Svärdvägen 28b, Odensala

Accepterat pris

3 300 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Svärdvägen 28b, Odensala (Östersund)

Njut alla dar av underbar utsikt!

 • Typ
  Kedjehus
 • Boarea
  139 m²
 • Tomtarea
  476 m²
 • Driftskostnad
  37 025 kr/år

Får vi presentera detta välskötta bostadshus som erbjuder makalös milsvid utsikt över Storsjön både mot Brunfloviken och Vallsundet samt vackra Oviksfjällen. Välkomna in och bara insup atmosfären där både kök, vardagsrum och de in inglasade uterummen har stora fönsterpartier med fantastisk utsikt över Storsjön. Detta är med andra ord ett riktigt drömläge.

I slutet på denna lugna barnvänliga villagata ligger detta bostadshus som har tomt som sluttar direkt mot Storsjön med endast vacker ängsmark emellan. Bostadshuset har ett trivsamt kök med burspråk där ni kan njuta av utsikten över Storsjön mot Brunfloviken. Bjud gärna in era vänner till en middag på den härliga inglasade balkongen som har underbar utsikt från söder till norr samt självklart mycket sol både dagtid och kvällstid. Vardagsrummet har fönsterpartier mot Storsjön och här kan ni koppla av med en trevlig bok och ert favoritvin och bara samla kraft. Badrum och hall renoverades -15 med klinker och golvvärme.

Souterrängplanet har ett allrum med stora fönsterpartier mot trädgårdstomten och Storsjön. Allrummet kan avdelas för att skapa ytterligare ett sovrum vid behov. Allrummet har utgång till en inglasad altan med skjutbara glaspartier mot ett soldäck som erbjuder rikligt med sol samt den välskötta trädgårdstomten med växthus. Den inglasade altanen har gott om plats för både släkt och vänner och står öppet från tidig vår till sen höst. Stort sovrum med fönster mot altanen och bra förvaring. Badrum med duschhörna. Tvättstuga som har både bra förvaring och avlastningsytor. Ny tvättmaskin och bastu att koppla av i. Bra förvaring i förråd, klädkammare och matkällare.

Mycket trevlig välskött trädgårdstomt mot Storsjön. Isolerat garage.

Här bor ni med gångavstånd till strandpromenaden och den härliga naturen vid Storsjön. Via gång- och cykelvägar tar ni er till förskola, skola och en välsorterad matbutik. Här har ni bra cykelvägar vid Storsjön mot stadens centrum. Bra bussförbindelser med flera bussar i linjetrafik.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  139 m²
 • Biarea
  26 m²
 • Tomtarea
  476 m²
 • Beteckning
  Järnsvärdet 8
 • Pantbrev
  982 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

ENTRÉPLAN
Kök som har burspråk, generösa fönsterpartier samt utgång till en inglasad balkong med fantastisk milsvid utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Vardagsrum med mycket ljus och fantastisk utsikt mot Storsjön. Renoverat badrum med golvvärme. Utrustat med badkar. Rymligt sovrum med fönster mot entrésidan. Hall med golvvärme och bra utrymme för ytterkläder.

KÖK
Kök med burspråk som har stora fönsterpartier och vacker utsikt över Storsjön mot Brunfloviken. Plats för stort matbord. Lackade köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Keramiska mosaikplattor som stänkskydd över köks- och diskbänkar. Bänkskiva i marmor och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys från -10, spis med häll & varmluftsugn från -18, köksfläkt från -16 och diskmaskin från -11. Ekparkettgolv, vitmålad småfaspanel och vitt tak. Utgång till inglasad balkong som har skjutbara glaspartier, laminatgolv och kanaltak. Makalös milsvid utsikt över Storsjön mot både Brunfloviken, Frösön och Oviksfjällen.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ekparkettgolv, tapet och generösa fönsterpartier som ger härligt ljus och vacker utsikt över Storsjön.

SOVRUM
Sovrum som har matta, tapet, tre inbyggda garderober och fönster mot lugn villagata.

BADRUM
Badrum, renoverat -15, som har klinker, golvvärme och målad väv. Utrustat med badkar, tvättställ med två stora lådor, spegel och wc-stol.

HALL
Hall, renoverad -15, med klinker, golvvärme, tapet och panel. Bra utrymme för ytterkläder.

SOUTERRÄNGPLAN
Souterrängplanet har stort allrum som går att dela av med ytterligare ett sovrum. Utgång till inglasad altan med dörr till soldäck och trädgårdstomten. Stort sovrum och badrum med duschhörna. Praktisk tvättstuga med bra förvaring och avlastningsytor. Förrådsrum, klädkammare samt stor matkällare.

ALLRUM
Allrum med pressat lackat spånskivegolv, tapet och stora fönsterpartier som ger rummet mycket ljus. Rummet går att avdela till ytterligare ett sovrum vid behov, Utgång till inglasad altan med skjutbara glaspartier och skjutdörr till soldäck samt trädgårdstomten mot Storsjön. Altanen har klickgolv med klinkermönster, träpanel och kanal plasttak.

SOVRUM
Rymligt sovrum som har matta, tapet, garderobsvägg och fönster mot altanen.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta, golvvärme och målad väv. Nyrenoverad duschhörna med klinker, kaklade väggar och takdusch. Tvättställ, spegel, högskåp och wc-stol.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med våtrumsmatta och målad väv. Rostfri tvättho och bra avlastningsytor. Bastu. Tre garderober och städskåp. Tvättmaskin från -19 och torktumlare av något äldre modell.

FÖRRÅD
Förråd med heltäckningsmatta. Ingång till stor klädkammare och matkällare.

TV

Parabol.

Internet

Bredband via telefonjack.

Tillträde

Tillträde 1/8 eller enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-plan i souterräng
 • Byggår
  1988
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Leca-sten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  2+1 glasfönster
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk till-/ frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-03-06
 • Prestanda
  114 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Tillbyggnad av inglasad altan -11, ommålning utvändig panel -14, utbyggnad av två altaner samt växthus -14, nytt golv altan -14, renovering badrum och hall entréplan med klinker och golvvärme -15, utbyggnad och inglasning av balkong -16, renovering vardagsrum -16.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 476 m² (friköpt). Välplaner trädgårdstomt mot Storsjön.

Uteplats

Inglasad balkong på entréplanet med skjutbara fönsterpartier mot sydväst. Inglasad altan med skjutbara glaspartier med soldäck mot sydväst och trädgårdstomten.

Övriga byggnader

Växthus.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  27 825 kr
 • Vatten/avlopp
  5 400 kr
 • Försäkring
  3 800 kr

Totalt: 37 025 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av två personer i hushållet. Uppvärmning avser även hushållström samt uppvärmt växthus. Beräknad årsförbrukning 24 000 kwh.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  1 631 000 kr
 • Byggnad
  1 438 000 kr
 • Mark
  193 000 kr
 • Värdeår
  1988
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Avtalsservitut Ledning

Servitut

Avtalsservitut Ledning

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1970-03-24) , Tomtindelning (1971-06-18)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-02-14 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Odensalas bästa läge.
Välkommen till Odensalas bästa läge.
Bostadshus i 2-plan med tomt mot Storsjön.
Bostadshus i 2-plan med tomt mot Storsjön.
Utsikten är bedårande!
Utsikten är bedårande!
Tomt med fantastiskt med sol och utsikt.
Tomt med fantastiskt med sol och utsikt.
Kök med bra förvaring.
Kök med bra förvaring.
Utsikten från matplatsen mot Brunfloviken.
Utsikten från matplatsen mot Brunfloviken.
Kök mot Storsjön.
Kök mot Storsjön.
Ljust och fint.
Ljust och fint.
Kök.
Kök.
Inglasad balkong med fantastisk utsikt.
Inglasad balkong med fantastisk utsikt.
Njut och koppla av.
Njut och koppla av.
Storsjön ligger vackert i fonden.
Storsjön ligger vackert i fonden.
Vardagsrum att trivas i.
Vardagsrum att trivas i.
Vacker utsikt även från vardagsrum.
Vacker utsikt även från vardagsrum.
Matbord i vardagsrum.
Matbord i vardagsrum.
Vardagsrum med mycket ljus.
Vardagsrum med mycket ljus.
Hall & vardagsrum.
Hall & vardagsrum.
Hall med golvvärme.
Hall med golvvärme.
Hall.
Hall.
Sovrum entréplan.
Sovrum entréplan.
Badrum med badkar.
Badrum med badkar.
Allrum med fönster mot trädgårdstomten och Storsjön.
Allrum med fönster mot trädgårdstomten och Storsjön.
Allrum med mycket ljus.
Allrum med mycket ljus.
Altan med skjutbara glaspartier och dörr till soldäck.
Altan med skjutbara glaspartier och dörr till soldäck.
Sovrum souterrängplan.
Sovrum souterrängplan.
Badrum nedre plan.
Badrum nedre plan.
Duschhörna.
Duschhörna.
Tvättstuga.
Tvättstuga.
Bastu.
Bastu.
Trapp till entréplan.
Trapp till entréplan.
Svärdvägen 28 B.
Svärdvägen 28 B.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Närmaste matvarubutik är ICA som ligger inom gångavstånd. Lillänge med gratis parkering har goda shoppingmöjligheter. I övre Odensala finns Lillsjöns centrum som nås via gång/ cykelvägar och erbjuder hälsocentral, apotek, pizzeria, kyrka, fritidsgård och äldreboende.
Det tar endast 15 minuter med bussen in till stan. Både buss 2, 4, 6 & 9 samt nattbussen stannar vid närliggande busshållplatser.

Det finns flera dagis i området. Vid Lillsjöskolan finns Lillgården. Övriga dagis i Odensala är Luktärtan, Stallet, Lingonet, Bäcken och kopperativet Solögat. Skolorna i området mot Lillsjön är Lillsjöskolan F-6 och Storsjöskolan 6-9. Det finns två öppna förskolor i området, en kommunal som bedrivs i hälsocentralens lokaler och en som drivs av Odensalakyrkan. Vid Odensala centrum finns Tavelbäcksskolan som är en F-6.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.