Bondegatan 1, Odenslund

Accepterat pris

2 675 000 kr

Visningar
 • 21/3
  21/3, 16:30–17:30 Öppen visning - Välkommen!
 • 28/3
  28/3, 16:30–17:15 Öppen visning - Välkommen!
Bondegatan 1, Odenslund (Östersund)

Kvarter att trivas i.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  135 m²
 • Tomtarea
  814 m²
 • Driftskostnad
  41 600 kr/år

Bostadshus, i attraktivt område, som präglas av vackra tidsenliga detaljer och charm. Här kan ni utifrån huset prägel och karaktär skapa ett modernt boende som passar hela familjen. Här bor ni i lummigt område med gångavstånd till stadskärnan och härliga vandringsstråk i Odenslund.

På entréplanet har ni stora representativa sällskapsutrymmen med vackert fiskbensmönstrat ekparkettgolv, högt i tak och generösa fönsterpartier som ger mycket ljus och härlig atmosfär. Här ryms både familj, släkt och vänner när det blir kalas. Kök med fönster mot gården där ni har möjlighet att skapa ett funktionellt kök med bra förvaringsutrymmen som inbjuder till matlagning. Skorstensstocken är centralt placerad i huset och idag har entréplanet en trivsam fungerande öppen spis i hallen mot vardagsrummet. Entrén har stor inbyggd farstukvist med plats för både skor och ytterkläder.

Övre plan har tre fantastiska rymliga sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Renoverat duschrum och separat toalett. Balkong med utsikt mot Storsjön.
Trapp till vinden som delvis kan inredas och har bra förrådsutrymmen.

Källarplanet behöver en hel del renovering men har potential att bli ett trevligt sällskapsrum för familjen och en praktisk tvättstuga. I källaren finns gott om förvaringsutrymmen.

Koppla av i detta lummiga område som erbjuder flera förskolor och skolor i området. Gångavstånd till Östersunds centrum där ni passerar Österängsparken med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. I Odenslund finns flera trevliga parker. Närhet till Minnesgärdet med möjligheten till bad och grillning. Här kan ni ströva omkring vid Storsjöns strand eller ta en tur på trevliga stigar i skogsområdet.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  135 m²
 • Biarea
  64 m²
 • Tomtarea
  814 m²
 • Beteckning
  Laken 11
 • Pantbrev
  714 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder tidsenliga detaljer som högt i tak och stora fönster. Kök med plats för matbord vid fönster mot gården. Vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv i öppen planlösning mot matsalsrum och mycket bra ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Hall med öppen spis och entré med inbyggd stor farstukvist.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot nuvarande matsalsrummet med fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet och generösa fönsterpartier som ger mycket bra ljus i rummen.

MATSALSRUM
Matsalsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet och stort fönster. Plats för stort matbord. Rummet går att använda som sovrum vid behov. I sluss mellan kök och matslasrum finns garderob och tvättrum.

KÖK
Kök med plats för matbord vid fönster mot gården. Äldre kök med matta och målade väggar. Släta luckor och kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys, spis och köksfläkt.

HALL
Inre hall har matta, tapet och värmande öppen spis. I hallen finns garderob och dörr till källare. Yttre hall med inbyggd farstukvist har matta, målade väggar och stora fönsterpartier.

ÖVRE PLAN
Övre plan har tre rymliga sovrum, bra förvaring och renoverat duschrum.

SOVRUM
Sovrum (1) har fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet, tre garderober och fönster åt två håll med utsikt över Storsjön. Sovrum (2) har matta, tapet, tre garderober, klädkammare och fönster mot Bondegatan. Sovrum (3) har matta, tapet, två garderober, klädkammare och fönster mot gården.

BADRUM
Badrum, renoverat 10, med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med duschhörna och tvättställ.

HALL
Hall med matta, tapet och utgång till balkong med utsikt över Storsjön. I hallen finns ingång till toalett, garderob och dörr till vinden.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har generellt eftersatt underhåll. Gillestuga med öppen spis, tvättstuga, f d pannrum och bra förrådsutrymmen.

GILLESTUGA
Gillestuga med trägolv, tapet och öppen spis.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med betonggolv, tvättbackar och tvättmaskin av äldre modell.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Pannrum, matkällare och förrådsutrymmen.

TV

Bordsantenn.

Internet

Via telefonjack.

Tillträde

Tillträde 1/7 eller enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1928
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong/ sten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Taktegel
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-03-06
 • Prestanda
  93 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Renovering duschrum övre plan -12 och nytt yttertak -16.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 814 m² (friköpt). Uppväst trädgårdstomt som inramas av staket.

Övriga byggnader

Förråd.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  25 000 kr
 • El
  6 900 kr
 • Vatten/avlopp
  5 500 kr
 • Försäkring
  4 200 kr

Totalt: 41 600 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av en person. Beräknad årsförbrukning av fjärrvärm 36 MWH. I vatten/ avlopp ingår renhållning.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 654 000 kr
 • Byggnad
  1 845 000 kr
 • Mark
  809 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1920-12-31) , Tomtindelning (1921-02-22)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-02-20 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Bondegatan 1
Välkommen till Bondegatan 1
Bondegatan i Odenslund.
Bondegatan i Odenslund.
Trädgårdstomten.
Trädgårdstomten.
Attraktivt läge.
Attraktivt läge.
Kök med potential.
Kök med potential.
Vardagsrum med fantastiskt ljus.
Vardagsrum med fantastiskt ljus.
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum och matsalsrum med vackert ekparkettgolv.
Vardagsrum och matsalsrum med vackert ekparkettgolv.
Härlig atmosfär.
Härlig atmosfär.
Matsalsrum eller sovrum.
Matsalsrum eller sovrum.
Kök med matplats.
Kök med matplats.
Kök
Kök
Vardagsrum & kök från hall.
Vardagsrum & kök från hall.
Hall med öppen spis.
Hall med öppen spis.
Hall
Hall
Entré med bra utrymme.
Entré med bra utrymme.
Yttre hall.
Yttre hall.
Trapp i hall till övre plan.
Trapp i hall till övre plan.
Sovrum övre plan med fönster mot Storsjön.
Sovrum övre plan med fönster mot Storsjön.
Sovrum (1)
Sovrum (1)
Balkong med mycket sol och utsikt mot Storsjön.
Balkong med mycket sol och utsikt mot Storsjön.
Sovrum övre plan.
Sovrum övre plan.
Sovrum (2)
Sovrum (2)
Sovrum (2) med ingång till duschrum och klädkammare.
Sovrum (2) med ingång till duschrum och klädkammare.
Sovrum (3) övre plan
Sovrum (3) övre plan
Sovrum (3)
Sovrum (3)
Hall
Hall
Gillestuga
Gillestuga
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.