Rönnvägen 1, Valla

Eller högstbjudande

3 650 000 kr

Högsta bud

3 675 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 3 675 000 kr 13/02 19:17 1
 • 3 650 000 kr 13/02 19:14 2
 • 3 600 000 kr 12/02 20:34 1
 • 3 550 000 kr 12/02 20:20 2
 • 3 500 000 kr 12/02 16:46 1
 • 3 450 000 kr 12/02 13:58 2
 • 3 400 000 kr 05/02 09:13 1
Visningar
 • 19/2
  19/2, 17:30–18:30 Öppen visning - Välkommen!
Rönnvägen 1, Valla (Östersund)

Stor och gedigen villa på hörntomt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  124 m²
 • Tomtarea
  902 m²
 • Driftskostnad
  34 940 kr/år

I populära Valla på Frösön hittar ni detta trivsamma hus med hörntomt och utmärkt läge i området. Flera stora renoveringar är gjorda de senaste åren såsom dränering och installation av ventilerade golv. Området ligger med ett lugnt naturskönt läge och här har ni möjlighet att kombinera det bästa av två världar med närhet till livsmedelsaffär, skolor samt kommunikationer och med lantliga kvalitéer såsom skog och sjö. Villan ligger med ett högt läge och bjuder på utsikt över området och till viss del Storsjön. Möjlighet finns till medlemskap i bryggförening med brygga och bad/grillplats vid Storsjön.

En skyddad entré välkomnar er in i huset och entréplanet som bjuder på hall, kök, matplats, vardagsrum, tv-rum, badrum samt ett mindre syrum och klädkammare. Det är öppen planlösning och stora sällskapsytor ger utrymme för både lek och lugn och ro. Matplatsen rymmer ett större bord för den stora barnfamiljen och gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter finns i det praktiska köket som är utrustat med köksö. I vardagsrummet finns flera stora fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp och pricken över i:et är eldstaden som både ger en extra mysfaktor och behaglig värme. Från matplatsen nås den stora balkongen där man mer än gärna dukar upp under sommarhalvåret.

Den rejäla trappen leder ner till en trappavsats innan man kommer till källarplanet. Härifrån nås tomten och den inglasade uteplatsen. Källarplanet bjuder på fyra sovrum, badrum med bastu, tvättstuga, förråd och allrum. Badrummet är helkaklat och utrustat med golvvärme och bubbelbadkar. Bastun har två bastulavar som rymmer 4-6 personer och är utsmyckad med en vacker stenvägg på en av kortsidorna. I allrummet finns gott om utrymme och även här finns en eldstad som höjer trivselfaktorn.

I trädgården finns tre fristående odlingslådor, odlingsland, kompost, jordgubbsland, bärbuskar, äppelträd, brudspireor, björk, tall och en uteplats med skifferplattor. Här finns även en gungställning som är ihopbyggd med balkongen, fristående förråd och en timrad lekstuga med indragen el. Garaget är utrustat med dubbla portar och en laddstation för elbil. Ovanpå garaget finns ett förrådsutrymme som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Ta chansen att bli ägare till detta gedigna och trivsamma hus med hörntomt och perfekt läge i området!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  124 m²
 • Biarea
  124 m²
 • Tomtarea
  902 m²
 • Beteckning
  Vinbäret 4
 • Pantbrev
  2 207 500 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: En trappa tar er upp till en entré som är skyddad under tak. Hallen välkomnar med en garderob med överskåp som erbjuder förvaring. Längre in i hallen finns även väggfasta skohyllor. Väggarna är klädda i en vitmålad panel och på golvet ligger ett snyggt marmorgolv som är utrustat med golvvärme.

Badrum: Badrumsinredningen består av en vit badrumsmöbel utrustad med handfat och bänkyta, toalettstol från Ifö (2010), badkar och bidé. Väggarna är klädda i ett grönt kakel och på golvet ligger ett grått klinker som är utrustat med golvvärme. Två fönster ger ett trevligt ljusinsläpp.

Kök: Köket från HTH har ljusa luck- och lådfronter i björkfanér och erbjuder goda förvaringsmöjligheter samt bänkyta med gott om arbetsyta. I väggen mot vardagsrummet sitter två infällda hyllor i rostfritt och ugnen från FAGOR. Övrig utrustning består av två st kyl/frys från Blomberg (frysen till vänster ej funktionsduglig), induktionshäll från Blomberg, spisfläkt från Blomberg, diskmaskin från Husqvarna (2015) och rostfri diskho. Ovanför arbetsytan sitter ett grönt kakel och infällda spotlights i en träram ger en behaglig arbetsbelysning. En köksö erbjuder extra förvaring och inrymmer även spishällen. I taket sitter en spotlightskena men spotlights och på golvet ligger ett stenliknande klinker som är utrustat med golvvärme.

Matplats: Gott om plats finns för ett rejält matbord med flertalet sittplatser. I anslutning mot murstocken finns ett bänkskåp med rostfri bänkskiva från Stala. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv i björk. Härifrån nås även balkongen och uteplatsen.

Vardagsrum: Plats finns för soffmöbel, fåtöljer och bokhyllor. Väggarna är klädda i vit väv och på golvet ligger ett parkettgolv i björk. Gott om fönster ger ett trevligt ljusinsläpp och härifrån nås även gavelsidan från en altandörr. Pricken över i:et är insatskaminen från Dovre (2010) som både värmer gott och ger en extra mysfaktor. I taket sitter en spotlightskena med spotlights som ger ett trivsamt ljus.

Tv-rum: Detta rum fungerar idag som tv-rum men kan givetvis göras om till sovrum om så önskas. Plats finns för soffa och tv-möbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv i björk.

Syrum: Har tidigare fungerat som barnkammare men används idag som syrum. En av väggarna är klädd i en fondtapet med hundmotiv och resterande väggar med väv i en ljusgrön kulör. På golvet ligger ett laminatgolv.

Klädkammare: Vitmålade väggar och parkettgolv i ek. Garderob, hyllor och klädstång underlättar förvaringen.

Nedre hall: En rejäl ståltrappa med vajerräcke tar er ner till en första trappavsats som har en ytterdörr som leder ut till uteplatsen. I väggen sitter även tre infällda spotlights som ger ett trevligt ljus. I den nedre hallen är väggen klädd i en blommönstrad fondtapet och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. I en garderob sitter ett elskåp infällt.

Matkällare: Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett tegelgolv. Väggfasta hyllor erbjuder plats för syltburkar och saftflaskor.

Sovrum: Gott om plats finns för säng och sängmöbler. Väggarna är klädda i vävtapet och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Här sitter även vattenmätare och inspektionslucka i ena hörnet på golvet.

Sovrum: Gott om plats finns för säng och sängmöbler. En garderob med
dubbeldörr erbjuder förvaring. Väggarna är vitmålade och en av väggarna är klädda i en fondtapet med fjärilar. På golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Badrum/bastu: Badrumsinredningen består av en vit kommod, väggfasta skåp, spegel, handdukstork, bubbelbadkar, vägghängd toalettstol och duschhörna i glasbetong. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger ett grått klinker som är utrustat med golvvärme. I duschhörnan sitter ett rött kakel. I taket sitter infällda spotlights. En glasdörr från Tylö tar er in till bastun som är utrustad med två sittlavar, bastuaggregat från Metos och vattenkran. En av väggarna är klädd i sten och resterande i bastupanel. På golvet ligger ett grått klinker. I utrymmet innanför den vägghängda toaletten sitter även bergvärmepumpen från Thermia.

Allrum: I detta rum finns gott om plats för soffa, fåtöljer och skrivbord. Här sitter även en insatskamin som ger en extra mysfaktor och värmer gott. I anslutning till den sitter det ett grått klinker på golvet som fungerar som gnistskydd. På en av väggarna sitter väggfasta hyllor som underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i vävtapet och är vitmålade. På golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Tvättstuga: Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från Bauknecht, torktumlare från Bauknecht, rostfri tvättho och en varmvattenberedare från Thermia. Väggar är vitmålade och betonggolvet är målat.

Förråd/klk: Stort förråd/klädkammare med väggfasta hyllor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv.

Sovrum: Detta rum rymmer säng och skrivbord. En garderob erbjuder förvaring. En av väggarna är tapetserad i en blommönstrad tapet och resterande väggar är vitmålade. På golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Sovrum: Plats för dubbelsäng och sängmöbler. Stor skjutgarderob med gott om förvaring. En separat garderob där fläkten för det ventilerade golvet sitter. Väggarna är målade i en grön kulör och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Förråd: Ett mindre förrådsutrymme finns under trappen. Väggarna är målade och på golvet ligger ett laminatgolv.

TV

Tv-antenn.

Internet

Det är anmält för anslutning till Fiber hos Ip-only. Detta avtal skrivs över på en köpare och anslutningskostnaden för det är 19 890 kr.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-planshus med källare
 • Byggår
  1969
 • Stomme
  Betong/Lättbetong
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster kopplade i fönsterbågar
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  19 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump (2001)
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-01-18
 • Prestanda
  59 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B
Renoveringar

2018: Kompletterande dränering
2016: Laddstation för elbil, byte vattenmätare
2015: Ny diskmaskin
2014: Nytt kakel i kök
2010: Nytt tak på uteplatsen, ny insatskamin övre plan och ommontering av anslutning av befintlig kasett nedre plan, extra friskluftsintag i matrum, balkong ombyggd och tillbyggd, förlängd dränering på östra sidan, ny toalettstol i övre badrum.
2009: Ny frånluftsfläkt till ventilationssystemet, bänk och hyllor i övre badrum, nya persienner i söderläge övre plan.
2008: Nytt väggskåp i allrum, nytt ventilerat golv i nedre plan, nya ytskikt i nedre plan 2008-2012. Anläggning av trädgård gjort sedan 2008-2018.

Exteriör

Tomt

Gräsmatta, odlingsland, bärbuskar, träd m.m.

Uteplats

Inglasad uteplats.
Stensatt uteplats.

Övriga byggnader

Fristående förråd.
Timrad lekstuga.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  24 000 kr
 • Vatten/avlopp
  2 830 kr
 • Sotning
  350 kr
 • Renhållning
  1 890 kr
 • Försäkring
  5 870 kr

Totalt: 34 940 kr/år

I siffran för uppvärmning ingår även hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  2 408 000 kr
 • Byggnad
  1 728 000 kr
 • Mark
  680 000 kr
 • Värdeår
  1969
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 049 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Tomtindelning (1968-04-18) Stadsplan (1967-11-01)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samtidigt.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Rönnvägen 1
Välkommen till Rönnvägen 1
Vy mot entré och dubbelgarage
Vy mot entré och dubbelgarage
Vy mot uteplats och balkong
Vy mot uteplats och balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med eldstad
Vardagsrum med eldstad
Eldstad som ger en extra mysfaktor
Eldstad som ger en extra mysfaktor
Vardagsrum
Vardagsrum
Soffhörna i vardagsrum
Soffhörna i vardagsrum
Gott om plats med soffmöbel och bokhylla i vardagsrum
Gott om plats med soffmöbel och bokhylla i vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats och kök
Matplats och kök
Kök och matplats
Kök och matplats
Matplats
Matplats
Gott om förvaring i skåp och lådor
Gott om förvaring i skåp och lådor
Gott om bänkyta för kocken
Gott om bänkyta för kocken
Stort kök med köksö
Stort kök med köksö
Matplats med utgång till balkong
Matplats med utgång till balkong
Matplats
Matplats
Tv-rum
Tv-rum
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Sy-rum
Sy-rum
Nedre hall
Nedre hall
Badrum med bubbelbadkar
Badrum med bubbelbadkar
Duschhörna och ingång till bastun
Duschhörna och ingång till bastun
Vägghängd toalett och bastun
Vägghängd toalett och bastun
Toalett
Toalett
Bastu med stenvägg
Bastu med stenvägg
Allrum med eldstad
Allrum med eldstad
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Sovrum med stor skjutgarderob
Sovrum med stor skjutgarderob
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Vy över tomt och lekstuga
Vy över tomt och lekstuga

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.