Dammågränd 6, Fjällmon, Torvalla

Accepterat pris

1 425 000 kr

Visningar
 • 24/1
  24/1, 16:30–17:15 Öppen visning - Välkommen!
 • 27/1
  27/1, 13:15–14:00 Öppen visning - Välkommen!
Dammågränd 6, Fjällmon, Torvalla (Östersund)

Praktiskt och lättskött radhus i barnvänligt område med renoverade badrum!

 • Typ
  Radhus
 • Boarea
  88 m²
 • Tomtarea
  132 m²
 • Driftskostnad
  38 064 kr/år

Välkomna till detta välplanerade, enkla och praktiska boende i 2-plan. Lättskött tomt utan gräsmatta att klippa, med altaner på både fram och baksida som erbjuder sol stora delar av dagen. Båda badrummen har här renoverats senaste åren och badrummet i entréplanet är helkaklat med golvvärme och stilrena moderna färger. Här är även en ny tvättmaskin installerad som ingår i köpet. Köket är ljust och tilltalande med två stora fönster i hörnet och utrymme för matplats.

På övre planet är praktiskt planerat med två sovrum, rymlig klädkammare samt badrum. Ytterligare sovrum kan här skapas för den som har behov.

Fristående förråd finns på framsidan för praktisk förvaring. Garage ingår i gemensam länga och för de små finns en lekplats på gården.

Fiberanslutning som bekostas av samfälligheten är på väg att installeras.

I närområdet finns flera skolor och förskolor och härifrån är det ca 1 km med fina promenadstråk till Torvalla centrum där affär, skola, fritidsgård, bibliotek, restaurang, frisör, sporthall och post finns. Bra bussförbindelser och cykelvägar finns till Östersunds centrum.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  88 m²
 • Tomtarea
  132 m²
 • Beteckning
  Tunnbrödet 143
 • Pantbrev
  1 190 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN

HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med utrymme för klädavhängning. Hallen har en slittålig ljus plastmatta och tapeter i beige nyans. I hallen finns även ett praktiskt städskåp placerat.

Längre in finner ni en inre hall där utrymme finns för möblering under trappan.

KÖK
Till höger från hallen finner ni husets kök där luckorna är lackerade i vitt och matchas med en stilren svart stenmönstrad bänkskiva. Vitt kakel som stänkskydd ovanför bänkytorna.
Köket erbjuder ett bra ljusinsläpp med dubbla fönster där matplats för 4-6 personer är placerad. Laminatgolv i grå nyans och vit tapet på väggarna. Maskinellt är köket utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

BADRUM
Renoverat 2018 med stilrena, moderna färgval. Klinker i mörkgrå nyans och vitt kakel på väggarna, tillsammans med pelare i duschhörn med mosaikkakel. Badrummet har golvvärme (el) och en vattenburen handdukstork. Här är utrustat med takdusch och handdusch, handfatskommod med spegelskåp med belysning ovan, wc samt tvättmaskin. Dimningsbara led-spotlights i taket.

VARDAGSRUM
Klassiskt ekparkettgolv och tapeter i grå/beige nyans tillsammans med matchande mörkgrå fondvägg. Härifrån nås altanen på baksidan med bra solläge som täcker hela husets baksida.

ÖVRE PLAN

BADRUM
Renoverat 2015 med stilrena färgval. Våtrumsmatta i mörkgrå nyas på golvet och våtrumsskivor i vitt och grått på väggarna. Här är utrustat med badkar, wc, handfat med spegel ovanför samt fast badrumsskåp på vägg intill.

SOVRUM
Stort sovrum med dubbla fönster. Träfärgad plastmatta på golv och vita tapetserade väggar.

SOVRUM
Träfärgat laminatgolv och tapet i lila nyans. Här finns en garderob placerad.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare i anslutning till hallen med skjutdörrsgarderob som ingår i köpet.

TV

ADSL via telejacket.

Internet

ADSL via telejacket.

Fiber kommer installeras på samfällighetsföreningens bekostnad, troligtvis redan under 2018

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan
 • Byggår
  1982
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  2+1 glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Frånluftsventilation
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2014-10-17
 • Prestanda
  97 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B

Exteriör

Tomt

Lättskött tomt med stenbeläggning och altaner.

Uteplats

Altan på baksida med sydvästläge och sol stora delar av dagen.

Altan på husets framsida.

Parkering

Garage i gemensam garagelänga som ägs och sköts gemensamt genom samfälligheten.

Övriga byggnader

Fristående förråd på framsidan.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  7 200 kr
 • Samfällighet
  27 000 kr
 • Försäkring
  3 864 kr

Totalt: 38 064 kr/år

I samfällighetsavgiften som faktureras månadsvis ingår fjärrvärme, vatten/avlopp, kabel-tv, snöröjning och skötsel av vägar och parkeringar samt sophämtning.

Taxering
 • Totalsumma
  836 000 kr
 • Byggnad
  572 000 kr
 • Mark
  264 000 kr
 • Värdeår
  1982
 • Fastställd
  2015
 • Fastighetsavgift
  6 270 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Tunnbrödet GA:1

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1979-06-21)

Dokument

Länkar

Övrig information

Vid ägarbyte ska säljaren informera köparen om samfällighetens trivselregler. Vidare ska säljaren se till att mätare för vatten och fjärrvärme läses av i samband med ägarbytet. Blankett för detta finns på hemsidan. Vidare ska säljaren informera styrelsen om att ägarbyte skett så att vi har möjlighet att registrera in ny medlem så att denna får inbetalningskort för medlemsavgift mm. Se vidare information på www.tunnbrodet.se

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2018-10-22 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som utförts av Oktopal 2014-10-17. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 480kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Lugnt och trivsamt läge i barnvänligt område
Lugnt och trivsamt läge i barnvänligt område
Välkomna till Dammågränd 6
Välkomna till Dammågränd 6
Stilrent renoverat badrum med tvättmaskin
Stilrent renoverat badrum med tvättmaskin
Ljust och tilltalande kök med matplats vid fönster
Ljust och tilltalande kök med matplats vid fönster
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Lättskött baksida med trätrall
Lättskött baksida med trätrall
Lekplats på gården
Lekplats på gården

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.