Bydalen Älgstigen 16, Bydalen

Accepterat pris

995 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Bydalen Älgstigen 16, Bydalen (Åre)

Högt belägen tomt med utsikt och fantastiskt läge i Bydalen!

 • Typ
  Fritidshustomt
 • Tomtarea
  1 516 m²

Tomten ligger med ett högt och fint läge i Västfjället på en insticksväg utan genomfartstrafik. Tomten är stor och har en underbar panoramautsikt över fjällvärlden. Skidleden går ett stenkast från tomten så här har man bästa ski-in ski-out läget. Ta chansen att bygga ditt fritidshus på en av områdets bästa tomter!

Huvudbyggnad med en lägenhet får bebyggas med högst 200 kvm BYA och högst 260 kvm BTA. Två våningar får byggas med högsta byggnadshöjd på dalsidan 6,5 meter räknat från nedersta bjälklagets överkant. Läs mer om detta i detaljplanen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike som du hyr direkt på plats. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens. I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Välkomna till Bydalen, en dalgång med svängrum!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna tomt eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Tomtarea
  1 516 m²
 • Beteckning
  Hallens-Backen 1:129
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

 • Vatten/avlopp
  Vatten saknas, Avlopp saknas. Bydalens Fjällanläggningar sköter i dagsläget drift av V/A i området via Samfällighet. Driftskostnad för V/A för 2017 har uppgått till 3.500kr för bebyggd ansluten fastighet. Åre kommun bygger just nu ut V/A-nätet i Bydalen. De kan i dagsläget inte säga exakt när anslutning kommer vara möjlig men när V/A-anläggningen är färdigställd avser V/A-huvudmannen (dvs Åre kommun) att göra avgiftsskyldighet gällande till kommunens V/A-anläggning för alla bebyggda fastigheter. Det går inte i dag att säga exakt vad avgiften blir eftersom kommunen inte vet hur deras VA-taxa ser ut den dagen det är dags för anslutning men med dagens taxa rör det sig om ca 175 000 kr, för både vatten och avlopp, för en normalstor enfamiljsvilla på en normalstor tomt.
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1 516 m² (friköpt).

Ekonomi

Driftskostnader

Inga driftskostnader att redovisa

Taxering
 • Totalsumma
  335 000 kr
 • Byggnad
  0 kr
 • Mark
  335 000 kr
 • Fastställd
  2015
 • Fastighetsavgift
  3 350 kr
 • Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Åre Hallens-Backen GA:10, Åre Hallens-Backen GA:8, Åre Hallens-Backen GA:9

Plan­bestämmelser

Detaljplan (2010-06-16)

Dokument

Övrig information

Fram till 2021-12-31 ingår elanslutningsavgift för Hallens-Backen 1:129. Har däremot ingen anmälan inkommit om anslutning innan sista december 2021 kommer man behöva betala en nyanslutningsavgift. Den kostnad som kommer att tillkomma med beställningen är endast inkopplingsavgiften för elmätaren, en kostnad på 2500 kronor, en standardavgift. - Enligt uppgift från Jämtkraft 2018-11-30.

Bydalens Fjällanläggningar sköter i dagsläget drift av V/A i området via Samfällighet.

Åre kommun bygger just nu ut V/A-nätet i Bydalen. De kan i dagsläget inte säga exakt när anslutning kommer vara möjlig men när V/A-anläggningen är färdigställd avser V/A-huvudmannen (dvs Åre kommun) att göra avgiftsskyldighet gällande till kommunens V/A-anläggning för alla bebyggda fastigheter. Det går inte i dag att säga exakt vad avgiften blir eftersom kommunen inte vet hur deras VA-taxa ser ut den dagen det är dags för anslutning men med dagens taxa rör det sig om ca 175 000 kr, för både vatten och avlopp, för en normalstor enfamiljsvilla på en normalstor tomt.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Vy från tomten
Vy från tomten
Fantastisk utsikt från tomten
Fantastisk utsikt från tomten
Tomten
Tomten
Tomten
Tomten
Vinter i Bydalen
Vinter i Bydalen
Goda möjligheter att gå på tur i området
Goda möjligheter att gå på tur i området
Vy bydalen
Vy bydalen
Härliga slalombackar
Härliga slalombackar
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

I närheten

Bydalsfjällen - En dalgång med svängrum!

Här är det verkligen genuint och gemytligt. Här finns äkta omtanke, ett personligt värdskap som gör det enkelt och trivsamt att vara gäst. Här kan ni få ett personligt möte, bara ni och fjället och ett trevligt äventyr som ger minnen för livet. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike som du hyr direkt på plats. Från Östersund och flygplatsen är det ca 6 mils bilfärd. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens.
I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Runt restaurangen i centrum finns allt nära till hands. Skidshop/ skiduthyrning, skipassförsäljning, reception och livsmedelsaffär, allt i samma byggnad.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Läs mer på www.bydalsfjallen.se, www.bydalen.com, www.hoglekardalen.com

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.