Fritzhemsgatan 15, Frösön

Accepterat pris

950 000 kr

Visningar
 • 26/1
  26/1, 12:30–13:00 Öppen visning - Välkommen!
Fritzhemsgatan 15, Frösön (Östersund)

Renov. 2:a med högt i tak & balkong mot söder!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  3 778 kr

Välkommen till denna ljusa och modernt renoverade lägenhet på bekvämt gång- och cykelavstånd in till stan! Hela lägenheten har ljusa ytskikt och är renoverad de senaste åren med smakfulla materialval. Hela lägenheten har högt i tak samt ett generöst ljusinsläpp som ger en härlig rymd och känsla. Lägenheten har en trivsam balkong med soligt söderläge.

En välkomnande entré med hatthylla och två garderober leder er in i lägenheten. Sovrummet är ljust och i praktisk och påkostad skutdörrsgarderob erbjuds väldigt god förvaring. Lägenhetens vardagsrum är luftigt och härifrån finns utgång till lägenhetens trivsamma och trallbeklädda balkong som erbjuder soligtsöderläge. Lägenhetens badrum kar kaklade väggar och på golvet ligger ett stilrent klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat och handdukstork. Det smakfulla och fullutrustade köket från IKEA och erbjuder fantastisk förvaring i skåp och lådor. Gott om arbetsyta finns för den glade kocken och matplatsen vid fönstret rymmer fyra personer.

Brf Nybyggaren är en mindre bostadsrättsförening med välskött ekonomi. I föreningen finns tvättstuga, hobbyrum och cykelförråd. Till lägenheten hör ett källarförråd/matkällare och ett vindsförråd. På innergården finns trädgårdsmöbler och grill. Härifrån är det knappt 10 minuters promenad in till stan och i närheten finns matvarubutik, café, restaurang och bensinstation längs Frösövägen. Busshållplatsen ligger ett stenkast från huset.

Denna lägenhet måste upplevas, välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  4 / 1001

Lägenheten ligger på halvtrappa ovan entrén

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL
Med en välkomnande hall kommer ni in i denna underbara lägenhet. I hallen finns praktiskt utrymme för klädavhängning och två inbyggda garderober för praktisk förvaring. Här ligger en modern gummimatta med struktur och väggarna är tapetserade. Hallen förgrenar mot lägenhetens samtliga rum.

SOVRUM
Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng och inbyggd påkostad skjutdörrsgarderob. Här är det vitmålade trägolv, tre väggar har gråa tapeter och den fjärde har en stilren fondtapet.

KÖK
Ytterst charmigt och genomtänkt kök som renoverades 2011. Köket har högblanka stilrena lådor och luckor i en härligt röd nyans som matchas ihop med ett stilrent kakel i glaskeramik och den gråa bänkskivan. Köket har gott om förvaring i skåp och lådor och här trivs den matglade kocken medans gästerna kan umgås vid matplatsen vid fönstret. Köket är utrustat med: Spis med varmluftsugn och glashäll (Cylinda), köksfläkt (Eico), kombinerad kyl/frys (Electrolux). I ett av skåpen finns en mindre diskmaskin (Bosch) installerad. Här är det trägolv och ljusa väggar.

BADRUM
Ett ljust och modernt badrum med
klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara duschväggar (Ballingslöv), WC (IFÖ), högskåp, handukstork samt handfat med spegelskåp ovan. Spotlights i tak. (Golvklinker är lagda på plastmatta).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt och rymmer plats för soffa, soffbord, tv och bokhylla. På golvet ligger en vitmålad parkett och det är ljust tapetserade väggar. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen med söderläge som erbjuder sol större delen av dagen.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1943
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Prestanda
  217 kWh/m²/år
Renoveringar

Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras.
2017 Fasadrenovering slutförs
2016 Ny undercentral till fjärrvärmen
2016 Ny fasad och nya fönster
2015 Stenläggning framför portarna
1992 Renoverades stammar i badrummen

Exteriör

Uteplats

Balkong, läge söder med sol stora delar av dagen.

Bilplats

11 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare. 200 kr/mån. Ingen i kö fn.

Övriga utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torkrum, torktumlare och mangel. Två förråd hör till lägenheten, ett källarförråd/matkällare och ett vindsförråd belägna i samma hus. Cykelförråd & hobby rum finns.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 778 kr
 • Andel i BRF
  7,2489 %
 • Andel av årsavg.
  7,2489 %
 • Repfond
  691 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 163 kr (betalas av köpare)
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: vatten, värme & kabel-tv

Driftskostnader
 • Värme
  250 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 350 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB Nybyggaren 1
 • Lägenheter
  14 st
 • Lokaler
  2 st

Föreningen äger fastigheten Nybyggaren 6. I föreningen finns 14 lägenheter, 2 lokaler och 11 bilplatser. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Södra Norrland.

Ekonomi

2017-01-01 höjdes avgiften med 2 %, Inga ytterligare avgiftsförändringar är beslutade.

Renoveringar

Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras.
2017 Fasadrenovering slutförs
2016 Ny undercentral till fjärrvärmen
2016 Ny fasad och nya fönster
2015 Stenläggning framför portarna
1992 Renoverades stammar i badrummen

Gårdsplan

På föreninges gård finns gemensam grillplats. Pallkragar för odling finns om man vill odla.

Övrigt

Städning enligt schema 1-2 ggr/år. Städning av trappuppgångar sker månadsvis efter schema för varje lägenhetsinnehavare. Städdagar höst och vår.
Vid förvärv av lägenhet i HSB förening skall köparen även bli medlem i HSB mitt utöver medlemskapet i bostadsrättsföreningen. Detta medlemskap är en engångskostnad om 500 kr (För mer information, kontakta fastighetsmäklaren).

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.
Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Badrum
Badrum
Köket
Köket
Fritzhemsgatan 15B
Fritzhemsgatan 15B
Matplats i kök
Matplats i kök
Kök
Kök
Matplats i vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats i köket
Matplats i köket
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Fritzhemsgatan 15B
Fritzhemsgatan 15B
Fritzhemsgatan 15B
Fritzhemsgatan 15B
planskiss
planskiss

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombacke samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.