Alvägen 4, Frösön - Valla

Accepterat pris

2 975 000 kr

Visningar
 • 24/3
  24/3, 11:30–12:30 Öppen visning - föranmäl er gärna. Välkomna!
Alvägen 4, Frösön - Valla (Östersund)

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  130 m²
 • Tomtarea
  919 m²
 • Driftskostnad
  32 572 kr/år

På lugn villagata i populärt område ligger denna friliggande 1-plans villa med hel källarvåning. Här är flera av de tyngre och kostsamma renoveringarna genomförda. På senare år har man bytt tak, fönster och installerat bergvärme och fiber. Man har även dränerat på framsidan av huset.

En inbjudande farstukvist tar er in i hallen som rymmer byrå, praktisk inbyggd garderob och plats för avhängning av kläder. Här kommer ni att kunna njuta av ett härligt vardagsrum med stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp och gott om plats för ett stort matsalsbord. Det rymliga köket rymmer matbord, vitrinskåp och här finns gott om förvaring i köksskåp och lådor. Här har du utgång till den altanen som erbjuder mycket sol och det isolerade uterummet där man kan sitta sent in på hösten. Entréplanet har tre sovrum med utgång till altanen från föräldrasovrummet. I anslutning till sovrummen finns ett badrum med wc och bidé och fönster mot entrésidan. Här finns plats för dusch eller badkar om man vill renovera.

Källarplanet har en stor gillestuga där ni kan samla både familj och vänner och njuta av den värmande öppna spis. Koppla av och njut av stillheten och tystnaden utanför. Här finns ett stort allrum som kan användas som sovrum eller varför inte ett hemmagym. I anslutning till allrummet finns en gästtoalett. Tvättstuga med golvvärme, tvättmaskin och tvättho. Här finns också duschrum och torkrum med golvvärme. Källarplanet rymmer också pannrum, förråd och matkällare.

Här bor ni med flera förskolor inom gångavstånd och närhet till grundskola och allmän service vid Valla centrum. Här finns populära strövområden i skog och mark. Bra bussförbindelser och bekvämt avstånd till både Stocke-titt, golfbana och Åre Östersunds flygplats. Till Valla centrum tar det ca 5 min att gå och busshållplatsen ligger ca 2 min från bostaden. Till Östersunds centrum cyklar ni på ca 15 minuter.

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  130 m²
 • Biarea
  90 m²
 • Tomtarea
  919 m²
 • Beteckning
  Björnbäret 8
 • Pantbrev
  516 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning: Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:

HALL
Hallen är rymlig och till höger finns plats för både byrå och sittyta. Till vänster finns en platsbyggd garderob för extra förvaring och bra utrymme för ytterkläder. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och på väggarna sitter en ljus tapet med bård. Längre in i hallen finns 3 inbyggda garderober.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Stort vardagsrum med ekparkettgolv, ljus tapet och generösa fönsterpartier som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. I anslutning till köket finns en matsalsdel med plats för ett större matbord.

KÖK
Stort och ljust kök med generösa arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Köksinredningen består av bruna skåpluckor och lådor i trä, bänkskivor i ek samt rostfri diskbänk. Ovanför bänkskivan sitter ett sandfärgat kakel och köket är maskinellt utrustat med spis med häll (Electrolux), kyl/frys (Siemens) och diskmaskin. Plats för matbord vid fönster. På golvet ligger ett ekparkettgolv och på väggarna sitter en beigemönstrad tapet. Här finns ena utgången till altanen.

BADRUM
Stort badrum som är utrustat med wc, bidé och tvättställsmöbel. Här finns plats för att sätta in dusch/badkar om man önskar renovera. På golvet ligger ett beige klinkergolv och på väggarna sitter ett ljust kakel. Här finns två praktiska vädringsfönster.

SOVRUM 1
Föräldrasovrummet rymmer en byrå, dubbelsäng och sängbord. Här finns två inbyggda garderober och ett linneskåp. På golvet ligger ett ekparkettgolv och på väggarna sitter en ljusgrå tapet. Här finns andra utgången till altanen.

SOVRUM 2
Sovrummet rymmer säng, sängbord, skrivbord och byrå/bokhylla. På golvet ligger ett ekparkettgolv och på väggarna sitter en ljus tapet med bård. Här finns också en platsbyggd garderob.

SOVRUM 3
Mindre sovrum som passar bra som barnrum. Här finns 2 inbyggda garderober och rummet rymmer säng, skrivbord och bokhylla. På golvet ligger ett ekparkettgolv och på väggarna sitter en ljus tapet med bård.

UTERUM
Isolerat uterum med skjutbara fönster. Här får du plats med både matbord och förvaring. På golvet ligger en filtmatta.

KÄLLARPLAN:
Källarplanet har stor gillestuga med öppen spis, tvättstuga, duschrum, pannrum, allrum/hobbyrum, matkällare och bra förrådsutrymmen.

GILLESTUGA
Stor gillestuga med värmande öppen spis. Fint trägolv och träpanel på väggarna, fondvägg av vitmålad tegel och högt sittande fönster för bra ljusinsläpp.

ALLRUM/HOBBYRUM
Stort rum med många användningsområden. Här finns gott om plats för ett gästrum eller varför inte ett hemmagym. Säljarna har använt det som pingisrum, gästrum och gym. På golvet ligger en beige heltäckningsmatta och på väggarna sitter brun vävtapet.

GÄSTTOALLET
Gästtoalett med wc, handfat med kakel ovanför samt ett badrumsskåp. Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

TVÄTTSTUGA/DUSCHRUM
Tvättstugan är utrustad med tvättho, förvaring och tvättmaskin. På golvet ligger ett terrakotta klinker. Till vänster om tvättstugan finns duschrum med kaklade väggar och klinker på golvet som fortsätter in i ett torkutrymme.
Hela utrymmet är utrustat med elburen golvvärme.

PANNRUM
Pannrum med värmepanna som också används som snickarbod. Betonggolv och betongväggar.

FÖRRÅD/MATKÄLLARE
Förråd med gott om förvaring i garderober och klädhängare. Innanför ligger en matkällare med hyllor.

TV

Tv via Boxer/ Parabol (Viasat)

Internet

Bredband via fiber

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-plan med källare
 • Byggår
  1969
 • Grund
  Källare
 • Grundmur
  Leca-sten
 • Stomme
  Betong/Trä
 • Fasad
  Tegel samt stående träpanel på garage
 • Tak
  Sadeltak / Takpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler samt 2-glas (källarplan)
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-03-08
 • Prestanda
  86 kWh/m²/år
 • Energiklass
  C
Renoveringar

1995 Dränerat ovanför huset och främre gaveln med brunn på uppfarten
1995 Byggt isolerat uterum
1996 Installerat bergvärme
2009 Nya ledningsrör till radiatorer
2010 Renoverat taket på hus och garage
2012 Nya fönster på entréplan
2016 Ny kompressor värmepanna
2018 Installation av fiber
2019 Ny cirkulationspump värmepanna

Exteriör

Tomt

Trädgårdstomt med rosenbuskar, svarta och röda vinbärsbuskar.

Uteplats

Lång altan med söderläge och uteplats med markis som rymmer bord och stolar. Här finns också ett inglasat och isolerat uterum.

Övriga byggnader

Lekstuga med vidbyggd redskapsbod.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  22 663 kr
 • Vatten/avlopp
  3 512 kr
 • Sotning
  500 kr
 • Renhållning
  1 650 kr
 • Försäkring
  4 247 kr

Totalt: 32 572 kr/år

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsström. Driftkostnaderna kan variera beroende på användning och avtal.

Taxering
 • Totalsumma
  2 453 000 kr
 • Byggnad
  1 770 000 kr
 • Mark
  683 000 kr
 • Värdeår
  1969
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Tomtindelning (1968-05-16) Stadsplan (1967-11-01)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samtidigt.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Baksidan med inglasat uterum
Baksidan med inglasat uterum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Sovrum 1
Sovrum 1
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Inre hall
Inre hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum/Matsal
Vardagsrum/Matsal
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Gillestuga med öppen spis
Gillestuga med öppen spis
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Duschrum
Duschrum
Gästtoalett
Gästtoalett
Tvättstuga
Tvättstuga
Allrum/Hobbyrum
Allrum/Hobbyrum
Förråd och matkällare
Förråd och matkällare
Välkommen till Alvägen 4
Välkommen till Alvägen 4
Alvägen 4
Alvägen 4
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.