Hornsgatan 19 b, Frösön

Accepterat pris

1 275 000 kr

Visningar
 • 26/1
  26/1, 13:15–13:45 Öppen visning - Välkommen!
Hornsgatan 19 b, Frösön (Östersund)

Rymlig 4:a med hörnläge

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  91 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  3 564 kr

Med ett trevligt gavelläge hittar ni denna välplanerade fyrarummare i fridfulla Hornsberg. Här bor ni bekvämt i lugna kvarter med närhet till det mesta. Lägenheten erbjuder två sovrum, två klädkammare, kaklat badrum, kök, matrum och stort vardagsrum med utgång till härlig balkong.

När ni kliver in över tröskeln välkomnas ni av en rymlig hall som förgrenar mot de flesta av lägenhetens rum. Från hallen nås badrummet som renoverades av föreningen 2001. Badrummet går i ljusa toner och är utrustat med tvättmaskin. I lägenheten finns två väl tilltagna sovrum, ett lättarbetat kök med gott om plats på bänkskivor för den matlagningsintresserade. Vardagsrummet är mycket ljust då det har härliga fönstersättningar mot två väderstreck och här finns utgång till balkongen som vetter mot Storsjön. I vardagsrummet ligger parkettgolv i original och här finns plats för både soffa, tv-möbel och bokhyllor om så önskas. I anslutning till vardagsrummet finner ni ett rymligt matrum där stort matbord får plats. Lägenheten är välhållen men har äldre ytskikt. Det finns goda förutsättningar och alla möjligheter för en köpare att göra det här till en riktigt trivsam bostad. Två klädkammare i lägenheten samt förråd i källarplanet ger goda förvaringsmöjligheter.

På den trevliga innergården finns gräsytor, grill och sommartid även trädgårdsmöbler. Föreningen Byggmästaren är en mindre bostadsrättsförening med god ekonomi. Inom föreningen brukar vårstädning anordnas och avslutas sedan med en trevlig middag under kvällen. Två förråd hör till lägenheten. Via ett härligt promenadstråk kan du ta dig ut med vattnet hela vägen till Frösöstrand. Vill ni istället njuta av en milsvid vy eller fjällutsikt kan ni ta er rakt upp på Frösöberget eller runt det om ni önskar ta en lite längre promenad. Här bor man med naturen inpå knuten men samtidigt med bekvämligheter som restaurang, café och förskolor inom några hundra meters avstånd. På tio minuter kan du även promenera in till Östersunds centrum och ta del av allt som det har att erbjuda.

Välkomna på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  91 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  A9 / 1201

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 3 av 3.

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
En välkomnande hall med klädavhängning på hatthylla. Hallen förgrenar mot de flesta av lägenhetens rum. Här ligger en linoleummatta på golvet och väggarna kläs med strukturtapet.
KLÄDKAMMARE
En praktiskt placerad klädkammare i anslutning till entrén. Här ligger en plastmatta och väggarna är målade. Här finns hylla och klädstång till förvaring.

KÖK
Ett praktiskt arbetskök med ljusa fanerade spegelluckor. Köket har gott om arbetsyta på köksbänkar och här finns dubbel diskho. Ovan arbetsbänkarna sitter stänkskydd av kakel. Köket är utrustat med: Halv kyl (Elektro Helios), Fullstor frys (Husqvarna) och köksfläkt (Cylinda). I köket finns en diskmaskin (trasig).

KLÄDKAMMARE/SKAFFERI
Detta praktiska utrymme har tidigare använts som skafferi. Här ligger en plastmatta på golvet och det är målade väggar. Här finns hyllor till förvaring.

SOVRUM 1
Här är det tapetserade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv.

SOVRUM 2
Här är det tapetserade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM
Badrummet renoverades av föreningen ca 2000 i samband med att stambyte i fastigheten genomfördes. Här är det klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med: WC (Gustavsberg), handfat, två spegelskåp, toppmatad tvättmaskin (Cylinda) och duschplats.

VARDAGSRUM
Ett ljust och rymligt vardagsrum med härliga fönstersättningar mot två väderstreck. Här ligger ekparketten i original och väggarna har strukturtapet. Från vardagsrummet kommer ni åt den trivsamma balkongen.

MATSAL
Matsalen ligger i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. Här ryms ett stort matbord där många gäster kan umgås. Här ligger en eklaminat, tre väggar har strukturtapet och den fjärde har en fondtapet. Här finns fyra garderober till förvaring.

TV

Kabel-tv (Ingår i avgiften)

Internet

Bredband och IP-telefoni (Ingår i avgiften).

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1958
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2008-04-22
 • Prestanda
  177 kWh/m²/år
Renoveringar

Trappuppgångar på Smedjegatan och Hornsgatan planeras att bli ommålade. Stammar i kök finns med i underhållsplanen men kommer inte att ske de närmsta åren.
2011: Nya ytterdörrar.
2005: Tvättstugan renoveras.
2001: Badrum renoveras och stammar byts ut.
1995: Nya fönster.

Exteriör

Uteplats

Balkong i nordöstligt läge.

Bilplats

8 st varmgarage, 4 st kallgarage och 7 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Det är f.n lång kö till föreningens p-platser och garage.

Övriga utrymmen

Det finns två förråd som hör till lägenheten. Ett större förråd och ett mindre matkällarförråd.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 564 kr
 • Andel i BRF
  3,5800 %
 • Andel av årsavg.
  3,5800 %
 • Repfond
  1 667 kr

I avgiften ingår: Vatten, värme, kabel-tv och bredband. El ingår för 275kr/månad, avstämning och avräkning gällande el görs 1 gång/år.

Driftskostnader
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 150 kr/mån

I avgiften ingår 275kr/månad av förbrukad el. Avstämning sker via föreningen 1 gång per år och då debiteras eventuell förbrukning utöver den som ingår.

Bostadsrätts­förening

Brf Byggmästaren

Bostadsrättsföreningen Byggmästaren består av totalt 32 st bostadsrätter och 2 st lokaler för uthyrning.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och större renoveringar har utförts genom åren.
I januari 2019 höjdes avgiften med 6 %. Innan dess hade det inte höjts på 6 år.

Renoveringar

Trappuppgångar på Smedjegatan och Hornsgatan planeras att bli ommålade. Stammar i kök finns med i underhållsplanen men kommer inte att ske de närmsta åren.
2011: Nya ytterdörrar.
2005: Tvättstugan renoveras.
2001: Badrum renoveras och stammar byts ut.
1995: Nya fönster.

Övrigt

De boende i föreningen turas om att städa trapphus var 6:e vecka. Vårstädning hjälps de boende åt med varje år och det brukar avslutas med en trevlig middag. Tvättstugan är belägen i huset på Fjällgatan och är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Här finns också två torkrum och ett mangelrum. Den trevliga innergården erbjuder både grill och trädgårdsmöbler.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Hornsgatan 19
Hornsgatan 19
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum mot vardagsrum
Matrum mot vardagsrum
Badrum
Badrum
Matrum
Matrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Kök
Kök
Sovrum 1
Sovrum 1
Kök
Kök
Sovrum 2
Sovrum 2
Kök
Kök
Hornsgatan 19
Hornsgatan 19
Balkongen
Balkongen
Hornsgatan 19
Hornsgatan 19

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombacke samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.