fullstor kyl och fullstor frys (IKEA), integrerad diskmaskin (IKEA), häll och varmluftsugn (IKEA), inbyggnadsmicro (IKEA) samt rostfri fläkt från Franke. Köket har tapetserade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv med vattenburen golvvärme.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket ligger tvättstugan. Tvättstugan renoverades 2017 då man målade om väggarna, installerade tvättmaskin med torktumlare (Samsung), ny arbetsbänk och monterade marmorliknande kakel som stänkskydd. På golvet ligger plastmattan i original. Här finns styrningen för golvvärmen som tillhör badrum och kök.

BADRUM
Detta badrum ligger centralt placerat på entréplan. Detta badrum renoverades 2016 med stilrena och moderna färg och materialval. Här ligger ett klinkergolv med vattenburen golvvärme och väggarna bär ett vitt kakel, i duschen sitter ett stilrent svart kakel som trivsamt bryter av det vita. Inredningen består av wc-stol, handfat med underskåp, rund spegel, dusch med vikbara duschväggar i glas och takdusch med handtag (Mora). I taket sitter spotlights och på väggen sitter en vattenburen handdukstork.

VARDAGSRUM
Här ligger samma stilrena golv som i hallen och med ljust tapetserade väggar varav en panelad fondvägg vandrar ljuset fritt från de stora fönsterpartierna mot uteplatsen. Utrymme finns för soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och en separat matplats där finare middagar med vänner kan avnjutas. Från vardagsrummet når du den mer avskilda altanen av de två som radhuset erbjuder.

ÖVRE PLAN

HALL
Den vitmålade trappen tar dig upp till övervåningen. Snyggt laminatgolv i och ljusa tapetserade väggar. Optimal förvaring finns i den stora klädkammaren som erbjuder hyllplan och klädstång. Vindslucka finns för ytterligare förvaring för den som önskar.

BADRUM
Till vänster från trappen ligger badrummet som är är utrustat med golvmatta, kaklade väggar till 3/4 höjd vid badkaret och på de andra väggarna sitter en vitmålat vävtapet. Badrummet har ett fönster som ger ett trivsamt ljusinsläpp. Inredningen består av badkar, wc-stol, handfat och spegel med belysning.

SOVRUM 1
Används idag som barnsovrum. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust tapetserade. Fönster mot entrésidan.

SOVRUM 2
Används idag som föräldrasovrum. Här är det ljust tapetserade väggar och har enhetligt laminatgolv som övriga rum på våningsplanet. Plats finns för dubbelsäng och sängbord

SOVRUM 3
Används idag som barnsovrum. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust tapetserade. Fönster mot husets baksida.

TV

Basutbud av tv-kanaler från ComHem ingår i samfällighetsavgiften.

Internet

Bredband mot eget abonnemang via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan
 • Byggår
  1982
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongpannor
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp. (Via samfälligheten)
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX)
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2010-04-23
 • Prestanda
  133 kWh/m²/år
Renoveringar

2014 Altan båda sidor. 2015 Kök, ny entrédörr, nya fönster i kök
2016 Staket vid altaner båda sidor, badrum entréplan, målades fasaden om. Installerat kodlås till ytterdörr (ingår vid förvärv).
2017 renoverades tvättstugan och hela avloppssystemet rensades. Värmeväxlare, rensning av luftkanaler och injustering av luftflöden. 2014-2017 omtapetsering, målning och nya golv i rummen.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 160 m² (friköpt). Tomten: hörntomt och trädgårdstomt med häckar.

Uteplats

Uteplats 1: Altan, läge sydväst.
Uteplats 2: Altan, läge nordost.

Bilplats

En plats i garage ingår. Garaget är i gemensamhetslänga. (Vid parkeringen). Garaget har el-port.

Övriga byggnader

På entrésidan finns ett rymligt oisolerat förråd.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  5 000 kr
 • Samfällighet
  22 200 kr
 • Försäkring
  3 500 kr

Totalt: 30 700 kr/år

I samfällighetsavgiften ingår fjärrvärme, vatten/ avlopp, renhållning, garage och basutbud av tv-kanaler från ComHem.

Taxering
 • Totalsumma
  1 204 000 kr
 • Byggnad
  948 000 kr
 • Mark
  256 000 kr
 • Värdeår
  1982
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Annat Servitut, 23-BRU-1755.33
Förmån: Officialservitut Annat Servitut, 23-BRU-1755.63

Rättigheter last

Last: Officialservitut Annat Servitut, 23-BRU-1755.32

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Tunnbrödet GA:1

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1979-06-21) Stadsplan (1979-06-21)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Oktopal 2017-10-24 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utfördes 2010-04-23. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Kök
Kök
Badrum entréplan
Badrum entréplan
Vardagsrummet
Vardagsrummet
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Vardagsrummet
Vardagsrummet
Del av vardagsrummet
Del av vardagsrummet
Vardagsrummet
Vardagsrummet
Tvättstuga
Tvättstuga
Hall och trappa till övre plan
Hall och trappa till övre plan
Hall övre plan
Hall övre plan
Hall övre plan
Hall övre plan
Badrum övre plan
Badrum övre plan
Sovrum 1 övre plan
Sovrum 1 övre plan
Föräldrasovrum övre plan
Föräldrasovrum övre plan
Sovrum 2 övre plan
Sovrum 2 övre plan
Föräldrasovrum övre plan
Föräldrasovrum övre plan
Stensatt gång
Stensatt gång
Uteplatsen vid entrén
Uteplatsen vid entrén
Med lekpark i området
Med lekpark i området
Uteplatsen
Uteplatsen
Uteplatsen
Uteplatsen

Planlösning

Område

I närheten

Torvalla är en stor stadsdel ca 7 km söder om Östersunds stadskärna. Området är till stor del uppfört under 1980- och 90-talet och har fina strövområden och gångvägar, elljusspår och stora bevarade natur- och skogsområden. Bra med bussförbindelser, här passerar stadsbussarna 4 och 6 och det finns ett flertal grundskolor och dagis, välsorterad livsmedelaffär, hälsocentral, kyrka, frisör samt ett antal detaljhandlare inom möbler och inredning.

Lokalt i området finns med gångavstånd ett flertal förskolor, skola årskurs 1-5 samt skola årskurs 6-9. Närhet till flers fotbollsplaner och strövområden. I bekvämt avstånd finns också Odensala Sportfält med ett flertal fotbollsplaner samt inomhushall.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.