Skolgatan 31A, Söder

Accepterat pris

1 750 000 kr

Högsta bud

1 750 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 750 000 kr 20/03 09:52 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Skolgatan 31A, Söder (Östersund)

Fräsch 4:A i omtyckt förening

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  87 m²
 • Våningsplan
  1 av 2
 • Månadsavgift
  3 760 kr

Äntligen kan vi presentera en 4:A på Skolgatan 31 i populära Brf Rödstjärten. Lägenheten är ljust renoverad med hörnläge, extra ljusinsläpp och en härligt inglasad balkong med kvällssol.

Vad sägs om ett modernt vitt kök med allt som den matlagningsintresserade söker efter och plats finns för matbord där gästerna kan njuta. Ett ljust och trivsamt vardagsrum där soffan för den medvetne passar perfekt i anslutning till den inglasade balkongen där man gärna njuter av kvällssolen. Då lägenheten har hörnläge erbjuder den ett extra fönster som ger lägenheten det lilla extra. Tre ljusa och rymliga sovrum som är härligt tilltalande. Föräldrasovrummet rymmer plats för en njutbar kontinentalsäng och mycket goda utrymmen för kläder finns i den praktiskt inredda klädkammaren. De andra sovrummen har ljusa och härliga ytskikt där barnen kommer att trivas. Lägenhetens hall är mycket välkomnande och här finns en rymlig skjutdörrsgarderob som erbjuder mycket utrymme till förvaring. Badrummet har kaklade väggar och på golvet ligger ett klinkergolv, utöver det trivsamma badrummet finns ett praktiskt WC-rum precis bredvid entrén. Lägenheten ligger i en av Östersund mest omtyckta och välskötta bostadsrättsföreningar, obelånad förening som borgar för låg avgift.

Väljer ni att förvärva denna lägenhet bor ni i lugna kvarter med närhet till matvarubutik, kiosk, restaurang och gym vid Tegelplan. I närheten finns också flertalet dagis, grundskola och fina parkområden. Vill man ta buss finns hållplats på mindre en en minuts promenad. Där trafikerar buss nr 4.
Denna lägenhet måste ses och upplevas, välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  87 m²
 • Våningsplan
  1 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  1 / 1001

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Lägenheten ligger en halvtrappa ovan entrén

Interiör

Rumsbeskrivning: HALL:
En välkomnande hall med ljusa stilrena väggar och moderna golv i ljus laminat. I hallen finns dubbelgarderob ned skjutdörrar samt inbyggt städskåp.

WC:
Här ligger det vackra granitgolvet från byggnadsåret kvar och väggarna är stilrent målat i vitt. Här finns WC,handfat med underskåp, spegel och väggskåp.

SOVRUM 1:
Ett ljust och trivsamt sovrum med samma stilrena laminatgolv som i hallen. Det är tre vitmålade väggar och den fjärde kläs med en matchande fondtapet. I detta sovrum finns en skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2:
Även i detta sovrum ligger det stilrena laminatgolvet, det är tre vitmålade väggar och den fjärde har en ljus fondtapet. Skjutdörrsgarderob till förvaring.

BADRUM:
Ljust och fint badrum som renoverades av föreningen i samband med stambytet. Här ligger ett klinkergolv samt delvis vitkaklade väggar. Inredningen består av wc-stol (Gustavsberg), tvättställ med underskåp, spegel, högskåp och dusch. (Obs tvättmaskin ingår ej).

KÖK:
Köket totalrenoverades 2014 med stommar från Epoq. Här ligger det moderna laminatgolvet och det är ljusa tapetserade väggar. Köket har vita låd och luckfronter. Köksskåpen rymmer bra plats till förvaring och ovan diskbänk och arbetsbänk sitter ett kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med inbyggnadsmicro (Electrolux), inbyggnadsugn (Electrolux), induktionshäll (Gram), fläkt (Gorenje), infälld diskmaskin, fullstor kyl och fullstor frys (Electrolux).

VARDAGSRUM:
Ett ljust och härligt vardagsrum som genom hörnläget har ett extra fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Härifrån kommer ni åt den inglasade balkongen med kvällssol. I vardagsrummet ligger samma laminat som i övriga rum i lägenheten och väggarna är klädda med ljusa tapeter.

SOVRUM 3
Detta sovrum används idag som föräldrasovrum. Här ligger det stilrena laminatgolvet, tre väggar är vitmålade och den fjärde kläs med en fondtapet.

KLÄDKAMMARE:
En stilren klädkammare med laminatgolv, tre vita väggar och en med fondtapet. Här finns ett praktiskt hyllsystem.

TV

Ansluten till kabel-tv (ingår i avgiften)

Internet

I avgiften ingår bredband och Ip-telefoni.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1952
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2009-03-11
 • Prestanda
  175 kWh/m²/år
Renoveringar

Föreningen har upprättat en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.
2017 Har trapphusen målats.
2016 byte av dörrar i källargångar så att samma nycklar fungerar till lägenhet samt källardörrar och målning av källare.
2016: 10 nya p-platser har tillkommit.
2013-2014 renoverades tvättstugor.
2013-2014 relinades alla liggande avloppsledningar.
2012 byttes alla lås ut i föreningen. Man såg även över ventilationen. Exteriört har man bytt alla tak över entréerna, satt upp ett lusthus.
Elstammar har renoverats och blev klart våren 2010.
Det har återplanterats björkar på gården.
Fönster utbytta 2000.
Horisontella stammar i badrum är utbytta i samband med badrumsrenoveringarna.
Nytt tegeltak 1996.

Exteriör

Uteplats

En härlig och inglasad balkong med trätrall och i soligt läge med kvällssol.

Bilplats

50 garageplatser. Går att hyra för 200-300 kr/mån. beroende på storlek på garaget.
108 p-platser med elstolpe för motorvärmare. Går att hyra för 150 kr/mån.
Till båda är det separat kö.

Övriga utrymmen

Det finns två källarförråd som hör till lägenheten i huset. Lägenhetsförråd och matkällarförråd.
I grannhuset finns välskötta tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Det finns även cykelförråd.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 760 kr
 • Andel i BRF
  0,8124 %
 • Andel av årsavg.
  0,8124 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-tv, bredband, Ip-telefoni och den fasta avgiften för el- abonnemanget.

Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 400 kr/mån

Driftskostanderna avser kostnad för försäkring och el. Uppgifterna kan variera beroende på användning och avtal.

Föreningen har gemensamhetsel som debiteras separat (till varje lägenhetsägare utifrån förbrukning) via HSB vilket innebär att den fasta kostnaden för elen ingår.

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Rödstjärten
 • Lägenheter
  180 st
 • Lokaler
  32 st
 • Äkta förening
  Ja

Populär och trivsam förening. Det finns 180 bostadsrätter och 32 hyresrätter (lokaler) i föreningen.

Ekonomi

Föreningen är välskött och har en stabil ekonomi.
Föreningen höjde avgiften 1/1 2017 med 1%. Föreningen har beslutat om oförändrad avgift under 2018

Under 2017 har föreningen amorterat det sista på sina lån och är nu skuldfria.

Renoveringar

Föreningen har upprättat en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.
2017 Har trapphusen målats.
2016 byte av dörrar i källargångar så att samma nycklar fungerar till lägenhet samt källardörrar och målning av källare.
2016: 10 nya p-platser har tillkommit.
2013-2014 renoverades tvättstugor.
2013-2014 relinades alla liggande avloppsledningar.
2012 byttes alla lås ut i föreningen. Man såg även över ventilationen. Exteriört har man bytt alla tak över entréerna, satt upp ett lusthus.
Elstammar har renoverats och blev klart våren 2010.
Det har återplanterats björkar på gården.
Fönster utbytta 2000.
Horisontella stammar i badrum är utbytta i samband med badrumsrenoveringarna.
Nytt tegeltak 1996.

Gårdsplan

Den gemensamma innergården är sommartid grön och härligt lummig. Återplanterade björkar är ett av inslagen. Det finns ett lusthus och trädgårdsmöbler samt grillplats. En gungställning och en sandlåda. Vintertid lyser föreningens adventsgran fint i vintermörkret.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Skolgatan 31 A
Skolgatan 31 A
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Inglasade balkongen
Inglasade balkongen
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Klädkammare
Klädkammare
WC
WC
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall mot vardagsrum
Hall mot vardagsrum
Hall mot kök och vardagsrum
Hall mot kök och vardagsrum
Hall
Hall
Skolgatan 31 A
Skolgatan 31 A

Planlösning

Område

I närheten

Här bor man bekvämt med mycket goda kommunikationer med bussar (2:an, 6:an och 9:an) som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger (Thairestaurang och flera pizzerior) och nära till matvarubutiker (Lidl och Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.