Bydalen 834, Bydalen

Eller högstbjudande

3 100 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Bydalen 834, Bydalen (Åre)

Fritidshus i en klass för sig med bra läge i Västfjället!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  104 m²
 • Tomtarea
  1 315 m²
 • Driftskostnad
  21 394 kr/år

Vi har det stora nöjet att presentera detta gedigna fritidshus med fantastiskt läge uppe på Västfjället med ski-in/ski-out läge och med en fantastisk utsikt över Drommen och Dalsjön.

Huset ligger med ett perfekt läge på tomten och intill huset finns även ett större förråd/skotergarage. Redan när ni svänger ner på infarten till huset förstår ni att denna fastighet har det mesta att erbjuda. Med vildmarkspanel och stora timmerstockar som ramar in entrén får man ett utmärkt första intryck.

Hela huset andas snickarglädje och kvalité. Entrén välkomnar med platsbyggd hatthylla i grovt virke, två garderober och ett praktiskt klinkergolv. Hela entréplanet är utrustat med behaglig golvvärme. Vidare in i storstugan så finner ni ett trivsamt kök, matplats och vardagsrumsdel. Matplatsen rymmer ett större bord med gott om plats för vänner och bekanta som kan njuta av både mat och utsikt. Härifrån nås även den stora altanen med plats för både utemöbler och grill. En trevlig detalj är muren av sten som sitter bakom braskaminen.

Badrummet i entréplanet är inrett med stilrena och smakfulla materialval. Här finns dusch och toalett. Entréplanet rymmer även ett rymligt sovrum och en trappa som tar er upp till sovloftet som är utrustat med två bäddar.

En trappa ner nås souterrängplanet som bjuder på relaxavdelning med bastu och toalett, stor hall, två sovrum, tvättstuga och apparatrum. I relaxen finns plats för sköna sittmöbler och bord. Bastun rymmer flertalet personer och här sitter man gärna och tar igen sig efter en dag på fjället.

De flesta inventarierna ingår i köpet vilket betyder att det bara är att flytta in. Ta chansen att bli ägare till ett av Bydalsfjällens finaste fritidshus med påkostade materialval och en gedigen känsla rakt igenom!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  104 m²
 • Biarea
  36 m²
 • Tomtarea
  1 315 m²
 • Beteckning
  Hallens-Backen 1:91
 • Pantbrev
  1 200 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med en platsbyggd hatthylla och två garderober erbjuder förvaring. På golvet ligger ett sandfärgat klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme och väggar är klädda i vit väv och bröstpanel. I taket sitter infällda spotlights och synliga takåsar.

Badrum: Inredningen består av toalettstol, kommod, spegelskåp och duschhörna. Ett infällt skåp erbjuder förvaring. Väggar och golv är klädda i kakel och klinker som är utrustat med golvvärme.

Storstuga: Här finns gott om plats för soffa, fåtöljer och tv-möbel. Pricken över i:et är braskaminen som både ger en extra mysfaktor och värmer gott. Stenen som är uppmurad bakom braskaminen är hämtad från Västfjället. Intill braskaminen finns trappan som tar er upp till sovloftet. Stora fönster ger ett trevligt ljusinsläpp och bjuder på en fantastisk utsikt mot Drommen och Dalsjön. Härifrån nås även balkongen med plats för utemöbler och grill. Väggarna är klädda i vit väv och bröstpanel i vildmarkspanel. I taket sitter synliga takåsar och även där vildmarkspanel. På golvet ligger ett furugolv.

Kök: Köksutrustningen består av kyl/frys, spis/ugn, spisfläkt, mikro, diskmaskin och rostfri diskho. Bänkskiva i trä ger bra med arbetsyta och ovanför sitter ett snyggt kakel. Skåp och lådfronter är i furu och ett vitrinskåp erbjuder plats för finporslinet. På golvet ligger ett grått klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme. Ett gediget matbord erbjuder plats för 6-8 personer.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Tre garderober erbjuder förvaring. Väggar är klädda i väv som är målad i en grön kulör och på golvet ligger ett furugolv. I taket sitter synliga takåsar.

Sovloft: Plats finns för två bäddar. Förvaringsmöjligheter finns i sidovindar. Väggar är klädda i vit väv och på golvet ligger ett furugolv.

Hall: En trappa tar er ner till souterrängplanets hall. Den inre hallen är klädd i vit väv och på golvet ligger ett klinkergolv. Vid souterrängplanets entrédörr finns en hatthylla i furu med krokar som erbjuder avhängningsmöjligheter. Även här är väggarna klädda i vit väv och på golvet ligger ett klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme.

Relax/bastu: Relaxen rymmer bekväma sittmöbler, duschhörna, bastu och separat toalett. Väggar är klädda i kakel och på golvet ligger ett klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme. Toaletten är utrustad med toalettstol, kommod och spegelskåp. Bastun är utrustad med två lavar som rymmer flertalet personer.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. En garderob erbjuder förvaring. En av väggarna är vitputsad och resterande väggar är klädda i väv som är målad i en blå kulör. På golvet ligger ett klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme.

Sovrum: Detta rum rymmer två gedigna våningssängar. Väggarna är klädda i vit väv och på golvet ligger ett klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme.

Apparatrum: Detta rum inrymmer varmvattenberedare, elcentral och larm. Väggar är klädda i vit väv och på golvet ligger ett klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme.

Tvättstuga: Detta rum rymmer tvättmaskin, torkskåp och tvättho. Väggar är klädda i vit väv och på golvet ligger ett klinkergolv som är utrustat med elgolvvärme.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-planshus med souterrängkällare & loft
 • Byggår
  2003
 • Grund
  Souterrängkällare
 • Fasad
  Puts och träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  Isolerglas med spröjs
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Direktverkande el och braskamin
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Det kommer att anslutas till kommunalt V/A när det är klart från Åre kommun. Kostnad för det är inte fastställt.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej

Exteriör

Övriga byggnader

Förråd

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  13 066 kr
 • Vatten/avlopp
  2 600 kr
 • Samfällighet
  2 200 kr
 • Försäkring
  3 528 kr

Totalt: 21 394 kr/år

I siffran för uppvärmning ingår även hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  1 689 000 kr
 • Byggnad
  1 172 000 kr
 • Mark
  517 000 kr
 • Värdeår
  2003
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Ledningsrätt Va-Ledningar, 2321-02/26.2

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:7, Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:8

Plan­bestämmelser

Detaljplan (2001-12-12)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Bydalen 834
Välkommen till Bydalen 834
Vy mot Drommen och Dalsjön
Vy mot Drommen och Dalsjön
Vy mot entrén i souterrängplan
Vy mot entrén i souterrängplan
Vy mot den stora balkongen
Vy mot den stora balkongen
Stort förråd eller skotergarage
Stort förråd eller skotergarage
Storstuga med eldstaden i centrum
Storstuga med eldstaden i centrum
Soffhörna och matplats
Soffhörna och matplats
Stora fönsterpartier som släpper in ljus och bjuder på utsikt
Stora fönsterpartier som släpper in ljus och bjuder på utsikt
Trappan tar er upp till sovloftet
Trappan tar er upp till sovloftet
Braskaminen värmer gott och ger en extra mysfaktor
Braskaminen värmer gott och ger en extra mysfaktor
Matplats/kök
Matplats/kök
Gott om plats för soffa och tv-möbel
Gott om plats för soffa och tv-möbel
Stor soffa och fåtöljer får plats
Stor soffa och fåtöljer får plats
Gott om plats för utemöbel och solstolar
Gott om plats för utemöbel och solstolar
Vy från balkongen
Vy från balkongen
Balkongen
Balkongen
Sovrum med garderober som erbjuder förvaring
Sovrum med garderober som erbjuder förvaring
Entré/hall
Entré/hall
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Sovloft
Sovloft
Sovloft
Sovloft
Relaxavdelning med dusch och bastu
Relaxavdelning med dusch och bastu
Bastu
Bastu
Separat toalett i relaxavdelningen
Separat toalett i relaxavdelningen
Hall i souterrängplan
Hall i souterrängplan
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall i souterrängplan
Hall i souterrängplan
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Bydalsfjällen - En dalgång med svängrum!

Här är det verkligen genuint och gemytligt. Här finns äkta omtanke, ett personligt värdskap som gör det enkelt och trivsamt att vara gäst. Här kan ni få ett personligt möte, bara ni och fjället och ett trevligt äventyr som ger minnen för livet. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike som du hyr direkt på plats. Från Östersund och flygplatsen är det ca 6 mils bilfärd. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens.
I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Runt restaurangen i centrum finns allt nära till hands. Skidshop/ skiduthyrning, skipassförsäljning, reception och livsmedelsaffär, allt i samma byggnad.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Läs mer på www.bydalsfjallen.se, www.bydalen.com, www.hoglekardalen.com

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.