Höglekardalens semesterby, Höglekardalen Hovde

Till 850 000 kr

650 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Höglekardalens semesterby, Höglekardalen Hovde (Åre)

Tomter med bästa ski-in/ski-out i Höglekardalen!

  • Typ
    Fritidshustomt

Storsjömäklarna har nöjet att i samarbete med Höglekardalens Semesterby erbjuda tomter med fantastiskt läge på fjällsluttningen! Tomterna är avsedda för fritidshusbebyggelse. Samtliga tomter har ett unikt läge i fantastisk fjällmiljö med ski-in/ski-out läge där man med enkelhet når hela Bydalsfjällens liftsystem med 17 liftar och 50 nedfarter.

Tomterna är belägna på Hovdehögens fjällsluttning med suveränt solläge från morgon till kväll. Byggrätten varierar mellan 280 kvm och 320 kvm bruttoarea beroende på tomtstorlek och läge i området. Anslutningsavgift för V/A och el ingår i tomtpriset. Vatten och avlopp sker genom områdets egna reningsverk. Det kommer bli aktuellt med kommunalt V/A i området men det är inte fastslagit när detta kommer att genomföras.

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna tomt eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

  • Beteckning
    Åre Hammarnäs 7:2 m.fl
  • Pantbrev
    0 kr
Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Tomt

(friköpt).

Ekonomi

Driftskostnader

Inga driftskostnader att redovisa

Taxering

Ingen taxerings­information att redovisa

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5 % på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2 % på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Information om området:
Bydalsfjällen är genuint och gemytligt. Här finns äkta omtanke, ett personligt värdskap som gör det enkelt och trivsamt att vara gäst. Här kan du få ett personligt möte, bara du och fjället. Här får ni ett trevligt äventyr och ett positivt minne för livet. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen.

I Höglekardalen, med bästa läge i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Stugbyn i Höglekardalen ligger långt in i dalgången intill Dromskårans mäktiga isälvskanjon. Det här ett litet familjeparadis där små upptäckter runt stugknuten varvas med stora vyer på kalfjället. Semesterbyn ligger beläget mitt i skidsystemet, bredvid Drombacken med belysning. Du når snabbt Hovdeshögen med 420 meters fallhöjd och den 3 km långa nedfarten. 5 kvällar i veckan har man kvällsåkning.

Förutom fantastisk skidåkning i välpreparerade pister finns det många andra spännande aktiviteter i Höglekardalen så som fjällridning på nordsvenska hästar med guide, fiske, båt- och kanotturer eller varför inte hyra en mountainbike direkt på plats. Här finns det något för alla i familjen!

I hjärtat av Bydalsfjällen, intill Drommskåran som är lämningar från istiden, ligger restaurang Drommen med en storslagen natur runt knuten. Där serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommeliern Marie Sällström. I vinlistan finner ni underbara viner från världens alla hörn.

Runt restaurangen i centrum finns allt nära till hands. Skidshop/ skiduthyrning, skipassförsäljning, reception och livsmedelsaffär, allt i samma byggnad. Höglekardalens semesterby håller öppet från mitten av december till mitten av april samt 6-8 veckor under sommaren. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Höglekardalen.

Läs mer på www.bydalsfjallen.se.

Bilder

Tomterna har sol från morgon till kväll
Tomterna har sol från morgon till kväll
Pistkarta
Pistkarta

Område

Vägbeskrivning

Från Östersund kör E 14 mot Åre. Innan Mattmar ta väg
321 mot Hallen. Vid kyrkan i Hallen sväng höger
mot Bydalen-Höglekardalen.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.