Rådhusgatan 61 E, Odenslund

Accepterat pris

1 100 000 kr

Visningar
 • 18/2
  18/2, 17:00–17:30 Öppen visning - Välkommen!
Rådhusgatan 61 E, Odenslund (Östersund)

Nu är denna välplanerade och stilrena tvåa redo för en ny ägare. Populär & stabil BRF med bra läge!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  51 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Månadsavgift
  2 786 kr

I omtyckt och stabil bostadsrättsförening med låga månadsavgifter finner ni denna välplanerade och renoverade lägenhet med högt i tak och stilrena materialval. Den generösa takhöjden och de stora fönstren bidrar till ljus och rymd och gör att lägenheten känns extra luftig. Köket har plats för matbord och stolar, sovrummet är rymligt med goda förvaringsmöjligheter och hallen är utrustad med flertalet garderober samt städskåp. Under varmare vår och sommardagar finns här en balkong med sydöstligt läge där ni kan njuta av solen och ta en kopp kaffe.

Som granne har ni här dessutom Edenbos konditori där ni kan njuta av en god frukost, lunch eller ta en fika och i närheten finns även gym, restaurang och mataffär. Dessutom finner ni goda bussförbindelser utmed Rådhusgatan där bussen stannar strax utanför huset.

I bostadsrättsföreningen finns tvättstugor i varje hus och även gemensamhetslokaler såsom bastu och relax exempelvis. Med bara några minuters promenad kan ni vara i Östersunds centrum med allt vad det har att erbjuda. Inom gångavstånd finns även gymnasieskolor och Mittuniversitetet.

Ta chansen att bli ägare till en mycket trivsam och stilrent renoverad tvåa med närhet till universitet, gym, matvarubutik och centrum.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  51 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  93 / 1101

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 2 av 3.

Interiör

Rumsbeskrivning: ENTRÉ/HALL
En hatthylla erbjuder avhängningsmöjligheter och tre garderober samt ett städskåp underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i en vitmönstrad tapet och på golvet ligger ett ljust laminatgolv som utan tröskel fortsätter in i vardagsrummet.

KÖK/MATPLATS
Det renoverade köket går i vitt och kommer från IKEA. Gott om förvaring erbjuds i skåp och lådor, tillsammans med den valnötsfärgade laminatbänkskivan som bjuder på goda arbetsytor. Köksutrustningen består av kyl/frys från Electrolux, diskmaskin från Bosch, mikro från Kenwood, induktionshäll från Whirlpool, inbyggd ugn från Whirlpool och spisfläkt från Gorenje. Matplatsen rymmer ett sällskap på fyra personer. Väggarna är målade i en behaglig grön kulör och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Moderna, dimningsbara led-spotlights i taket.

SOVRUM
Här finns plats för dubbelsäng och byrå. Två garderober erbjuder förvaring. En av väggarna är klädd i vit liggande panel och resterande väggar är målade i en grå kulör. På golvet ligger ett mörkare laminatgolv.
Inbyggda spotlights ger praktisk belysning ovanför sängen.

VARDAGSRUM
Här ryms soffa, tv-möbel och bokhylla. Väggarna är målade i en grå kulör och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Härifrån nås även balkongen med soligt läge mot söder. Balkongen är utrustad med trätrall och här finns plats för ett mindre bord och stolar.

BADRUM
Badrumsinredningen består av toalettstol, kommod, spegel, duschhörna och vattenburen handdukstork. Väggarna är klädda i en blå våtrumsmatta och på golvet ligger en blå våtrumsmatta.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Com Hem. Bredband via IP-only/Stadsnätet

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1944
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Prestanda
  154 kWh/m²/år

Exteriör

Uteplats

Balkong i söderläge med sol stora delar av dagen.

Bilplats

I föreningen finns 7 parkeringsplatser (175kr). 18 st i kö 190204 ( varav 15 av dom står även i garage kön)

I föreningen finns 39 garageplatser (300kr). 15st i kö 190204 ( alla 15 står också i P-plats kön).

Övriga utrymmen

Källarförråd samt matkällarförråd är belägna i källaren i samma hus och tillhör lägenheten.

Tvättstuga finns också i källaren i samma hus.

Det finns en nyrenoverad bastu/relax i källaren i huset 59 E för medlemmarna att nyttja.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 786 kr
 • Andel i BRF
  0,9353 %
 • Andel av årsavg.
  0,9524 %
 • Repfond
  5 031 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av säljare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

i avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstilläggsförsäkring.

Driftskostnader
 • El
  260 kr
 • Försäkring
  115 kr

Totalt: 375 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Gäddan
 • Lägenheter
  105 st

Brf Gäddan är en fristående förening bestående av 105 bostadsrätter. Föreningen anlitar Riksbyggen för ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel.

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Från 2019 höjdes avgiften 2%

Från 2018 höjdes avgiften 4%.

Från 2017 är avgiften höjd med 8%.

Från 2016 höjdes avgiften med 8%.

Från januari 2015 höjdes avgiften med 8%.

Under 2014 höjdes avgiften med 10 %.

I samband med stamrenoveringen 2012 höjdes avgiften med 10 %.

Renoveringar

2019 Renovering av garage och installation av nya portar.
2019 Trapphus och källargolv kommer målas om.
2019 Energibesparingssystem till fjärrvärmen installeras och körs igång under året.
Byggnad av ett gästrum planeras närmaste åren.

Två uteplatser med utemöbler och grill färdigställdes under 2018.
Fiberinstallation blev klar 2017.
Balkongrenovering är utförd under sommaren 2016.
Relining av stammarna är utförd under 2015/2016.
2012 Stamrenoverades alla köksstammarna samt avloppsstammar i alla ettor.
2011 Dränerades det kring husen.
För 5-6 år sedan bytte man ut alla lägenhetsdörrar.
Under 80-90 talet renoverades fasad och tak samt isolerglasfönster sattes in. Under 90-talet gjorde man en elsanering i husen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga i samtliga hus, cykelförråd, bastu med relax och hobbyrum på 59 E samt grovtvättstuga på 61C.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Rådhusgatan 61 E
Välkommen till Rådhusgatan 61 E
Rymligt och ljust vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum
Balkong med bra solläge
Balkong med bra solläge
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Välkomna in!
Välkomna in!
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Vardagsrum som även rymmer kontorsdel
Vardagsrum som även rymmer kontorsdel
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Vy mot entrén
Vy mot entrén
Balkong med bra solläge
Balkong med bra solläge
Rådhusgatan 61
Rådhusgatan 61
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Renoverad bastu och relax i föreningen
Renoverad bastu och relax i föreningen
Gemensam bastu i föreningen
Gemensam bastu i föreningen

Planlösning

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.