Åkersjön 706, Åkersjön

Accepterat pris

1 450 000 kr

Högsta bud

1 250 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 250 000 kr 19/03 15:39 2
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Åkersjön 706, Åkersjön (Krokom)

Lugnt och ogenerat drömläge i skoterparadiset Åkersjön med fiskerätt, garage, gästhus & spabad!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  66 m²
 • Tomtarea
  2 120 m²
 • Driftskostnad
  17 228 kr/år

Strandnära fritidshus med unikt läge och fiskerätt vid Åkersjöns strand. Här finner ni ett riktigt paradis året runt, där ni erbjuds fantastisk skoteråkning, sommar- och vinterfiske, längd- och utförsåkning, cykling samt möjligheten till vandring i härlig fjällmiljö. Inglasad altan och stor terrass med härlig utsikt där ni badar i bubbelpoolen och hör storöringen vaka på sjön, eller njuter vintertid av norrskenet från densamma. Dessutom erbjuds en nybyggd egen brygga med båtplats vid sjön och möjligheten att bygga båthus. På tomten finner ni även ett rymligt garage med gott om utrymme för skotrar samt stor grusplan för parkering på den egna tomten.

Välrenoverat fritidshus med nya 3-glasfönster, nybyggd inglasad altan, renoverat kök, nytt pumphus med varmvattenberedare samt luft-luft värmepump som bidrar till låga driftskostnader. Huset erbjuder en härligt öppen planlösning mellan storstuga och här njuter ni av fantastisk vy över Åkersjön och generöst ljusinsläpp via den helglasade altandörren och stora fönstren. Det renoverade köket erbjuder gott om förvaring med köksö och bekvämligheter och fördelar såsom diskmaskin och rymlig matkällare under köksgolvet för praktisk förvaring av matvaror och ädla drycker. Matplatsen erbjuder gott om utrymme för både släkt och vänner och fönster i två väderstreck. Conturakaminen som värmer gott under kyliga höstkvällar är perfekt placerad i storstugan vid matplats, sällskapsdel och kök.

I de tre sovrummen i fritidshuset samt ytterligare ett gästrum i anslutning till garaget ges här möjlighet till många bäddar och stora sällskap. Hallen har gott om utrymme för skor, klädavhängning & skoterhjälmar och det rymliga badrummet i anslutning erbjuder wc, dusch samt ett torkrum som enkelt kan användas som bastu för den som önskar.

Här låter ni bokstavligen vardagsstressen rinna av er i snösäkra skoterparadiset Åkersjön.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  66 m²
 • Tomtarea
  2 120 m²
 • Beteckning
  Åkersjön 1:78
 • Pantbrev
  638 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med gott om utrymme för klädavhängning och skor samt väggmonterade hyllor för t.ex. skoterhjälmar. Hallen har ett slittåligt kork-o-plastgolv och vitlaserad panel på väggar och i tak.

BADRUM
Beläget direkt till höger från hallen med grön våtrumsmatta på golv och vägg i duschhörna. I övrigt träpanel på väggarna. I anslutning till badrummet finns ett torkrum som tidigare använts som bastu och enkelt kan återställas (ej monterat bastuaggregat ingår). Badrummet är utrustat med dusch, wc samt handfat med spegel ovan. Frånluftsfläkt finns installerad.

STORSTUGA
Här välkomnas ni av en öppen och rymlig känsla och den härliga vyn över sjön genom altandörr och fönster. Storstugan med sin öppna planlösning är perfekt planerad med både gott om utrymme för stor soffa och matplats. Vedkaminen bidrar här både med värme och härlig mysfaktor, Storstugan har ett mörkt laminatgolv som matchas perfekt av den vitmålade panelen på väggar och i tak. Från storstugan nås den rymliga inglasade altanen.

KÖK
Köket som renoverade 2018 är ljust och öppet samt erbjuder praktisk förvaring i skåp, lådor och köksö mot matplatsen. Dessutom finner ni en rymlig matkällare under köksgolvet. Köket har luckor i beige ton tillsammans med matchande bänkskiva i ek. Maskinellt är köket utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med glashäll, kolfilterfläkt samt diskmaskin.

SOVRUM
Det första sovrummet som nås direkt till vänster från hallen har laminatgolv och träpanel i på vägg och i tak. Här finns även en garderob.

SOVRUM
Nästa sovrum med entré från storstugan har laminatgolv och vitmålad panel på vägg samt panel i tak.

SOVRUM
De tredje sovrummet har även det ingång från storstugan. Laminatgolv samt panel på väggar och i tak. Även här finns en garderob.

TV

TV via parabol med abonnemang från Canal Digital. Abonnemanget kan övertas för den som önskar. Observera att parabolen endast ingår i det fall att abonnemang övertas eller tecknas med Canal Digital.

IP-only planerar för fiber i området. Det är dock ej fastställt när inkoppling/anslutning kan ske.

Internet

Mobilt bredband.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  1980
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Direktverkande elradiatorer & luft-luft värmepump
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten från kallkällbrunn med cementringar, Enskilt avlopp - sluten tank från WC samt markinfiltration från kök- och duschavlopp. Nuvarande ägare har tömning av avloppstank en gång per år.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

2014 Nya golv i sovrum
2016 Luft-luft värmepump installerad.
2016 Nya elradiatorer.
2016 Ny snålspolande wc och nytt handfat i badrum.
2016 Delvis nya avloppsrör till avloppstank.
2017 Nya 3-glasfönster med vädringsfunktion.
2017 Utvändig målning stuga och garage
2017 Renoverat och gjort om inglasad altan.
2017 Byggt altan.
2017 Byggt pumphus ochny vattenpump samt ny varmvattenberedare.
2017 Monterat Spabad i altan och byggt trall omkring.
2017 Grävt ut och fyllt med nytt grus och virke i matkällare.
2017 Duk, grus, singel på nedfart till stuga.
2018 Nytt kök installerat.
2018 Målat träpanel i storstuga.
2018 Lagt in nytt golv i storstuga.
2018 Ny brygga.
2018 Målning vägg i mittersta sovrummet.
2018 Utvändig ledbelysning installerad i takfot runt stuga och garage.
2018 Tilläggsisolering av garagetak.

Övrigt

APP/SMS-styrning av luft-luft värmepump via Airpatrol med sim-kort installerat.

Även vedkamin för uppvärmning.

Exteriör

Tomt

Skogstomt.

Uteplats

Inglasad altan samt trätrall med spabad.

Övriga byggnader

Isolerat garage samt gästhus och förråd i en byggnad på tomten.

Gästhuset har gott om utrymme för flera sängar. Laminatgolv och laserad panel på vägg samt ohyvlad panel i tak.

Isolerat pumphus med värme där även varmvattenberedaren är placerad.

Mindre vedbod i separat byggnad på tomten.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  11 610 kr
 • Vatten/avlopp
  1 700 kr
 • Sotning
  200 kr
 • Renhållning
  600 kr
 • Försäkring
  3 118 kr

Totalt: 17 228 kr/år

Driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnader, baserade på att fritidshuset varit uppvärmt och nyttjats året runt ca 3-4 dagar/vecka.
I kostnaden för uppvärmning ingår även hushålls-el.
Kostnaden för V/A är baserad på att avloppstank tömts en gång/år.
Endast grundavgift på 600kr/år har betalats till Krokoms kommun för renhållning pga att säljarna ej har något kärl för tömning.

Observera att driftskostnaden kan variera beroende på användning och avtal.

Nuvarande ägare har ännu ej betalt någon kostnad för snöröjning av vägen eftersom den byggdes under 2018 och detta är första vintern den används.

Taxering
 • Totalsumma
  585 000 kr
 • Byggnad
  372 000 kr
 • Mark
  213 000 kr
 • Värdeår
  1980
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 388 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 23-FÖL-616.1

Fastigheten har fiskerätt och ingår i Åkersjöns fiskevårdsområdesförening samt Bakvattnets fiskevårdsområdesförening.

Dokument

Övrig information

Observera att eldstadsplan på golvet vid vedkamin saknas, eftersom säljarna precis lagt in nytt golv men vill låta köparen bestämma vilket typ av eldstadsplan som ska monteras. Detta bör helst sättas dit innan vedkaminen används.
Sotare har även noterat att takstege och glidskydd saknas på tak vid sotning. Sotaren har dock utfört sotning trots detta pga att taklutningen är låg, men rekommendationen är att detta monteras när taklutning överstiger 6 grader.

Mindre glasfiberbåt som ligger vid bryggan ingår i köpet.

Möbler och inventarier kan överlåtas enligt separat överenskommelse.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Drömläge vid Åkersjöns strand!
Drömläge vid Åkersjöns strand!
Njut av ett varmt bad när medan fisken vakar på sjön
Njut av ett varmt bad när medan fisken vakar på sjön
Öppet mellan storstuga och kök
Öppet mellan storstuga och kök
Härlig rymd i storstugan
Härlig rymd i storstugan
Inglasad altan med härlig sjöutsikt
Inglasad altan med härlig sjöutsikt
Kök
Kök
Stilrent renoverat kök med köksö
Stilrent renoverat kök med köksö
Öppen och ljus planlösning
Öppen och ljus planlösning
En brasa värmer gott under kyliga höstkvällar
En brasa värmer gott under kyliga höstkvällar
Altan med perfekt solläge
Altan med perfekt solläge
Ett stenkast från vattnet
Ett stenkast från vattnet
Rymlig hall
Rymlig hall
Hall mot storstuga
Hall mot storstuga
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Dusch
Dusch
Rymligt skotergarage
Rymligt skotergarage
Gästhus och garage på tomten
Gästhus och garage på tomten
Inglasad altan mot sjön
Inglasad altan mot sjön
Gästrum i separat byggnad
Gästrum i separat byggnad
Digital fastighetskarta
Digital fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Åkersjön är mest känd för att vara ett skoterparadis där man når storslagen fjällnatur med vackra vyer som är svårt att hitta någon annanstans med skoter. I Åkersjön erbjuds också alpin skidåkning med en lift och två nedfarter. Preparerade skidspår finns i hela byn. Det går skidspår från bl a Hotell Fjällgården. Fina fiskevatten nås både sommar- och vintertid med chans att få både öring och röding på kroken. Campingen erbjuder olika buffékvällar med olika inriktningar i sin egen restaurang med fullständiga rättigheter. Här finns även Hotell Fjällgården och Restaurang Drivan som ligger med en fantastisk utsikt över Åkersjön. I Bakvattnet finns Evas pensionat som erbjuder underbara lunchbuffér. Med skoter når man ett flertal olika fik och restauranger inom en timme. Förutom detta så finns även t.ex skoteruthyrning, skotersafari, hundspann och downhillcykling.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.