Sörevägen 17, Lit

Accepterat pris

1 700 000 kr

Högsta bud

1 600 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 600 000 kr 01/02 10:34 2
 • 1 300 000 kr 30/01 09:34 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Sörevägen 17, Lit (Östersund)

Renoverad villa i barnvänligt område i Lit!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Rum
  6 r.o.k.
 • Boarea
  112 m²
 • Tomtarea
  1 543 m²
 • Driftskostnad
  24 000 kr/år

Centralt i Lit på lugn barnvänlig gata kan vi nu erbjuda denna välplanerade och renoverade villa. Ljusa ytskikt, modernt kök och energieffektiv bergvärme. Här bor ni med gångavstånd till förskola, skola och den allmännservice som finns i centrum.

När ni kommer in på gården så förstår ni att här trivs man, här sprider sig lugnet och insynen är obefintlig om så önskas. Ni har gott om parkeringsutrymme och har tillgång till garage. På den solbelagda altanen under tak som delvis är inglasad kan ni njuta med familj och vänner. Huset har smakfullt renoverats och genom den installerade bergvärmen får ni mycket låga driftskostnader.

På entréplanet möts ni av en hall som förgrenar mot våningens samtliga rum. Köket har öppen planlösning till matplatsen som rymmer plats för stort matbord som gör att ni kan socialisera med kocken. Generösa fönsterpartier göra att ytan är luftig och har ett härligt ljusinsläpp. Köket renoverades 2009 med ljusa luckor och bra arbetsytor, praktiska utdragslådor och gott om förvaringsutrymmen. På detta våningsplan finns också två sovrum, kontor/sovrum och badrum med badkar.

Övre plan har två sovrum, toalett och klädförvaring. Källaren är ljus och här finns tvättstuga, gillestuga, pannrum och praktisk matkällare och bra förrådsutrymmen.

Här bor du pefekt med närhet till all service i centrum och endast 20 minuter från Östersund. I Lit finns även ett aktivt föreningsliv, populär badplats och närhet till fritidsaktiviteter och fiske i bl. a Indalsälven. Bra bussförbindelser till Östersund.

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  6 r.o.k.
 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  112 m²
 • Biarea
  71 m²
 • Tomtarea
  1 543 m²
 • Beteckning
  Söre 2:122
 • Pantbrev
  1 615 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Villan disponeras enligt följande;

ENTRÉPLAN:

HALL
Entréhall med golvmatta och ljusa medaljongtapeter. Här finns hatthylla och garderob till ytterkläder. Det är förberett för golvvärme. Inre hallen har ekparkett som flyter ihop med matplats, kök och vardagsrum. I hallen finns trappan som leder er upp och ner i huset.

BADRUM
Badrummet har plastmatta på golv och väggar. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ, överskåp med spegel, wc-stol och fönster som ljusinsläpp.

KONTOR/SOVRUM
Direkt till höger om entrén ligger ett mindre sovrum vilket idag används som kontor. Här ligger en ekparkett, väggarna har tapet och det är spänd papp i tak. Fönster mot entrésidan.

FÖRÄLDRASOVRUM
Detta sovrum är stort och rymligt, det har tidigare varit vardagsrum. Härifrån finns utgång till det inglasade uterummet och trädgården. Sovrummet har ekparkett, tre tapetserade väggar och en tapetserad fondvägg, vitt innertak, rymlig garderobsvägg med skjutdörrar och fönster mot två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns möjlighet att använda rummet som vardagsrum om man så önskar.

KÖK/MATPLATS
I öppen planlösning mot hall, ligger köket och matplatsen som rymmer ett bord med plats för 6-8 personer. I kök och matplats ligger ett ekparkettgolv, det är tapetserade väggar. Här finns utrymme för braskamin om så önskas. Det moderna köket i vitt från IKEA renoverades 2009. Köket har luckor med utdragslådor och gott om förvaringsutrymmen. Laminatbänkskiva och generöst med utrymme för tillagning av mat och bakning. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl & frys (Cylinda, 2007), induktionshäll (Electrolux, 2009), fläkt (Franke, 2009) inbyggnadsugn (Electrolux, 2007) samt diskmaskin (Cylinda 2007).

SOVRUM 1
Sovrum med ekparkett, tre gråa tapetserade väggar samt en fondvägg, vitt innertak. Detta sovrum går att öppna upp mot matplatsen om man inte behöver det extra sovrummet.

ÖVRE PLAN:

HALL
Hall med laminatgolv, tapetserade väggar och snedtak. Från hallen kommer man åt en skrubb, en klädkammare och en garderob. Hallen förgrenar mot våningsplanets samtliga rum.

SOVRUM 2
Detta sovrum har plats för dubbelsäng, sängbord eller skrivbord om så önskas. Sovrummet har laminatgolv, tapetserade väggar och fönster mot gården.

TOALETT
Här ligger en golvmatta, det är målade väggar och snedtak. Utrustat med tvättställ, spegel och wc-stol.

SOVRUM 3
Här ligger ett laminatgolv, tre av väggarna är i ljusrosa nyans och den fjärde har en fondtapet. Rummet har snedtak och fönster mot infarten.

KÄLLARPLAN:

HALL
När man kommer ner i källaren möts man av en rymlig hall. Här ligger en golvmatta och väggarna är vitmålade. här finns ett frysskåp samt en garderob till förvaring.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med målat betonggolv och målad betong på väggarna. Arbetsbänk i laminat och utrymmet för klädupphängning finns. Här finns tvättmaskin (Cylinda, 2007).

PANNRUM
Pannrum med betonggolv. Här finns bergvärmepumpen (Thermia diplomat, 2007) och möjligheten till hobbyrum med liten snickarhörna. Här finns grovingång som leder er upp till framsidan på huset.

GILLESTUGA
Detta rum används idag tv-rum. Här är det grå bröstpanel och ljusa tapeter på väggarna och på golvet ligger en golvmatta.

FÖRRÅD
Innanför gillestugan ligger ett utrymme som tidigare innehöll oljetanken. Här sitter radonsugen installerad. Detta rum kan med fördel användas som förråd eller för att ställa in ett hemmagym. Här är det målat på betonggolv och målade betongväggar.

FÖRRÅD/MATKÄLLARE
I anslutning till trappan ner till källaren ligger ett förrådsrum innehållande praktisk hyllförvaring. Här är det målat på betong på både golv och vägg. Innanför detta rum ligger matkällaren som har tegelgolv och hyllor till förvaring.

TV

TV-antenn (Boxer)

Internet

Bredband via Fiber.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
 • Byggår
  1964
 • Grund
  Källargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Mexitegel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  13 500 kWh/år
 • Uppvärmning
  Vattenburen värme - Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

2017 Indragning av fiber
2017 Extra sovrum byggdes i anslutning till matplatsen.
2016 Målades källaren om
2010 Radonsug
2009 Renovering Kök
2007 Bergvärme samt tvättstuga
2000 Badrum entréplan

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1 543 m² (friköpt). Uppväxt och grönskande tomt med höga häckar som avgränsning mot grannarna. På tomten trivs blommor i fina rabatter och i odlingsbänken stormtrivs jordgubbsplantorna. Här växer röda, svarta vinbär och krusbär. Asfalterad infart och stensatta gångar.

Uteplats

Uteplats 1: Altan med tak, inglasad, läge söder. Halva altanen är inglasad och är trivs man från tidig vår till sen höst.
Uteplats 2: Uteplats. Bakom garaget finns yta för utemöbler som avgränsas med en lummig Blå Klematis.

Parkering

Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil.
Bilplats 2: P-platser på tomten med plats för 2-3 bilar.

Övriga byggnader

Förråd (Vidbyggt på garaget)

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  13 500 kr
 • Vatten/avlopp
  2 500 kr
 • Renhållning
  2 000 kr
 • Försäkring
  6 000 kr

Totalt: 24 000 kr/år

Uppvärmining inkl. hushållsström

Taxering
 • Totalsumma
  946 000 kr
 • Byggnad
  647 000 kr
 • Mark
  299 000 kr
 • Värdeår
  1964
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  7 095 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Ledningsrätt Teleledning, 2380-96/9.1

Plan­bestämmelser

Stadsplan (1981-06-18)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2018-08-23 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare

Bilder

Välkommen till Sörevägen 17
Välkommen till Sörevägen 17
Kök
Kök
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Badrum
Badrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Sovrum/Kontor
Sovrum/Kontor
Hall
Hall
Kök m. matplats
Kök m. matplats
Matplats
Matplats
Kök
Kök
Hall
Hall
Skorstensfri öppen spis
Skorstensfri öppen spis
Generösa fönsterpartier
Generösa fönsterpartier
Sovrum 1
Sovrum 1
Entré
Entré
Entré
Entré
Sovrum 2
Sovrum 2
Övre Hall
Övre Hall
Toalett
Toalett
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Tvättstuga
Tvättstuga
Nedre hall
Nedre hall
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Välkommen till Sörevägen 17
Välkommen till Sörevägen 17
Inglasad altan
Inglasad altan
Lummig tomt
Lummig tomt
Garage
Garage
Lummig insynsskyddad tomt
Lummig insynsskyddad tomt
Lekstuga
Lekstuga
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.