Harrvägen 12, Gräftåvallen

Eller högstbjudande

850 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Harrvägen 12, Gräftåvallen (Berg)

Trevligt fritidshus i Gräftåvallen!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  80 m²
 • Tomtarea
  481 m²
 • Driftskostnad
  16 025 kr/år

I barnvänliga Gräftåvallen hittar ni detta mysiga fritidshus med plats för 10 bäddar fördelade på tre sovrum.

Det är öppen planlösning mellan storstuga och kök vilket skapar en härlig rymd och kaminen ger en skön värme och gör så att den riktiga stugkänslan infinner sig! På framsidan av stugan finns möjlighet att anlägga altan och på baksidan finns ett förråd/skidbod. Duschrum, toalett och bastu är renoverat de senaste åren och håller hög standard. All el är också omdragen senaste två åren.

I Gräftåvallen finns natursköna upplevelser och olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Under hösten finns det möjligheter för svampplockning och småviltsjakt. Man kan vandra fler mil efter markerade leder sommartid och vintertid kan man gå på tur eller varför inte ta ett åk i backen. Skidspåren är välskötta och det finns en 3 km slinga med elljus. I Gräftåvallen är det snösäkert så spåren brukar kunna användas redan i november. Det finns välskötta skoterleder i området. Restaurang och affär är beläget på Fjällgården där det också finns tillgång till bastu/badtunna. Fina fiskevatten finns i närområdet och till Bydalen är det endast 1,7 mil.

Varmt välkomna!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  80 m²
 • Tomtarea
  481 m²
 • Beteckning
  Storgräftån 1:160
 • Pantbrev
  337 250 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Fritidshuset disponeras enligt följande:

ENTRÉ/HALL
Fritidshusets hall/entré har en ljusgrå plastmatta på golvet. Väggarna är klädda i ljusblå/grå träpanel. Till vänster finns ingång till ett av sovrummen.

TOALETT
Här finns varmvattenberedare (110 l), förbränningstoalett från Cinderella, handfat och en spegel. Väggarna är klädda i Fiber Trespo och på golvet ligger en våtrumsmatta.

DUSCH/BASTU
Duschen är utrustad med glasdörrar och på golvet ligger ett grått klinker. Väggarna är klädda i Fiber Trespo. En glasdörr från Tylö tar er in till bastun som är inredd med två lavar och ett bastuaggregatet som kommer från Helo. Väggarna är klädda i bastupanel och på golvet ligger en våtrumsmatta.

STORSTUGA
På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är till hälften klädda i ljusblå/grå träpanel och andra hälften är tapetserad i en ljusgrå nyans. Två stora fönster och en balkongdörr ger ett härligt ljusinsläpp till den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök. Pricken över i:et är braskaminen som både värmer gott och ger en extra mysfaktor. Gott om plats finns för matbord.

KÖK
Väggarna kläs i ljusblå/grå träpanel och det ljusa laminatgolvet från vardagsrummet fortsätter in i köket. Skåpluckor och lådfronter är vita. Övrig köksutrustning består av spis/ugn BEKO, spisfläkt AEG och kyl/frys från Samsung.

SOVRUM 1
På golvet ligger en gråmelerad plastmatta och väggarna är klädda i träpanel som är vitmålat. Här finns plats för två våningssängar på varsin sida om väggen.

SOVRUM 2
På golvet ligger ett ljust laminatgolv och den liggande träpanelen på väggarna är målat i gult. Här finns plats för dubbelsäng och fönstret ger ett fint ljusinsläpp.

SOVRUM 3
På golvet ligger ett ljust laminatgolv och den liggande träpanelen på väggarna är målad i vitt. Här finns plats för två våningssängar.

TV

TV-antenn.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1977
 • Grund
  Gjutna plintar
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, avlopp saknas.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Tomt

Tomtarea 481 m² (friköpt). Tomten: naturtomt.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  9 000 kr
 • Sotning
  125 kr
 • Samfällighet
  3 600 kr
 • Vägavgift
  800 kr
 • Försäkring
  2 500 kr

Totalt: 16 025 kr/år

I summan 3 000 kr för samfällighet är den uppdelad för Storgräftån och Gräftån. I Storgräftåns samfällighet ingår väg, sopstation, vatten och underhåll av samfällighetens övriga ytor. I Gräftåns samfällighet ingår underhåll av väg.

Taxering
 • Totalsumma
  474 000 kr
 • Byggnad
  328 000 kr
 • Mark
  146 000 kr
 • Värdeår
  1977
 • Fastställd
  2015
 • Fastighetsavgift
  3 555 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Avtalsservitut Kraftledning Mm

Servitut

Avtalsservitut Kraftledning Mm

Gemensamhets­anläggningar

Berg Storgräftån GA:1, Berg Storgräftån GA:8

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan (1967-06-19)

Dokument

Övrig information

Pantbrev totalt: 337 250 kr

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Bilder

Välkommen till Harrvägen 12
Välkommen till Harrvägen 12
Storstuga
Storstuga
Dusch/bastu
Dusch/bastu
Gott om plats för matbord
Gott om plats för matbord
Toalett
Toalett
Storstuga
Storstuga
Soffhörna
Soffhörna
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Utgång till tomten
Utgång till tomten
Soffhörna
Soffhörna
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Inre hall
Inre hall
Entré/hall
Entré/hall
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Gräftåvallen ligger vid vackra och snösäkra Oviksfjällen med liftar samt nedfarter för både stora och små. Här finns välpreparerade milsvida längdskidpår, skoterleder och fjäll att vandra i på sommaren. Här finns också en mycket populär badplats vid långgrunda Häggsåssjön med härlig sandstrand.

Gräftåvallen är en mycket barnvänlig skidanläggning med 3 liftar och flertalet nedfarter, från grönt till blått. Anläggningen är ett vinterparadis för barnfamiljen och med all tänkbar service endast en timmes bilfärd från Östersund. Förutom utförsåkning finns det flera andra aktiviteter t ex längdåkning, toppturer, skoter eller varför bara äta något gott i på restaurang Fjällgården. Skidanläggningen har 3 liftar och flertal gröna och blå nedfarter. Vid fjällgården finns matbutik.

Gräftåvallen ligger naturskönt på 700 m ö h vid Österfjällets trädgräns. Här kan man vandra miltals efter markerade leder eller strosa lite lätt på fjället.

Vägbeskrivning

Från Östersund kör mot Frösön och sen vidare över Vallsundsbron. Efter bron tar ni höger. Följ den vägen ända tills ni ser Sandsundsbron på höger sida. Kör över Sandsundsbron och följ vägen tills ni kommer till Gräftåvallen. Avståndet Östersund-Gräftåvallen är ca 7 mil. När ni kommer fram till Gräftåvallen fortsätter ni vägen rakt fram, ta INTE av mot servering, lift. Fortsätt tills ni kommer fram till Tväråvägen, där svänger ni höger. Kör 700 m och sväng höger in på Harrvägen. Fortsätt tills ni ser en brun stuga på höger sida av vägen.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.