Faxnäldsvägen 1, Nälden

Slutpris

2 975 000 kr

Intresserad?

Denna villa är såld, men du kanske är intresserad av liknande objekt till salu?

Faxnäldsvägen 1, Nälden (Krokom)

Fantastisk hästgård med underbar utsikt över landskapet!

 • Typ
  Jordbruksfastighet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  130 m²
 • Tomtarea
  126 130 m²
 • Driftskostnad
  64 415 kr/år

Nöjet är helt på vår sida när vi presenterar anrika Lornsgården anno 1750. Med ett fantastiskt läge och en hänförande utsikt över hela Nälden och Näldsjön blir det inte bättre!

På fastigheten finns två nyrenoverade boningshus, ett inrett härbre, ett äldre stall, ett nyrenoverat stall, rejäl ridplan och ett charmigt äldre hus med stor potential. Dessutom finns drygt 12 ha mark fördelat på skogsmark, betesmark och åkermark. Sommarbete på ca 5 ha finns för hästarna.

Boningshuset närmast sjön är ett enfamiljshus och det andra boningshuset är uppdelat i två lägenheter. Det trivsamma enfamiljshuset är uppfört år 1900 och har helrenoverats sedan 2004. Husets entréplan har ett rymligt kök från 2009 i en modern stil med smakfulla vitvaror i rostfritt. Här finns matplats för ett större sällskap och mycket bra med arbets- och förvaringsutrymmen. Vidare in i vardagsrummet hittar ni husets pärla! En kakelugn, med dekorativt blommönster, som ger en extra mysfaktor kalla vinterkvällar. Härifrån har man också en vacker vy mot vattnet. I entréplanet finns även ett stort sovrum, hall, WC och pannrum. På det övre planet finns hall, två sovrum samt ett badrum med badkar och tvättmöjligheter.

Det andra boningshuset uppfördes år 1850 och har idag gjorts om till två lägenheter. Från 2005 helrenoverades huset då bl.a. tak byttes ut, väggar tilläggsisolerades, ny panel, nya fönster och renoverad grund. Invändigt har huset bevarats med gedigna timmerväggar, synliga takbjälkar och breda trätiljor som golv. Lägenheten på entréplanet bjuder på ett härligt lantkök med vackra detaljer såsom brödskåp i original, öppen spis och bakugn. Här finns också ett sovrum, badrum och en mysig hall. Det övre planet rymmer en lägenhet med kök, badrum, sovrum och allrum. Även här har de vackra detaljerna bevarats såsom synliga takbjälkar och breda trätiljor som golv.

Det renoverade stallet har inredd sadelkammare, foderkammare, vattenrum och fyra stora Pegasusboxar med godkänd takhöjd. Det gamla stallet är inrett med två Pegasusboxar för mindre hästar. Ridplanen, 20×40 meter, är uppförd 2005 tillsammans med vinterhagarna. Fyra natriumstrålkastare möjliggör användning av ridplanen även under vintertid.

Med endast 25 minuters bilfärd till Östersund är detta ett perfekt läge för de som vill leva livet på landet fast ändå ha närheten till stadspulsen. För de hästintresserade är det dessutom ett strategiskt läge med tanke på närheten till Wången i Alsen, en av hästnäringens riksanläggningar. Ta tillfället i akt och bli ägare till en helt underbar gård och ett rikt liv på landet!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du är intresserad av liknande villor till salu eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Område