Digernäs 730, Frösön - Digernäs

Accepterat pris

4 600 000 kr

Visningar
 • 27/4
  27/4, 12:00–13:00 Öppen visning - Välkommen!
Digernäs 730, Frösön - Digernäs (Östersund)

Bo vid Storsjön och njut av den lantliga miljön

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  151 m²
 • Tomtarea
  3 229 m²
 • Driftskostnad
  28 027 kr/år

Välkomna till detta drömboende för er som uppskattar att bo i lantlig miljö, granne med ängsområden, utan biltrafik med strandnära läge vid Storsjön i modernt påkostat bostadshus. Här kan barnen springa runt och leka i både skog och mark samt njuta av strandlivet och ett dopp i Storsjön. Här får ni livskvalité i mängder där det blir stor skillnad på vardagens jobbstress och lugnet som infinner sig med familjen efter arbetsdagens slut.

Vackert stilrent arkitekritat hus där sällskapsutrymmena är samlade i husets mittpartier där ni med glädje umgås med familj och vänner och njuter av den fantastiska utsikten från de generösa fönsterpartierna mot Storsjön. Huset har en genomtänkt planlösning där master bedroom har ingång till ett badrum med bastu som blir ert eget. Övriga sovrum och badrum ligger för sig tillsammans med tvättstugan för att få en så optimal och praktisk fördelning som möjligt.

Bjud in och tillaga middagar tillsammans med era vänner i det fantastiska köket med stort matbord, högt i tak och stora fönster mot ängsområde. Köket har stilrena köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. På altanen mot entrésidan kan ni duka upp frukosten och njuta av förmiddagssolen. Vardagsrummet har en fantastisk rymd och atmosfär med ryggåstak, braskamin som ger en härlig värme och mysfaktor samt panoramafönster mot Storsjön. Koppla av och låt axlarna falla. Läs en god bok eller umgås med släkt och vänner i detta trivsamma vardagsrum. När vädret tillåter har ni en stor altan mot storsjön, delvis under tak, som ni kan utnyttja. Master bedroom har fönster mot Storsjön och ett privat badrum med klinker och helkaklade väggar. Utrustat med bastu som har både fönster och bastudörr av glas för bra ljusinsläpp. Två sovrum samt badrummet som har dusch med vikväggar av glas ligger separat i samma del av huset. Tvättstuga med praktisk groventré. Huset har betongplatta med golvvärme för bästa komfort, generösa insynsskyddade fönsterpartier åt alla väderstreck, avancerat larm & kameraövervakning samt jordvärme för låga driftskostnader.

Stort isolerat garage på 80 kvm med golvvärme, vatten/ avlopp, mekanisk ventilation samt automatisk fjärrstyrd garageport. Vidbyggd carport för bl. a trädgårdsmaskiner. Nuvarande ägare har mindre båt vid Storsjön. Båthamn kan vara aktuell för området.

Här bor ni i en mycket trevlig miljö utan biltrafik med ängsmark runt fastigheten och strandnära läge vid Storsjön. Närmaste förskola och skola har ni i Böle som passeras på vägen in till Frösön och Östersunds centrala delar. Länstrafikens bussar passerar på väg 592 som går mellan Östersund och Orrviken. Friluftsområdet Andersön har ni inom bekvämt avstånd.

Välkomna på visning!

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  151 m²
 • Tomtarea
  3 229 m²
 • Beteckning
  Fannbyn 6:16
 • Pantbrev
  3 400 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

PLANLÖSNING
Välkomnande ljus entré där ljuset flödar från den öppna planlösningen mot vardagsrummet som har ryggåstak och stora fönsterpartier mot Storsjön. Vardagsrum med braskamin och generösa fönsterpartier med utsikt mot Storsjön och fantastiskt ljusinsläpp. Utgång till altan delvis under tak. Kök med plats för stort matbord och högt i tak. Master bedroom har fönster mot Storsjön och ingång till privat badrum med bastu. Mot gavel norr finns två sovrum, tvättstuga med groventré och badrum med dusch. Golvvärme i betongplattan, enhetliga ekparkettgolv i sällskapsutrymmen och sovrum samt fiberuttag i alla rum.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ryggåstak på 35 kvm som har braskamin, ekparkettgolv, tapet, trätak med infällda spotlights samt stora panoramafönster mot Storsjön som ger mycket ljusinsläpp, rymd och atmosfär. utgång till altan mot Storsjön, delvis under tak samt markis, som har eftermiddags- och kvällssol.

KÖK
Kök som har högt i tak med plats för stort matbord vid fönster mot entrésidan där ni har utsikt mot ängsmark. Vita köksluckor i allmogestil, vitrinskåp och gott om förvaringsutrymmen i underskåp med lådor och överskåp. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Laminatbänkskiva med nedfälld ho och engreppsblandare. Köket är maskinellt utrustat med stor svart kyl & frys, spis med häll & varmluftsugn, rostfri fläktkåpa och svart diskmaskin. Samtliga vitvaror är från -09. Köket har ekparkettgolv och målade väggar. På entrésidan finns altan med förmiddagssol.

MASTER BEDROOM
Master bedroom har ekparkettgolv, tapet med fondvägg, stor skjutgarderob och fönsterpartier mot Storsjön.

BADRUM
Via master bedroom ingång till badrum som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, stort tvättställ med lådor, inbyggd spegel, handukstork och wc-stol. Bastu med glasfönster och bronsfärgad bastudörr.

SOVRUM
Sovrum (2) har ekparkettgolv, tapet, tre garderober och fönster mot Storsjön. Sovrum (3) har ekparkettgolv, tapet, två garderober och fönster mot entrésidan.

BADRUM
Badrum som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, stort tvättställ med underskåp, inbyggd spegel med ram av mosaik, högskåp och wc-stol.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med groventré, klinker, golvvärme och målade väggar. Laminatbänkskiva med tvättho, underskåp och överskåp. Tvättmaskin och torktumlare från -09. Ingång till klädkammare/ teknikrum.

HALL
Hall med klinker och golvvärme. Garderober med skjutbara spegeldörrar och gott om plats för ytterkläder.

TV

Parabol.

Internet

bredband vi fiber för internet, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-planshus
 • Byggår
  2009
 • Grund
  Betongplatta
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Jordvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, avlopp till 3-kammarbrunn.
 • Ventilation
  Mekanisk till-/ frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2018-04-26
 • Prestanda
  47 kWh/m²/år
 • Energiklass
  A

Exteriör

Tomt

Tomtarea 3 229 m² (friköpt). Stor välplanerad trädgårdstomt som inramas av staket.

Uteplats

Altan mot Storsjön delvis under tak med eftermiddags- och kvällssol. Altan mot entrésidan med förmiddagssol.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  17 700 kr
 • Vatten/avlopp
  2 000 kr
 • Sotning
  427 kr
 • Samfällighet
  1 600 kr
 • Renhållning
  2 200 kr
 • Försäkring
  4 100 kr

Totalt: 28 027 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av två personer. Årsförbrukning 16 600 kwh inklusive garage och hushållsström.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  1 992 000 kr
 • Byggnad
  1 663 000 kr
 • Mark
  329 000 kr
 • Värdeår
  2009
 • Fastställd
  2015
 • Fastighetsavgift
  4 024 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Officialservitut Vattenledning

Gemensamhets­anläggningar

Östersund Digernäs GA:2, Östersund Fannbyn GA:3

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2018-04-23 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts . Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Bilder

Fantastiskt bostadshus & garage
Fantastiskt bostadshus & garage
Bostadshus med lantligt härligt läge
Bostadshus med lantligt härligt läge
Garage med carport
Garage med carport
Uppart mot huset
Uppart mot huset
Kök att trivas i
Kök att trivas i
Vardagsrum med ryggåstak & panorama fönster
Vardagsrum med ryggåstak & panorama fönster
Välkommen till Digernäs 730
Välkommen till Digernäs 730
Vardagsrum
Vardagsrum
Fönsterpartier mot Storsjön
Fönsterpartier mot Storsjön
Kök & vardagsrum
Kök & vardagsrum
Altan delvis under tak
Altan delvis under tak
Stil & bra med förvaring
Stil & bra med förvaring
Plats för stort matbord
Plats för stort matbord
Matplats
Matplats
Master bedroom med fönster mot Storsjön
Master bedroom med fönster mot Storsjön
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom
Badrum med bastu
Badrum med bastu
Privat badrum mot master bedroom
Privat badrum mot master bedroom
Bastu
Bastu
Bastu
Bastu
Vardagsrum & master bedroom
Vardagsrum & master bedroom
Utgång till altan
Utgång till altan
Braskamin
Braskamin
Hall med vy mot vardagsrum
Hall med vy mot vardagsrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum med duschhörna
Badrum med duschhörna
Badrum
Badrum
Inre hall
Inre hall
Tvättstuga
Tvättstuga
Entré
Entré
Vardagsrum med härligt ljus
Vardagsrum med härligt ljus
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Husets entrésida
Husets entrésida
Flygbild
Flygbild
Latan mot entrésida
Latan mot entrésida
Trädgårdstomten
Trädgårdstomten
Trädgårdstomten
Trädgårdstomten
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.