Stortorget 3, Centrum

Utgångspris

1 595 000 kr

Högsta bud

1 555 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 555 000 kr 24/04 19:53 1
 • 1 540 000 kr 24/04 19:45 2
 • 1 530 000 kr 24/04 16:13 1
 • 1 515 000 kr 20/04 11:37 2
 • 1 500 000 kr 12/04 08:19 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Stortorget 3, Centrum (Östersund)

Centralt med Östersunds lägsta månadsavgift?

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  50 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  1 036 kr

Välkommen till denna härliga och välplanerade 2:a på attraktiv adress invid Stortorget i Östersund. Denna lägenhet erbjuder förmodligen en av Östersunds absolut lägsta månadsavgifter då den ingår i en bostadsrättsförening utöver det vanliga. Här erbjuds ni rekordlåg avgift i stabil äkta förening som inkluderar värme, VA, kabel-TV och bredband. Centralt A-läge med två egna garage och gemensamma utrymmen såsom bastu, samlingslokal och gård med möblerad uteplats.

Lägenheten erbjuder en rymlig och modern hall med klinkergolv i anslutning till entrén. Här finns gott om förvaring i stor garderob och hallen förgrenar mot samtliga rum i lägenheten. Ett modernt och helkaklat badrum med klinkergolv och tvättmaskin. Lägenhetens kök är ett mindre men mycket välplanerat arbetskök, köket renoverades 2010 och här trivs den matglade kocken. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderob som erbjuder förvaring. Stort vardagsrum där både soffa, soffbord, matplats och kontorshörna får plats. Denna lägenhet är med sin låga avgift, centrala läge och renoverade skick en mycket förmånlig och långsiktigt trygg bostad som du definitivt inte får missa.
Välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  50 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  7005 / 1202

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 2 av 2 (1 trappa).

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL:
En välkomnande hall med utrymme till klädavhängning på hatthylla och i fyra garderober. Vid entrén ligger ett klinkergolv och i hallens förlängning ligger ett klickgolv i ek. Väggarna kläs med målad vävtapet.

SOVRUM
Ett lugnande sovrum som rymmer plats för härlig dubbelsäng, sängbord och garderob. Här ligger ett klickgolv i ek och väggarna kläs med målad vävtapet.

BADRUM
Ett helkaklat badrum som renoverades 2010. Här är det ett vitt kakel på väggarna och golvet kläs med mörkgrå klinkers. Här finns WC, dusch, handfat, badrumsskåp, tvättmaskin (Candy) och handdukstork.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt och här finns plats för soffa, soffbord matplats och kontorsdel om så önskas. På 2/3 -delar av golvet ligger en ekparkett och sista 1/3 ligger en plastmatta. Tidigare var det en klädkammare på denna del så för dig som vill så finns möjlighet till en härlig walk in closet. Väggarna kläs med målad vävtapet och laserat trätak. Fönster mot lugn innergård.

KÖK:
Ett praktiskt och lättarbetat arbetskök som renoverades 2010. Köket har luckor och lådfronter i ek. Trots kökets ringa storlek finns gott om bänkyta och bra utrymmen till förvaring i skåp och lådor. Ovanför arbetsbänk och diskho sitter ett kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Whirlpool), fläkt (Cylinda) och spis med häll & varmluftsugn (Gorenje)

TV

Kabel-TV (ComHem) Ingår i avgiften.

Internet

Bredband (Telenor) Ingår i avgiften.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1957
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Ej utförd
Renoveringar

2010 helrenoverades lägenheten med bl.a. nytt kök och nytt badrum.
2013 Relining av avloppsstammar.

Exteriör

Uteplats

Balkong finns ej.
Via föreningen har man tillgång till en härlig uteplats med utemöbler.

Bilplats

Föreningen har 2 garage med sammanlagt 40 garageplatser, dessa kostar 400-500kr/månad. Kort kö i nuläget. 10 parkeringsplatser utomhus, dessa kostar 300 kr/månad. Lång kö i nuläget.

Övriga utrymmen

I källarplan har man tillgång till ett mindre förråd. Föreningen erbjuder möjligheter till att hyra ett extra förråd om så önskas.

Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och strykmöjligheter. I anslutning till tvättstugan finns ett stort torkrum. Det bedöms vara enkelt att få tvättid. Föreningen har ett övernattningsrum som bokas via en i styrelsen för en kostnad om 100kr/dygn. Cykelförråd finns. Bastu med tillhörande relaxyta finns i källarplanet (denna lånar föreningens medlemmar kostnadsfritt). Föreningen har en lokal med kokmöjligheter som finns tillgänglig för föreningens medlemmar (kontakta fastighetsmäklaren för mer info). Föreningen har fler lägenhetsförråd att hyra ut i fall man som lägenhetsägare behöver mer utrymme

Ekonomi

 • Månadsavgift
  1 036 kr
 • Andel av årsavg.
  1,7589 %
 • Repfond
  4 587 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 153 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnader
 • El
  200 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 350 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB Bostadsrättsförening Torget i Östersund
 • Lägenheter
  23 st
 • Lokaler
  47 st
 • Äkta förening
  Ja

Denna fantastiska förening erbjuder medlemmarna genom sitt delägande i föreningen en väldigt låg avgift på sina lägenheter. Föreningen är mycket välskött och ligger centralt i Östersund med adresserna Stortorget 3, Storgatan 16 och Residensgränd 6a & 6b. Föreningen har mycket goda intäkter via uthyrning av lokaler vilka är en garant för låga avgifter för medlemmarna. Föreningen har en trivsam gård med uteplats och föreningen har utöver de lokaler som hyrs ut även bra utrymmen för föreningens medlemmar såsom övernattningsrum, bastu och samlingslokal.

Ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar.

Renoveringar

En välskött bostadsrättsförening som löpande underhållit fastigheten. Föreningen har beslutat att byta fönster på fastigheten. Detta är beräknat till vintern 2019-2020 och finansieras via egna medel så den låga avgiften kommer att bli kvar på den låga nivån den är. De senaste åren har föreningen bl.a relinat avloppsstammarna 2013. 2016 byttes fläktsystemet ut och man justerade luftflödet.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och strykmöjligheter. I anslutning till tvättstugan finns ett stort torkrum. Det bedöms vara enkelt att få tvättid. Föreningen har ett övernattningsrum som bokas via en i styrelsen för en kostnad om 100kr/dygn. Cykelförråd finns. Bastu med tillhörande relaxyta finns i källarplanet (denna lånar föreningens medlemmar kostnadsfritt). Föreningen har en lokal med kokmöjligheter som finns tillgänglig för föreningens medlemmar (kontakta fastighetsmäklaren för mer info). Föreningen har fler lägenhetsförråd att hyra ut i fall man som lägenhetsägare behöver mer utrymme.

Gårdsplan

Föreningen har en välordnad uteplats med utemöbler. Uteplatsen är trevligt inramad med buskar som insynsskydd.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap om 500 kronor per medlem, berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1 juli tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Stortorget 3
Stortorget 3
Vid matplats i vardagsrum
Vid matplats i vardagsrum
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vy mot lägenheten
Vy mot lägenheten

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.