Krondikesvägen 26 A, Blomängen

Accepterat pris

1 150 000 kr

Visningar
 • 19/2
  19/2, 16:30–17:00 Öppen visning - Välkommen!
Krondikesvägen 26 A, Blomängen (Östersund)

Välplanerad 3:a på bottenplan i populärt område!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  76 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  4 496 kr

Nu har vi nöjet att erbjuda denna välplanerade trerummare på bottenplan i ett populärt område!

Lägenheten erbjuder två stora sovrum, badrum med klinker och kakel, praktisk klädkammare och stort vardagsrum. Med balkongen i västerläge har man möjlighet att sitta i solen och njuta av både eftermiddagskaffet och middagen. Eftersom det är en hörnlägenhet så har man ett extra fönster i köket som ger ett härligt ljusinsläpp.

Detta är ett riktigt bekvämt boende med bara en halvtrappa upp. Lägenheten har ett bra läge i området nära både bussar och service så som matvarubutik, restauranger, skola, dagis, gym och ett trevligt bageri. En promenad ner till Östersunds centrum tar endast 10 minuter och även campusområdet ligger inom kort promenadavstånd. Lägenheten har moderna treglasfönster vilket både ger ett behagligt klimat samt dämpar för störande ljud. Fasaden har renoverats och tilläggsisolerats senaste åren.

I HSBs Brf Blomängen bor både gamla och unga och den stora gräsbeklädda innergården är välbesökt under sommaren. Här finns träd, buskar och två lekplatser. Under sommarhalvåret finns trädgårdsmöbler utställda och grillning är en populär sysselsättning under varma sommarkvällar.

Välkommen på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  76 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  74 / 1001

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Våningsplan 1 av 3 (0,5 trappor).

Interiör

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Rymlig hall med rikligt med plats för avhängning av kläder. Längre in i hallen finns en gardrobsväg med 2 inbyggda garderober och ett linneskåp som erbjuder gott om förvaring. Här finns också en praktisk klädkammare med hyllplan. På golvet ligger en brun korkmatta och på väggen sitter en gul strukturtapet.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum som rymmer soffgrupp, soffbord, tv-möbel och ett par bokhyllor. Här finns utgång till balkongen som erbjuder eftermiddags- och kvällssol. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och på väggarna sitter en beige strukturtapet.

KÖK
Köket har fönster i två väderstreck vilket ger ett generöst ljusinsläpp. Köksinredningen består av luckor och lådor i en grön nyans och ljusa bänkskivor. Här finns gott om förvaring och arbetsytor för den glade kocken. Ovanför den rostfria diskbänken sitter ett vitt kakel. Köket är maskinellt utrustat med spis (Bosch), kyl/frys (Husqvarna), fläkt (Franke). På golvet ligger en brun korkmatta och på väggarna sitter en ljusgrön tapet med bård. Här finns plats för matbord för 4 personer.

SOVRUM 1
Sovrummet rymmer dubbelsäng, sängbord, byrå/garderober. Här finns en inbyggd dubbelgarderob för extra förvaring. Fönster mot den lugna innergården. På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggen sitter en violfärgad tapet med en blommig fondvägg.

SOVRUM 2
Detta sovrummet en säng, skrivbord, byrå/garderob. Fönster mot Krondikesvägen. Här finns en inbyggd garderob. På golvet ligger en ljus plastmatta och på väggen sitter en ljusmönstrad tapet.

BADRUM
Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp och dusch. Här finns också en toppmatad tvättmaskin (Whirlpool). På golvet ligger ett sandfärgat klinkergolv och på väggen sitter ett vitt kakel med laxfärgade kakeldetaljer. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet

Bredband via ComHem eller Jämtkrafts stadsnät

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Tidigast 1 okt 2018

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1957
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Prestanda
  149 kWh/m²/år

Exteriör

Uteplats

Balkong, läge väster.

Bilplats

67 p-platser (kommer utökas med några under 2019)
Kostnad: 120kr/ mån
För närvarande kort kö.

Övriga utrymmen

Det finns förråd, cykelförråd samt tvättstuga i källaren.Tvättstugan i huset har 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkrum, 1 st centrifug, strykbräda med strykjärn samt ett separat mangel/strykrum. I källaren finns ett nybyggt övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar för 200 kr/natt.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 496 kr
 • Andel i BRF
  1,3075 %
 • Andel av årsavg.
  1,3075 %
 • Repfond
  2 995 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 138 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  455 kr

Föreningen har gemensamhetsavtal för el vilket innebär att föreningen står för den fasta kostnaden och innhavaren betalar sin egen förbrukning. Läggs på månadsavgiften.

Driftskostnader
 • El
  110 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 260 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB´s Brf Blomängen
 • Lägenheter
  90 st

HSB´s brf Blomängen äger fastigheten Stormhatten 3, byggd 1957. Föreningen har 90 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslägenhet. Utöver det så inryms 11 stycken lokaler i fastigheten. Föreningen innefattar 4 stycken hus som är belägna på adresserna Krondikesvägen 24, 26 och 28 samt Norra torlandsgatan 15.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil men renoveringar samt högre kostnader har gjort att föreningen har höjt avgiften under de senaste åren. 1/1 2009 4%, 1/1 2010 4,6%, 2011 2,4%. 2012 2,7% och 2013 9%. Höjningen 2013 gjordes för att finansiera fasadrenoveringarna. 2014 2.5%. och 2015 1,9%. Föreningen har valt att inte höja avgiften under 2016, 2017 och 2018 då de anser att ekonomin är så pass god att de inte behöver det.

HSB tar ut en överlåtelseavgift samt en ev pantförskrivningsavgift vilka betalas av köparen. Dessutom betalar föreningens medlemmar 500 kr i engångsavgift, vilken är en depositionsavgift för att bla få tillgång till de erbjudanden och rabatter HSB kan erbjuda sina medlemmar.

Renoveringar

Allt som legat som planerade renoveringar är nu utförda. Inga kommande renoveringar.

1995-1996
Renovering av föreningens badrum

2003-2004
Nya fönster

2005-2006
Byte av alla termostater på radiatorerna i föreningen

2011
Renovering av stammarna samt stenläggning och asfaltering utfördes.

2012
Renovering och tilläggsisoling av fasaderna på Krondikesvägen 28.
Målning av källargångar och tvättstugor.
Nytt tak på Krondikesvägen 28

2013-2014
Fasaderna renoverade och tilläggsisolerade.

2016
Nybyggt övernattningsrum på Krondikesvägen 26 A

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Sovrum 1
Sovrum 1
Badrum
Badrum
Innergård
Innergård
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Balkong mot innergård
Balkong mot innergård
Innergård
Innergård
Krondikesvägen 26 A
Krondikesvägen 26 A
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.