Gräftåvallsvägen 18

Eller högstbjudande

1 000 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Gräftåvallsvägen 18 (Berg)

Trivsam stuga med bra läge i Gräftåvallen!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  72 m²
 • Tomtarea
  1 460 m²
 • Driftskostnad
  23 200 kr/år

Varmt välkomna till detta mysiga fritidshus i det härliga och barnvänliga Gräftåvallen. Här bor man med ett suveränt läge nära slalombacken samt restaurang och affär. Bättre än så blir det inte!

Fritidshuset är utrustat med 6 bäddar fördelade på tre sovrum. Det är öppen planlösning mellan storstuga, matplats och kök vilket skapar en härlig plats att umgås på. Fritidshuset säljs med merparten av inventarierna såsom soffa, matbord, våningssängar m.m. Pricken över i:et är braskaminen som inte bara värmer gott utan också ger en extra mysfaktor. Den stora altanen lämpar sig utmärkt för en egen afterski.

I Gräftåvallen finns natursköna upplevelser och olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Man kan vandra fler mil efter markerade leder sommartid och vintertid kan man gå på tur, åka längdskidor i välpreparerade spår eller varför inte ta ett åk i backen. Gräftåvallens spårsystem omfattar totalt 45 km preparerade längdspår. På Storgräftåns fäbodvall finns ett barnspår, ca 800 m, där föräldrar och barn kan träna tillsammans i skidleken. Elljusspår finns på en sträcka om 5 km. Det finns välskötta skoterleder och det är bara 200 meter till restaurang och affär där det också finns tillgång till bastu/badtunna. Fina fiskevatten finns i närområdet och till Bydalen är det endast 1,7 mil.

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  72 m²
 • Tomtarea
  1 460 m²
 • Beteckning
  Ovikens-Rörön 1:75
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med hatthylla och två garderober som erbjuder förvaringsmöjligheter. Väggar och tak är klädd i träpanel och på golvet ligger en plastmatta. Två trappsteg tar er upp till storstugan.

Badrum: I anslutning till hallen finner ni badrummet. Inredningen består av badrumsskåp, badrumsspegel, handfat, toalettstol från Ifö, varmvattenberedare från Nibe, torkskåp från Electrolux och duschkabin med ny blandare.

Matplats: Höga fönster släpper in ljus och bjuder på utsikt mot skogslandskapet. Gott om plats finns för matbord och det är öppen planlösning mot storstugan. Väggarna är klädda vitmålad väv och på golvet ligger ett trägolv.

Kök: Köksinredningen består av skåp- och lådfronter i trä och gott om förvaring finns i skåpen. Köksutrustningen består av spis/ugn från Electrolux, spisfläkt från Electrolux, kyl med mindre frysdel från Electrolux och rostfri diskbänk. Ovanför diskbänken sitter ett vitt kakel. En gedigen bänkskiva i trä på bardisken erbjuder bra med arbetsyta. En träspaljé skiljer av mot storstugan och från köket nås även altanen via en altandörr. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger ett trägolv.

Storstuga: Gott om plats finns för soffa, soffbord och bokhylla. Pricken över i:et är braskaminen som både värmer gott och ger en extra mysfaktor. Möjlighet till extra bäddar finns längs väggen med bänkar. Väggarna är klädda i vitmålad väv och bred träpanel. På golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Detta rum är inrett med våningssäng och garderob. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Detta rum är inrett med våningssäng och garderob. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Detta rum är inrett med våningssäng och garderob. Väggarna är klädda i tapet och på golvet ligger ett trägolv.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  1966
 • Grund
  Krypgrund
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Direktverkande el och braskamin
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag och mekanisk köksfläkt
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

Tillbyggd 1982 och renoverad under 2018.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1 460 m² (friköpt).

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  12 500 kr
 • Vatten/avlopp
  6 100 kr
 • Sotning
  500 kr
 • Samfällighet
  2 400 kr
 • Försäkring
  1 700 kr

Totalt: 23 200 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  706 000 kr
 • Byggnad
  424 000 kr
 • Mark
  282 000 kr
 • Värdeår
  1971
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  5 295 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:4, Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:5

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan (1963-10-16)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Vy mot entrésidan
Vy mot entrésidan
Vy mot soffhörna, kök och matplats
Vy mot soffhörna, kök och matplats
Braskamin som värmer gott
Braskamin som värmer gott
Soffhörna i storstugan
Soffhörna i storstugan
Storstugan
Storstugan
Matplats
Matplats
Storstugan
Storstugan
Kök
Kök
Matplats och kök
Matplats och kök
Entré
Entré
Entré/hall
Entré/hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Gott om plats för utemöbler på altanen
Gott om plats för utemöbler på altanen
Vy över tomt och stuga
Vy över tomt och stuga
Vy från altanen
Vy från altanen
Vy från infartsväg
Vy från infartsväg
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.