Häste 240, Rödön

Accepterat pris

3 990 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Häste 240, Rödön (Krokom)

Fastighet som är något i hästväg

 • Typ
  Gård
 • Boarea
  165 m²
 • Tomtarea
  9 784 m²
 • Driftskostnad
  29 600 kr/år

Välkomna till vackra Rödön och denna fastighet i lantlig miljö som har ett bostadshus av högsta kvalité och standard, stall med två boxar, hagar och belyst ridplan. Bostadshuset har under senare år genomgått en påkostad ombyggnation och här får ni ett drömboende att koppla av och njuta av tillsammans med familjen, släkt och vänner. Om ni har intresse att hålla på med djurhållning så finns det stora möjligheter då nuvarande ägare har hästar med både egna hagar, ridplan och betesmark på arrenderad mark.

Denna Fiskarhedenvilla renoverades genomgående under 2017. En ombyggnad av entréplanet gjordes där det skapades en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum som därmed blir en naturlig samlingsplats för familjen att umgås på. Stilrent kök med köksö som är en fröjd för den som tycker om att laga mat och samtidigt som ni kan samtala med gästerna. Vitvaror av hög kvalité med stor integrerad kyl och frys, induktionshäll och vinkyl. Braskaminen som står centralt placerad bidrar till mysfaktorn och värme. Enhetligt dämpande vinylgolv och golvvärme. Från kök/ vardagsrum finns utgång till en härlig altan med eftermiddags- och kvällssol. På entréplanet finns ett nytt badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Praktisk tvättstuga med groventré med intilliggande stort rum med bra förvaring. Hallen har klinker, golvvärme och en öppen planlösning mot kök och sällskapsutrymmen.

Övre plan har enhetliga golv, golvvärme och allmänt nya ytskikt. Tre rymliga sovrum där master bedroom har hel garderobsvägg med skjutdörrar. Stort allrum där familjen kan samlas för att umgås mer i avskildhet. Badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med bubbelhörnbadkar och duschhörna. Förberett för bastu.

På gården finns stall med två boxar och uppvärmd sadelkammare. Belyst ridbana, 60x20m, och flera hagar med vindskydd på egen mark. Nuvarande ägare arrenderar även mark för bete.

Här bor ni i lantlig härlig miljö med möjlighet till ett rikt friluftsliv och att förverkliga era egna intressen. Strategiskt läge med närhet till Åre/ Östersunds flygplats. På Rödön finns en aktiv sportklubb som driver många olika verksamheter. Här finns också två förskolor och skola årskurs F-6. I anslutning till fastigheten och i samarbete med grannarna finns många ridvägar. Skidspår dras även utanför elljusspåret som är 5 km.

Välkomna på visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  165 m²
 • Biarea
  20 m²
 • Tomtarea
  9 784 m²
 • Beteckning
  Häste 2:33
 • Pantbrev
  2 412 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entréplanet erbjuder en ombyggd planlösning, från -17, där kök, matplats och vardagsrum har en öppen planlösning med generösa fönsterpartier som ger mycket bra ljus i sällskapsutrymmena. Nytt modernt kök med köksö, nya vitvaror och gott om förvaringsutrymmen. Nytt badrum med klinker och golvvärme. Sovrum/ gästrum med nya ytskikt. Tvättstuga med groventré och rum med sex garedrober. Golvvärme i hela entréplanet.

KÖK
Nytt kök, från -17, i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Köksö med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, vinkyl och förvaring. Mörka köksluckor med utdragslådor, överskåp, skafferi och gott om förvaringsutrymmen. Laminatbänkskivor, stänkskydd av glas och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med integrerad stor kyl & frys, extra bred induktionshäll, varmluftsugn, vinkyl och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från -17. Braskaminen sprider en härlig värme i sällskapsutrymmena. Dämpande vinylgolv med golvvärme och tapet.

VARDAGSRUM/ MATPLATS
Vardagsrum/ matplats med fantastiskt ljus från generösa fönsterpartier i öppen planlösning mot kök och hall där den värmande braskaminen är placerad centralt i rummet. Dämpande vinylgolv med golvvärme, tapet och fondvägg av belyst liggande råspontad panel. Utgång till altan på 50 kvm med brunt rillat trägolv samt eftermiddags- och kvällssol.

BADRUM
Badrum, från -17, som har klinker, el golvvärme, kakelstavar i duschen och stora kakelplattor på väggarna. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, takdusch, tvättställ med två lådor, spegelskåp med belysning och wc-stol.

SOVRUM
Sovrum/ gästrum som har dämpande vinylgolv, golvvärme, målade väggar med fondtapet och dubbla fönster mot entrésidan.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med klinker, golvvärme och målade väggar. Torkskåp, högskåp och extra varmvattenberedare. Tvättmaskin och torktumlare från -04.

FÖRRÅDSRUM
Förråd med laminatgolv, målade väggar och sex garderober.

HALL
Stor hall med klinker, golvvärme och tapet. Bra utrymme för ytterkläder.

ÖVRE PLAN
Övre plan har enhetliga golv, golvvärme och nya ytskikt från -17. Allrum med fönster åt två håll och utgång till balkong, Tre rymliga sovrum och badrum med duschhörna samt bubbelhörnbadkar.

ALLRUM
Allrum som har laminatgolv från Tarkett, målade väggar och stora fönsterpartier åt två håll som ger bra ljus. Utgång till balkong mot hagar och ridplan. Stor klädkammare.

SOVRUM
Master bedroom har laminatgolv från Tarkett, tapet, hel garderobsvägg med skjutdörrar och fönster med vy över Häste. Sovrum (2) har laminatgolv från Tarkett, målade väggar med fondtapet och fönster med vy över Häste. Sovrum (3) har laminatgolv från Tarkett, målade väggar, fondvägg av panel och fönster med vy över Häste.

BADRUM
Badrum med klinker, el golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med bubbelhörnbadkar, duschhörna med vägg av betongglas, runt tvättställ, stora lådor, spegel och wc-stol. Förberett för bastu där bastupanel, lavar och aggregat saknas.

TV

Parabol.

Internet

Fiber via stadsnätet för bredband, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  2004
 • Grund
  Platta på mark med golvvärme
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Jordvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, avlopp till 3-kammarbrunn.
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Energideklaration
 • Status
  Utförd
Renoveringar

Ombyggnad bostadshus 2017. Entréplanet har ombyggd planlösning i kök, matplats och vardagsrum. Nytt kök och badrum. Helt nya ytskikt i samtliga rum utom tvättstuga. Ny altan på 50 kvm. Övre plan har allmänt nya ytskikt och konvertering till vattenburen golvvärme.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 9 784 m² (friköpt). Runt bostadedshuset är det gräsmatta. På fastigheten finns flera hagar, ridplan med belysning och vindskydd.

Uteplats

Altan på ca 50 kvm med brunt rillat impregnerat trägolv. Efetrmiddags- och kvällssol.

Övriga byggnader

Kallstall med två boxar och uppvärmd sadelkammare.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  18 000 kr
 • Vatten/avlopp
  4 500 kr
 • Sotning
  1 000 kr
 • Vägavgift
  500 kr
 • Renhållning
  2 000 kr
 • Försäkring
  3 600 kr

Totalt: 29 600 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av fyra personer i hushållet. På fastigheten finns också stall med uppvärmd sadelkammare och belyst ridplan. I uppvärmning ingår även hushållsström.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 179 000 kr
 • Byggnad
  1 831 000 kr
 • Mark
  348 000 kr
 • Värdeår
  2004
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 2309-03/61.1

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Fiberoptisk Kabel, 2309IM-09/7392.1

Servitut

Avkomsträtt 44/753
Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2018-08-07 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Säljaren har för avsikt att teckna en ansvarsförsäkring avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Häste som har hus i toppskick!
Välkomna till Häste som har hus i toppskick!
Här finns både stall, ridplan och betesmark.
Här finns både stall, ridplan och betesmark.
Öppen modern planlösning med värmande kamin.
Öppen modern planlösning med värmande kamin.
Stor matplats för familjen.
Stor matplats för familjen.
Njut av fantastiskt ljus & atmosfär.
Njut av fantastiskt ljus & atmosfär.
Välkomna till bords.
Välkomna till bords.
Påkostat kök med köksö & vinkyl.
Påkostat kök med köksö & vinkyl.
Gott om förvaringsutrymmen.
Gott om förvaringsutrymmen.
Stilrent och praktiskt.
Stilrent och praktiskt.
Arbetsrum/ gästrum entréplan.
Arbetsrum/ gästrum entréplan.
Påkostat badrum med golvvärme
Påkostat badrum med golvvärme
Rum med bra förvaring mot tvättstuga & groventré.
Rum med bra förvaring mot tvättstuga & groventré.
Ljus trevlig hall.
Ljus trevlig hall.
Hall med klinker & golvvärme.
Hall med klinker & golvvärme.
Fiskarheden villa med hög kvalité & standard.
Fiskarheden villa med hög kvalité & standard.
Gavel med groventré.
Gavel med groventré.
Hagar för flera hästar.
Hagar för flera hästar.
Ridplan 60x20 m.
Ridplan 60x20 m.
Allrum.
Allrum.
Master bedroom.
Master bedroom.
Garderobsvägg med skjutdörrar.
Garderobsvägg med skjutdörrar.
Allrum att koppla av i för hela familjen.
Allrum att koppla av i för hela familjen.
Allrum med fototapet.
Allrum med fototapet.
Allrum med mycket ljus.
Allrum med mycket ljus.
Utsikt från balkong.
Utsikt från balkong.
Barnrum.
Barnrum.
Barnrum.
Barnrum.
Badrum med både bubbelbadkar & duschhörna.
Badrum med både bubbelbadkar & duschhörna.
Härligt badrum.
Härligt badrum.
Tvättställ med lådor.
Tvättställ med lådor.
Altan sommartid.
Altan sommartid.
Sittgrupp altan.
Sittgrupp altan.
Groventré med marksten.
Groventré med marksten.
Stall med två boxar.
Stall med två boxar.
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Rödön är en halvö i Storsjön och ligger i Krokoms kommun ca 17 km från Östersund. Rödön är en levande jordbruksbygd med storslagen utsikt mot Storsjön och fjällvärden i dess öppna landskap. Här finns elljusspår för längdskidåkning, idrottsplan, fina joggingvägar. Nedanför huset med grillplats och tillgång att ha båt. Inget skoterreglerat område så du kör skoter i princip vart du vill. Aktivt byalag som b.l.a drev fiberfrågan och gjorde det möjligt. Bygdegård finns att hyra till reducerat pris för boende på rödön. Tillgång för box plats för häst finns i närhet att hyra för häst intresserade. Det finns Rödöns skola årskurs F-6, föräldrakooperativet Jordgubben vilket är en förskola samt Prästkragens förskola och Rödingens fritidshem. Närmast allmänservice är Frösön eller Krokom.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.