Vålådalsgränd 25

Eller högstbjudande

395 000 kr

Högsta bud

395 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 395 000 kr 20/03 13:01 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Vålådalsgränd 25 (Östersund)

Stor tvårummare i nedre Torvalla!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  67 m²
 • Våningsplan
  4 av 6
 • Månadsavgift
  4 017 kr

Trivsam tvårummare med bra läge i området. Bra planlösning med gott om förvaringsutrymmen och trevlig utsikt över landskapet. Ytskikt är renoverade nyligen men kök och badrum har äldre standard.

Entrén välkomnar med två garderober som erbjuder förvaring och gott om plats finns för byrå samt spegel om så önskas. Hallen, vardagsrum, sovrum och kök har delvis fått nya ytskikt. Sovrummet är stort och rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Fem garderober erbjuder förvaring. Vardagsrummet har ett större fönsterparti som släpper in ljus och gör att rummet känns extra luftigt. Härifrån nås även balkongen som är stor nog att rymma både bord, stolar och krukväxter. Köket har gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor samt en matplats med utsikt mot innergården. Badrummet är utrustat med badkar och förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Brf Tårtan är en stabil förening och det är inte planerat något avgiftshöjning eller större renovering under 2019. I avgiften ingår både bredband och Ip-telefoni. I närområdet finns flera skolor och förskolor och härifrån är det ca 1 km med fina promenadstråk till Torvalla centrum där affär, skola, fritidsgård, bibliotek, restaurang, frisör, sporthall och post finns. Bra bussförbindelser finns till Östersunds centrum. I övrigt finns två tvättstugor, gym, bastu, uthyrningslägenhet och samlingslokal att hyra. Till lägenheten hör ett stort förråd i markplan.

Välkomna på visning!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  67 m²
 • Våningsplan
  4 av 6
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  42 / 1301
Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med två garderober och en hatthylla som erbjuder avhängningsmöjligheter. Plats finns för byrå och spegel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett snyggt laminatgolv i ljus kulör.

Badrum: Inredningen består av toalettstol, badrumsskåp, handfat och badkar. Det är förberett för tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är klädda i en randig våtrumstapet och på golvet ligger en rosa plastmatta.

Sovrum: Plats finns dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Fem garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter. En av väggarna är klädd i en blå fondtapet och resterande väggar är vitmålade. På golvet ligger en plastmatta.

Kök/matplats: Köksinredningen går i vitt och har gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Köksutrustningen består av kylskåp från ElektroHelios, frysskåp från ElektroHelios, spis/ugn från ElektroHelios, spisfläkt, diskmaskin från Bosch och rostfri diskbänk. Matplatsen rymmer ett bord för 4-5 personer och trevlig utsikt mot innergården. En av väggarna är klädda i en fondtapet med blommönster och resterande väggar är vitmålade. På golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Vardagsrum: Gott om plats finns för soffa, soffbord, tv-möbel och bokhyllor. Ett större fönsterparti tillsammans med balkongdörren ger ett trevligt ljusinsläpp. Väggarna är klädda i vit tapet med blommönster och på golvet ligger ett parkettgolv. Härifrån nås även den stora balkongen som rymmer bord, stolar och krukväxter.

TV

Ansluten till kabel-tv nät som ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband och IP-telefoni via bredbandsbolaget som ingår i månadsavgiften.

Bostadsrättsföreningen Tårtan har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Telenor, fd. Bredbandsbolaget vilket innebär att Du betalar 125 kronor per månad för Internetuppkoppling och IP-telefoni. Denna avgift ingår i och betalas via månadsavgiften. Det som tillkommer är samtalskostnad för IP-telefoni.

Övrigt

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1983
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk ventilation
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2018: OVK-besiktning och rengöring av ventilationskanaler.

2013-2017 har samtliga tak på radhusen bytts.

2014 samtliga garageportar byttes.

2013 ommålning av trapphus och källare i punkthusen.

Byte av ventilationsfläktar i höghusen.

Målat fasader och målat fönster utvändigt.

Lekplatserna är renoverade.

Exteriör

Uteplats

Balkong.

Bilplats

52 garageplatser, uthyres för 300kr/mån, 11st i kö till garage.
58 parkeringsplatser med motorvärmare, uthyres för 125kr/mån. 6st i kö till p-plats.
7 släpvagnsplatser, uthyres för 50kr/mån. Ingen kö till släpvagnsplatser enligt HSB 2019-03-05 men alla är upptagna för tillfället. Separata köer till samtliga bil och släpvagnsplatser.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 017 kr
 • Andel i BRF
  0,9380 %
 • Andel av årsavg.
  0,9380 %
 • Repfond
  360 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och ip-telefoni. Samtalstaxa för telefoni tillkommer.

Driftskostnader
 • El
  400 kr
 • Försäkring
  232 kr

Totalt: 632 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Tårtan
 • Lägenheter
  88 st
 • Äkta förening
  Ja

Trivsam förening där det finns samlingslokal samt en enklare träningslokal. Övernattningslägenhet finns för att kunna nyttjas då släkt och vänner hälsar på. På gården finns det grillplatser där man gärna samlas för att grilla under sommarhalvåret.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Det är inte planerat någon avgiftshöjning under 2019.

2018 höjdes avgiften med 1%

2017 höjdes avgiften med 1%

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2018: OVK-besiktning och rengöring av ventilationskanaler.

2013-2017 har samtliga tak på radhusen bytts.

2014 samtliga garageportar byttes.

2013 ommålning av trapphus och källare i punkthusen.

Byte av ventilationsfläktar i höghusen.

Målat fasader och målat fönster utvändigt.

Lekplatserna är renoverade.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Bilder

Vy mot entrésidan
Vy mot entrésidan
Trivsamt ljusinsläpp
Trivsamt ljusinsläpp
Gott om plats för soffan
Gott om plats för soffan
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Gott om plats i skåp och lådor
Gott om plats i skåp och lådor
Kök/matplats
Kök/matplats
Matplats
Matplats
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Entré/hall
Entré/hall
Vy från hallen
Vy från hallen
Badrum
Badrum
Vy från balkongen
Vy från balkongen

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.