Abborrviksvägen 1, Strömsund

Accepterat pris

675 000 kr

Budgivning pågår
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Abborrviksvägen 1, Strömsund (Strömsund)

Familjevilla på stor och uppväxt tomt. Uthus och äldre boningshus.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  92 m²
 • Tomtarea
  2 511 m²
 • Driftskostnad
  31 980 kr/år

Härlig familjevilla om 1 1/2 plan med garage i källaren. Lummigt belägen på stor och uppväxt tomt. Huset ligger avskilt men har gångavstånd till centrala Strömsund där ni finner all service ni kan tänka er. När ni kommer in på den stora och uppväxta tomten möts ni av goda ytor för parkering. Tomten är insynsskyddad och har ett soligt läge som är inbjudande för både barn och vuxna och här finns lekstuga, härliga grönytor, lada (fd. kyrkstall) och äldre boningshus med timmerstomme som tidigare varit bostad för långväga kyrkobesökare.

Bostadshuset har en välkomnande hall som förgrenar mot entréplanets samtliga rum. På övre plan finns 3 sovrum, badrum med badkar, rymligt vardagsrum med en härlig öppen spis som värmer kylslagna höstkvällar. Huset har ett rymligt och trivsamt kök med goda arbetsytor. I husets källare finns goda utrymmen till förvaring, garage med infart från ena gaveln, WC, matkällare, tvättstuga, torkrum och pannrum. I källaren finns även ett rum som tidigare används som kontor men som mycket väl passar som sovrum för den stora familjen.

Den fd kyrkstugan är i äldre, bevarat skick och används idag bara som boende för gäster sommartid. Kyrkstugan är om 2 plan med liten källare. Kyrkstugan har två sovrum, vardagsrum med öppen spis, enklare kök och WC. I kyrkstugan finns många äldre detaljer bevarade och här kan man skapa ett boende utöver det vanliga.

Med tomtens storlek och det välplanerade boendet finns här alla möjligheter till att trivas. Välkommen på visning,.

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  92 m²
 • Biarea
  92 m²
 • Tomtarea
  2 511 m²
 • Beteckning
  Oden 2
 • Pantbrev
  52 200 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning: HALL
Här ligger linoleumplattor på golvet, det är vävtapet på väggarna. I hallen finns garderob och hatthylla för kläder. Hallen förgrenar mot våningsplanets samtliga rum.

KÖK
Praktiskt kök med goda arbetsytor och bra med förvaring. Serveringsbänk med överskåp. Här ligger ett klickgolv och det är tapetserade väggar. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys (Cylinda), spis med ugn (Husqvarna, diskmaskin (Cylinda), fläkt (Bacho), garderob och städskåp. Köket har ljusinsläpp från två håll och här ryms matbord för 6-8 personer.

VARDAGSRUM
Stort och trivsamt vardagsrum med fönster mot två väderstreck. Här finns en murad öppen spis, på golvet ligger en ekparkett och väggarna har vävtapet.

BADRUM
Här ligger ett klinkergolv och väggarna är klädda i kakel. Badrummet är utrustat med badkar, badrumsskåp med spegel, handfat och WC (Gustavsberg).

SOVRUM 1
Här ligger linoleumplattor på golvet och väggarna är klädda med vävtapet. Här finns tre garderober.

SOVRUM 2
Här ligger en heltäckningsmatta på golvet och väggarna är klädda med vävtapet. Här finns fyra garderober.
Detta sovrum är något större än de andra och här ryms plats förd dubbelsäng om så önskas.

SOVRUM 3
Här ligger linoleumplattor på golvet och väggarna är klädda med vävtapet. Här finns två garderober

KÄLLARE:
När ni kommer ner i källaren möts ni av en hall som förgrenar mot källarens samtliga rum. Här ligger linoliumplattor på golvet och det är målade väggar.

KONTOR
Här är det furupanel på väggarna, linoleumplattor på golvet och här finns en garderob.

TVÄTTSTUGA OCH TORKRUM
I tvättstugan är det betonggolv och målade betongväggar. Här finns tvättmaskin (Cylinda), tvättho och golvbrunn. I torkrummet finns goda utrymmen till klädtork.

WC
Här är det träpanel på väggarna och plastmatta på golvet. Här finns handfat, badrumsskåp med spegel och WC.

MATKÄLLARE
Innanför WC-rummet finns matkällaren. Här är det jordgolv, betongväggar. Här finns gott om hyllor till förvaring.

GARAGE
Här finns plats för en bil. Här är det betonggolv, betongväggar och golvbrunn finns. Här finns arbetsbänk, väggfasta hyllor och fem hurtsar med lådor. (Det finns möjligheter att överta en svarv, en kompressor, två verktygstavlor, bandsåg samt en plan- och rikthyvel).

PANNRUM
I pannrummet finns fjärrvärmeanläggningen. Här är det betongväggar, betonggolv och golvbrunn. Den äldre pannan som står här används ej. I pannrummet finns även pelletsbehållare med brännare och tillbehör.

FÖRRÅD
Här är det betongväggar och betonggolv. Hyllor finns till förvaring.

Fd. Kyrkstuga: Denna äldre bostadsbyggnad var Täxans kyrkstuga, som här var lämpligt placerad längs Täxanbornas färdväg till kyrkan.

Detta hus har timmerstomme, fönstren har enkla ytterbågar och lösa innerbågar , tegelpannor på tak, torpargrund med källare under del av huset, liggande panel och hängrännor i plåt.

Huset har el indragen och det har tidigare funnits vatten inkopplat. Vattenburet uppvärmningssystem finns i huset.

På entréplan finns ett äldre kök, vardagsrum, trappskrubb och hall. På övre plan finns två sovrum, klädskrubb och WC. Huset har många trevliga detaljer såsom öppen spis, breda furugolv och platsbyggt kök.

Internet

Fiber via Servanet är framdraget till huset. (ej ännu inkopplat).

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1961
 • Grund
  Källargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä/betong
 • Fasad
  Tegel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glas
 • Nätbolag
  Eon
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2017-10-15
 • Prestanda
  156 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Tomt

Uppväxt och grönskande tomt med gräsmatta, buskar och odlingsmöjligheter.

Uteplats

På tomten finns en stenlagd uteplats

Parkering

På tomten finns gott om utrymme för p-platser.
I källaren på huset finns garage. I det f.d kyrkstallet finns plats för en bil likaså under kyrkstallets vidbyggda snedtak.

Övriga byggnader

Lekstuga och fd. kyrkstall.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  20 800 kr
 • El
  4 150 kr
 • Vatten/avlopp
  3 030 kr
 • Försäkring
  4 000 kr

Totalt: 31 980 kr/år

Fastigheten har bara använts som fritidshus de senaste åren, under tid då huset varit obebott har ägarna haft underhållsvärme om 15-20c.

Taxering
 • Totalsumma
  373 000 kr
 • Byggnad
  265 000 kr
 • Mark
  108 000 kr
 • Värdeår
  1961
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 798 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan (1969-01-23)

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll finns att tillgå på visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Abborrviksvägen 1
Abborrviksvägen 1
Abborrviksvägen 1
Abborrviksvägen 1
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Hall
Hall
Tvättstuga
Tvättstuga
Vardagsrum i kyrkstugan
Vardagsrum i kyrkstugan
Hall
Hall
Kök
Kök
Garage i Källaren
Garage i Källaren
Badrum
Badrum
Garage i källaren
Garage i källaren
Sovrum 2
Sovrum 2
Öppen spis i Kyrkstugan
Öppen spis i Kyrkstugan
WC i källaren
WC i källaren
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum i kyrkstugan
Sovrum i kyrkstugan
Sovrum 1
Sovrum 1
Kök
Kök
Sovrum 3
Sovrum 3
Kök mot hall
Kök mot hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum/kontor i källaren
Sovrum/kontor i källaren
Sovrum 1
Sovrum 1
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Villan
Villan
Abborviksvägen 1
Abborviksvägen 1
Villan
Villan
Abborrviksvägen 1
Abborrviksvägen 1
Lada
Lada
Villan
Villan
Villan
Villan
Kyrkstugan
Kyrkstugan
Kyrkstugan
Kyrkstugan
Lekstuga
Lekstuga

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.