Skolgatan 33b, Söder

Accepterat pris

1 250 000 kr

Visningar
 • 26/1
  26/1, 15:30–16:00 Öppen visning - Välkommen!
Skolgatan 33b, Söder (Östersund)

Stilren och modern lägenhet med låg avgift!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  2 453 kr

Områdets mest stilrena och moderna lägenhet? Vi har inte sett alla, men av alla vi sett ligger denna i absoluta topp. Vad sägs om ett modernt vitt kök med allt som den matlagningsintresserade söker efter och plats finns för matbord där gästerna kan njuta. Ett stilrent och kvalitativt badrum med duschplats, infällda spotlights, kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Ett ljust och trivsamt vardagsrum där soffan för den medvetne passar perfekt i anslutning till balkongen där man gärna njuter av en härlig frukost. Lägenhetens sovrum är härligt tilltalande och här finns plats för en njutbar kontinentalsäng och mycket goda utrymmen för kläder finns i den praktiskt inredda skjutdörrsgarderoben. Lägenhetens hall är mycket välkomnande och även här finns en rymlig skjutdörrsgarderob som erbjuder mycket utrymme till förvaring. Lägenheten ligger i en av Östersund mest omtyckta och välskötta bostadsrättsföreningar, obelånad förening som borgar för låg avgift..

Väljer ni att förvärva denna lägenhet bor ni i lugna kvarter med närhet till matvarubutik, kiosk, restaurang och gym vid Tegelplan. I närheten finns också flertalet dagis, grundskola och fina parkområden. Vill man ta buss finns hållplats på mindre en en minuts promenad. Där trafikerar buss nr 4.
Denna lägenhet måste ses och upplevas, välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  114 / 1202

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våningsplan 3 av 3.

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ENTRÉ
På golvet ligger ett stilrent laminatgolv och väggarna går i en ljusgrå nyans. Till höger finns en rymlig skjutdörrsgarderob med bl.a. avhängningmöjligheter för ytterkläder. I hallen finns även hatthylla och två infällda garderober.

VARDAGSRUM
Ett ljust vardagsrum med ett generöst fönsterparti där ni erbjuds ett härligt ljusinsläpp. Härifrån når du balkongen i sydligt läge där det får plats ett mindre bord och två stolar. På balkongen ligger ett trivsamt trallgolv. I vardagsrummet ligger ett modernt laminatgolv och det är vita målade väggar. Här ryms en härlig soffa, tv och bokhylla. (under laminatgolvet finns original parketten kvar).

KÖK
Ett ljust och ytterst väldisponerat kök med matplats där gästerna kan njuta medans värden tillreder en härlig måltid. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Köket är renoverat för något år sedan där underskåpen inreddes med ny inredning, några av överskåpen har inredning i original men luckor och lådfronter i grå nyans från IKEA ger en modern känsla. I köket finns en mörkbrun bänkskiva i laminat med nedsänkt rostfri diskho. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i skafferi, över och underskåp. Köket är utrustat med spis med häll (Indesit), diskmaskin (Bosch, 2015), spisfläkt, kombinerad kyl och frys (Whirlpool).

Ovanförarbestbänkar och spishäll sitter ett kakel som stänkskydd. I skåp finns plats för mikrovågsugn. Invid fönstret finns matplats där 4 personer kan sitta och njuta av mat och gemenskap.

SOVRUM
På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i en grå nyans. Stor skjutdörrsgarderob och två djupa platsbyggda garderober finns för förvaring av kläder. Ett fönster mot innergården ger ljusinsläpp i rummet.

BADRUM
Ett modernt badrum som renoverades stilrent 2014. Här finns ett ekliknande klinkergolv med golvvärme (el) och väggar med vitt kakel förutom i duschen där golvet fint matchar upp som en trevlig detalj. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handfat med underskåp, högskåp, väggskåp och spegelskåp med belysning. I taket sitter infällda spotlights.

TV

Ansluten till kabel-tv (ingår i avgiften)

Internet

I avgiften ingår bredband och Ip-telefoni.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1952
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2009-03-11
 • Prestanda
  175 kWh/m²/år
Renoveringar

Föreningen har upprättat en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.
2017 Har trapphusen målats.
2016 byte av dörrar i källargångar så att samma nycklar fungerar till lägenhet samt källardörrar och målning av källare.
2016: 10 nya p-platser har tillkommit.
2013-2014 renoverades tvättstugor.
2013-2014 relinades alla liggande avloppsledningar.
2012 byttes alla lås ut i föreningen. Man såg även över ventilationen. Exteriört har man bytt alla tak över entréerna, satt upp ett lusthus.
Elstammar har renoverats och blev klart våren 2010.
Det har återplanterats björkar på gården.
Fönster utbytta 2000.
Horisontella stammar i badrum är utbytta i samband med badrumsrenoveringarna.
Nytt tegeltak 1996.

Exteriör

Uteplats

En härlig balkong med trätrall och i soligt läge.

Bilplats

50 garageplatser. Går att hyra för 200-300 kr/mån. beroende på storlek på garaget.
108 p-platser med elstolpe för motorvärmare. Går att hyra för 150 kr/mån.
Till båda är det separat kö.

Övriga utrymmen

Det finns två källarförråd som hör till lägenheten i huset. Lägenhetsförråd och matkällarförråd.
I grannhuset finns välskötta tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Det finns även cykelförråd.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 453 kr
 • Andel i BRF
  0,5226 %
 • Andel av årsavg.
  0,5226 %
 • Repfond
  1 958 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  465 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-tv, bredband, Ip-telefoni och den fasta avgiften för el- abonnemanget.

Driftskostnader
 • El
  220 kr
 • Försäkring
  130 kr

Totalt: 350 kr/mån

Driftskostanderna avser kostnad för försäkring och el. Uppgifterna kan variera beroende på användning och avtal.

Föreningen har gemensamhetsel som debiteras separat (till varje lägenhetsägare utifrån förbrukning) via HSB vilket innebär att den fasta kostnaden för elen ingår.

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Rödstjärten
 • Lägenheter
  180 st
 • Lokaler
  32 st
 • Äkta förening
  Ja

Populär och trivsam förening. Det finns 180 bostadsrätter och 32 hyresrätter (lokaler) i föreningen.

Ekonomi

Föreningen är välskött och har en stabil ekonomi.
Föreningen höjde avgiften 1/1 2017 med 1%. Föreningen har beslutat om oförändrad avgift under 2018

Under 2017 har föreningen amorterat det sista på sina lån och är nu skuldfria.

Renoveringar

Föreningen har upprättat en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.
2017 Har trapphusen målats.
2016 byte av dörrar i källargångar så att samma nycklar fungerar till lägenhet samt källardörrar och målning av källare.
2016: 10 nya p-platser har tillkommit.
2013-2014 renoverades tvättstugor.
2013-2014 relinades alla liggande avloppsledningar.
2012 byttes alla lås ut i föreningen. Man såg även över ventilationen. Exteriört har man bytt alla tak över entréerna, satt upp ett lusthus.
Elstammar har renoverats och blev klart våren 2010.
Det har återplanterats björkar på gården.
Fönster utbytta 2000.
Horisontella stammar i badrum är utbytta i samband med badrumsrenoveringarna.
Nytt tegeltak 1996.

Gårdsplan

Den gemensamma innergården är sommartid grön och härligt lummig. Återplanterade björkar är ett av inslagen. Det finns ett lusthus och trädgårdsmöbler samt grillplats. En gungställning och en sandlåda. Vintertid lyser föreningens adventsgran fint i vintermörkret.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på InternetStorsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Kök
Kök
Skolgatan 33b
Skolgatan 33b
Kök
Kök
Kök
Kök
Mysig balkong
Mysig balkong
Vy från balkongen
Vy från balkongen
Vardagsrum
Vardagsrum
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Skolgatan 33b
Skolgatan 33b
Skolgatan 33b
Skolgatan 33b
Skolgatan 33b
Skolgatan 33b

Planlösning

Område

I närheten

Här bor man bekvämt med mycket goda kommunikationer med bussar (2:an, 6:an och 9:an) som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger (Thairestaurang och flera pizzerior) och nära till matvarubutiker (Lidl och Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.