Skolgatan 2, Centralt

Accepterat pris

1 475 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Skolgatan 2, Centralt (Östersund)

Bostad med spektakulär utsikt!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  92 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  5 057 kr

Välkomna till denna lägenhet som har det där lilla extra med fantastisk utsikt över staden, Storsjön och Oviksfjällen samt öppen spis som kommer att kunna ge en den här speciella känslan som ni njuter av beroende på årstiden. Lägenheten behöver lita omtanke men kan bli ett exklusivt drömboende. Lägenheten har fantastiskt ljus från stora fönsterpartier samt balkong med högt läge med för- och eftermiddagssol.

Vardagsrum med generösa fönsterpartier samt utgång till möblerbar balkong där ni kommer att kunna njuta av en makalös utsikt och koppla av med för- och eftermiddagssol. Representativt vardagsrum som har öppen spis och här kan ni med glädje bjuda in både familj och vänner till trevliga sammankomster. Kök med plats för matbord med fönster mot lugn gata. Här kan ni skapa ert drömkök med gott om plats för både matlagning och förvaring. Sovrum med stort fönster mot lugn innergård. Sovrum (2) har unika egenskaper med fönster och egen balkong som har fantastisk utsikt mot Storsjön och Oviksfjällen. Nyrenoverat badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna. Rymlig hall. Del av vardagsrummet kan enkelt vid behov göras om och återställas till ytterligare ett sovrum.

Här bor ni i lugnt område bara några kvarter från stadens centrum och puls. I anslutning till bostaden finns en trevlig park och en av de närmaste grannarna är Universitetet.

Fastigheten har nyligen ombildats till bostadsrätter och bostadshusen har senaste året genomgått stora renoveringar med betydande förbättringar. Stambyten har genomförts samt renovering av samtliga badrum. Reparation och målning av grundmur och fasad. Renovering tvättstuga och övriga utrymmen i källaren. Byte av lägenhetsdörrar samt åtgärder för att förbättra ventilationen.

Välkomna på visning!

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  92 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  107 / 1202

Våningsplan 3 av 3.

Interiör

SAMMANFATTNING
Stort vardagsrum med öppen spis som har generösa fönsterpartier och utgång till balkong med fantastisk utsikt över Storsjön, staden och Oviksfjällen. Rymligt kök med plats för matbord. Sovrum mot innergården och sovrum med balkong mot sydväst och fantastisk utsikt. Nyrenoverat badrum med klinker och golvvärme. Hall med bra utrymme för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ekparkettgolv, tapet, öppen spis och generösa fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljus. Utgång till balkong med eftermiddagssol som har mycket vacker utsikt över Storsjön, staden och Oviksfjällen. Vardagsrummet har öppnats upp mot ett sovrum som kan återställas.

KÖK
Kök med plats för stort matbord samt fönster mot Skolgatan. Släta luckor och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ sval, stor frys, spis och köksfläkt. Trämönstrad matta och tapet.

SOVRUM
Sovrum (1) har trämönstrad matta, tapet, garderobsvägg och fönster mot innergården. Sovrum (2) har trämönstrad matta, tapet, tre garderober samt fönster och utgång till balkong med eftermiddagssol och vacker utsikt över området och Storsjön.

BADRUM
Nyrenoverat badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, överskåp med spegel, tvättställ och vägghängd wc-stol.

HALL
Hall med trämönstrad matta och tapet. Bra utrymme för ytterkläder.

TV

Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

Internet

Bredband via fiber med eget abonnemang.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggår
  1940
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

Nytt badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar -18. Provtryckning av öppen spis -18. Byte av lägenhetsdörr.

Exteriör

Uteplats

Två balkong mot sydväst som har sol hela dagen och fantastisk utsikt över staden, Storsjön och Oviksfjällen.

Bilplats

12 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvättstuga och cykelförråd i källaren.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  5 057 kr
 • Andel i BRF
  10,8235 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  350 kr
 • Försäkring
  75 kr

Totalt: 425 kr/mån

Uppskattade driftskostnader för lägenheten.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

Brf Pionen 5
 • Lägenheter
  16 st
 • Äkta förening
  Ja

Brf Pionen 5 är en nybildad bostadsrättsförening som köpt fastigheten Pionen 5 och ombildat den till bostadsrätt. Föreningen har en granskad och godkänd ekonomisk plan som registrerats hos bolagsverket med beräkningar av kostnader och intäkter som grund för föreningens behov av renoveringar samt avgiftshöjningar. Fastigheten har statusbesiktats som grund för och planering av underhåll.

Ekonomi

Föreningens ekonomi och kommande avgiftshöjningar är prognostiserade i den ekonomiska planen.

Renoveringar

Under 2017/ 2018 har följande renoveringar genomförts: Stambyten i hela fastigheten och renovering av samtliga badrum. Reparation och målning av yttre grundmur samt fasad. Renovering av tvättstuga och övriga källarutrymmen. Byte av lägenhetsdörrar. Provtryckning av samtliga öppna spisar. Åtgärder för godkänd OVK.

Gårdsplan

Lugn innergård.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Makalös utsikt från både fönster och dubbla balkonger.
Makalös utsikt från både fönster och dubbla balkonger.
Njut av utsikten.
Njut av utsikten.
Storsjön i fonden.
Storsjön i fonden.
Taklägenhet på Skolgatan 2.
Taklägenhet på Skolgatan 2.
Rymligt kök.
Rymligt kök.
Vardagsrum med härlig atmosfär & ljus.
Vardagsrum med härlig atmosfär & ljus.
Öppen spis.
Öppen spis.
Fantastiskt ljus.
Fantastiskt ljus.
Kök med bra utrymmen.
Kök med bra utrymmen.
Kök mot vardagsrum.
Kök mot vardagsrum.
Kök.
Kök.
Nyrenoverat badrum.
Nyrenoverat badrum.
Sovrum.
Sovrum.
Sovrum mot hall.
Sovrum mot hall.
Sovrum med balkong mot Storsjön & Oviksfjällen.
Sovrum med balkong mot Storsjön & Oviksfjällen.
Sovrum mot innergården.
Sovrum mot innergården.
Sovrum med bra förvaring.
Sovrum med bra förvaring.
Sovrum.
Sovrum.
Innergården.
Innergården.
Skolgatan.
Skolgatan.

Planlösning

Område

I närheten

I Östersunds centrum finns allt inom bekvämt avstånd. Här finns en livskraftig stadskärna med butiker och företag för alla smaker. Flera populära cafeer och restauranger. Välsorterade matbutiker. Till strandpromenaderna vid Storsjön är det bara några få kvarter. Där finns också båthamnen, välbesökt sommarrestaurang och badhusparken att njuta av både sommar och vintertid.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.