Lorås 232

Eller högstbjudande

795 000 kr

Högsta bud

750 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 750 000 kr 06/03 14:32 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Lorås 232 (Strömsund)

Mindre gård i Lorås med trivsam gårdsbild och stort boningshus!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  160 m²
 • Tomtarea
  11 683 m²
 • Driftskostnad
  39 437 kr/år

Varmt välkomna till Lorås och denna trivsamma gård. Här finner ni ett stort boningshus, gäststuga, bagarstuga, förrådsbyggnader och stor ladugård med utmärkta utrymmen för eventuellt häst eller andra djur.

Boningshuset välkomnar med en vacker brokvist med snickarglädje. När man klivit in över tröskeln finner ni en rymlig hall med skiffergolv och plats för förvaring. Entréplanet bjuder på ett stort kök, matrum, vardagsrum, badrum och tvättstuga. Rummen i huset är genomgående stora och rymliga och de höga fönstren tillsammans med takhöjden är ett lyckat koncept som ger rummen en luftig känsla. Badrummet är utrustat med golvvärme och bubbelbadkar.

En gedigen trappa tar er upp till det övre planet som bjuder på tre sovrum och en övre hall. Det största sovrummet är anslutet till en stor klädkammare som har flertalet garderober och väggfasta hyllor som erbjuder förvaring.

I källaren sitter bergvärmepumpen som borgar för låga driftskostnader. Stora renoveringar är gjorda såsom fasadrenovering, byte till nya fönster, badrumsrenovering och nyligen installation av fiber.

Den stora tomten är välplanerad med stora gräsytor och buskar. Här växer vinbärsbuskar och rabarber. På husets södra sida återfinns husets altan med tak. Här finns gott om plats för utemöbler och grill utan att det på något sätt känns trångt.

Med närhet till naturen och trevliga ströv- och fritidsområden samt pendlingsavstånd till både Östersund, Hammerdal och Strömsund blir det inte så mycket bättre än såhär.

Ta chansen att förvärva denna välskötta gård med stort boningshus, rejäl ladugård och flertalet sidobyggnader!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  160 m²
 • Tomtarea
  11 683 m²
 • Beteckning
  Lorås 1:36
 • Pantbrev
  190 000 kr

Areauppgifter enligt säljaren

Interiör

Entré/hall: En vacker brokvist välkomnar er in till en rymlig hall med ett snyggt skiffergolv. Plats finns för klädhängare, spegel och byrå. Väggarna är klädda i bröstpanel och en gul tapet samt en fondtapet i blommönster.

Kök/matplats: Köksinredningen går i grått och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Bänkskivan i laminat bjuder på arbetsyta och ovanför sitter ett kakel som stänkskydd. Köksutrustningen består av spis/ugn från ElektroHelios, diskmaskin från Bosch, kylskåp från Cylinda och rostfri ho. Gott om plats finns förs kökssoffa och matbord. Väggarna är klädda i bröstpanel och ljusblå tapet. På golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Matrum: I anslutning till köket finns ett matrum som har gott om plats för matsalsmöbel och vitrinskåp. Härifrån nås även altanen som är skyddad under tak. Väggarna är klädda i vita tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

Vardagsrum: Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord och bokhyllor. Väggarna är klädda i vita tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

Badrum/tvättstuga: Inredningen i badrummet består av toalettstol, kommod, badrumsskåp med spegel och spotlights, bubbelbadkar, duschhörna med vikbara glasdörrar och ett mindre utrymme med hyllor för förvaring av handdukar. Väggarna är klädda i ljusgrått kakel och på golvet ligger ett grått klinker som är utrustat med el-golvvärme. I anslutning till badrummet finns tvättstugan och är utrustad med tvättmaskin från Cylinda, rotfri tvättho, väggfasta överskåp, arbetsbänk och linneskåp. Här finns även en grovingång. Väggarna är klädda med vit väv och på golvet ligger ett grått klinker som är utrustat med el-golvvärme.

Övre hall: En gedigen trappa tar er upp till en övre hall som rymmer skrivbord om så önskas. Väggarna är klädda i gula tapeter och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Sovrum: Det här sovrummet är stort och rymmer dubbelsäng, sängmöbler och byrå. En garderob med dubbeldörr och överskåp erbjuder förvaring. Väggarna är klädd i en grön tapet med blommönster. På golvet ligger ett brunt laminatgolv. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare som är inredd med flertalet garderober och väggfasta hyllor.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, byrå och garderob. Väggarna är klädda i gul tapet och på golvet ligger en brun plastmatta.

Sovrum: Detta sovrum rymmer säng, sängmöbler och byrå. En infälld garderob med dubbeldörr och överskåp samt två fristående garderober erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i vit tapet och på golvet ligger en brun plastmatta.

Källare: I källardelen sitter en bergvärmepump från Bosch, ackumulatortankar, vedpanna, hydrofor och kalkavhärdare. Väggar och golv i betong.

Internet

Fiber från Servanet.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus med källare
 • Byggår
  1909
 • Grund
  Källare och uppmurad stengrund
 • Stomme
  Timmer
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster med ljuddämpning
 • Nätbolag
  Eon
 • Elförbrukning
  17 198 kWh/år
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten (borrad brunn), Enskilt avlopp (Trekammarbrunn med infiltration).
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Övriga byggnader

Ladugård med stall.
Gäststuga.
Förråd.
Carport i timmer med indragen el.
Bagarstuga (bakugn ej i funktion).

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  25 000 kr
 • Vägavgift
  1 500 kr
 • Renhållning
  2 448 kr
 • Försäkring
  5 701 kr
 • Övrigt
  4 788 kr

Totalt: 39 437 kr/år

I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsel. Kostnaden under övrigt avser nätavtal med Servanet fiber.

Taxering
 • Totalsumma
  259 000 kr
 • Byggnad
  221 000 kr
 • Mark
  38 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  1 942 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 2313-10/16.1

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Elledning, 2313IM-13/2401.1
Last: Officialservitut Vattentäkt, 2313-10/16.3
Last: Officialservitut Väg, 2313-10/16.2

Servitut

Avtalsservitut Elledning
Nyttjanderätt Byggnader

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är energibesiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Vy över gården
Vy över gården
Boningshus
Boningshus
Ladugård
Ladugård
Vy över gården
Vy över gården
Vy i bakkant av tomten
Vy i bakkant av tomten
Vy mot ladugården
Vy mot ladugården
Vy över gården från vägen
Vy över gården från vägen
Bagarstuga
Bagarstuga
Ladugård
Ladugård
Vy över ladugården
Vy över ladugården
Baksidan av ladugården
Baksidan av ladugården
Vy mot gaveln av boningshuset
Vy mot gaveln av boningshuset
Altan med tak
Altan med tak
Gäststuga
Gäststuga
Skiffergolv i hallen
Skiffergolv i hallen
Entré/hall
Entré/hall
Stort kök
Stort kök
Kök
Kök
Plats för stort matbord och kökssoffa
Plats för stort matbord och kökssoffa
Vy mot vardagsrummet
Vy mot vardagsrummet
Matsal och vardagsrum i fil
Matsal och vardagsrum i fil
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Bubbelbadkar
Bubbelbadkar
Ingång till tvättstuga
Ingång till tvättstuga
Duschhörna
Duschhörna
Bubbelbadkar
Bubbelbadkar
Tvättstuga
Tvättstuga
Stort sovrum med stor klädkammare
Stort sovrum med stor klädkammare
Gott om plats för säng och sängmöbler
Gott om plats för säng och sängmöbler
Sovrum
Sovrum
Klädkammare
Klädkammare
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Övre hall
Övre hall
Grill
Grill
Vy över tomt och hus
Vy över tomt och hus
Gäststuga
Gäststuga
Stor ladugård
Stor ladugård
Vy mot huset i höstskrud
Vy mot huset i höstskrud
Vy mot ena gaveln
Vy mot ena gaveln

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.