Södra torlandsgatan 21A, Blomängen

Eller högstbjudande

1 495 000 kr

Högsta bud

1 300 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 300 000 kr 01/12 14:52 2
 • 1 200 000 kr 25/10 22:43 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Södra torlandsgatan 21A, Blomängen (Östersund)

Trivsam fyrarummare i populär förening!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  88 m²
 • Månadsavgift
  4 574 kr

Varm välkomna till denna trevliga fyrarummare som bjuder på renoverat kök och ljusa moderna ytskikt. Det här är en välplanerad gavellägenhet som har fönster i tre olika väderstreck vilket gör att lägenheten känns extra luftig och trivsam.

En rymlig hall välkomnar med förvaring i garderober och överskåp. I den inre hallen finns även en praktisk klädkammare inredd med hylla och klädstång. Vidare in hittar ni matplats som rymmer bord och stolar för 4-6 personer och härifrån har man utsikt mot den trevliga innergården. Köksinredningen går i stilrent vitt och smarta lösningar som bl.a. grundare bänkskåp med arbetsyta gör att köket utnyttjas optimalt. Vitvaror är från 2019. Vardagsrummet rymmer soffa, fåtölj och tv-möbel. Härifrån nås den rymliga balkongen som kommer bli ytterligare 80 cm djup samt inglasad vid utbyggnationen som börjar i höst. Sovrummen är rymliga och två av dem rymmer dubbelsäng utan problem. Badrummet är utrustat med badkar och på toaletten i anslutning till hallen finns tvättmaskin.

Till lägenheten hör källarförråd och matkällarförråd. I avgiften ingår även bredband och det finns i skrivande stund ledig p-plats att hyra.

Trevligt kvarter med matvarubutik, gym och pizzeria endast ett stenkast bort. Kort cykeltur tar dig till centrum och campusområdet. Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja samlingslokal med pentry, övernattningsrum och hobbyrum. Föreningen har även ett samarbete med grannföreningen, Brf Östersundshus nr 12. Hos dem finns möjlighet att hyra bastu, solarium och motionslokal samt en bakstuga med elektrisk ugn.

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  88 m²
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  54 / 1201
Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med två garderober samt överskåp som underlättar förvaringen. Plats finns för hatthylla och hallspegel. I den inre hallen finns dessutom en praktisk klädkammare med hylla och klädstång. Väggarna är vita och på golvet ligger ett ljust askgolv.

Kök/matplats: Vit köksinredning från Storsjökök med gott om förvaring och arbetsyta. Ovanför den grå bänkskivan sitter en snygg mosaik i svart/vitt/grått. Köksutrustningen består av diskmaskin, spis/ugn, spisfläkt, mikro, kyl/frys och rostfri diskho. En av väggarna är klädd i en blommönstrad fondtapet och resterande väggar är vita. På golvet ligger ett ljust askgolv.

Vardagsrum: Här finns plats för soffa, tv-möbel och bokhylla. Väggarna är tapetserade i en vit kulör och på golvet ligger originalparketten. Härifrån nås även den stora balkongen som kommer bli större vid utbyggnation samt inglasad.

Sovrum : Detta sovrum rymmer säng, byrå och garderob om så önskas. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ett ljust askgolv.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng, sängmöbler och byrå. En garderob underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i vita tapeter och på golvet ligger ett ljust askgolv.

Sovrum : Detta sovrum rymmer dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Två garderober underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i grå tapeter och på golvet ligger ett ljust askgolv.

Badrum: Badrumsinredningen består av toalett, kommod, spegelskåp och badkar. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp. Väggarna är delvis kaklade i ljust kakel och resterande är målat i vitt. På golvet ligger ett klinker.

Toalett: Inredningen består av toalett, handfat, spegel med belysning och tvättmaskin.

TV

Basutbud av tv-kanaler från Telia ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Telia ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1962-64
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-09-12
 • Prestanda
  110 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Balkongen kommer att byggas ut med 80 cm samt glasas in med skjutbara glaspartier.

Bilplats

48 garageplatser. Går att hyra för ca 275 kr/mån, 10 i kö f n (2021-10-19).
85 parkeringsplatser. Går att hyra för ca 125 kr/mån (med eluttag). 2 platser finns lediga f n, (2021-10-19).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd och matkällare. Inom föreningen finns cykelförråd, uthyrningsrum, tvättstuga, gym, bastu, bakstuga och hobbyrum.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  4 574 kr
 • Andel i BRF
  0,9771 %
 • Andel av årsavg.
  0,9726 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 190 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  476 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud av tv-kanaler samt bredband.

Driftskostnader
 • El
  188 kr
 • Försäkring
  90 kr

Totalt: 278 kr/mån

Uppgifterna är individuella och kan variera beroende på användning och avtal. Föreningen har s k gemensamhetsel vilket innebär att du inte har något eget abonnemang till Jämtkraft. Det blir också billigare för medlemmarna.

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen Östersundshus nr 14
 • Lägenheter
  138 st
 • Lokaler
  8 st

Mycket stabil och välkänd förening som har totalt 138 bostadsrätter på adresserna Södra Torlandsgatan 21-29 A-C och Tegelbruksvägen 12 A-D.

Ekonomi

En stabil förening med god ekonomi. Föreningen höjer avgiften 1/1 årligen med 2 %.

Renoveringar

2021: Föreningen skall bygga ut balkongerna med 80 cm och detta har påbörjats under hösten. Ett hus åt gången kommer att påbörjas. Kostnader för detta kommer att läggas på månadsavgiften och variera beroende på storlek av balkong.
2017-2019: Putsning/isolering av fasader och uppsättning av entrétak.
2017: Under sommaren fick gården nya uteplatser med nya utemöbler.
2016: Installerades portkod på entrédörrarna.
2015: Fönsterbyten (72 st).
2012/2013: Dräneringsåtgärder och putsning av vissa fasadpartier.
2009/2010: Elsanering.
2001: Badrummen renoverades av föreningen och stammarna byttes då i både kök och badrum.

Det finns planer på asfaltering efter att utbyggnationen av balkongerna är klara.

Övrigt

Samlingslokal med pentry, övernattningsrum och ett mindre utrymme för mindre målningsarbeten eller dyl finns att hyra. Föreningen har ett samarbete med grannföreningen, Brf Östersundshus nr 12. Hos dom finns möjlighet att hyra bastu, solarium och motionslokal i en allaktivitetslokal på Krondikesvägen 46. På Krondikesvägen 38 A finns en bakstuga med elektrisk ugn att hyra.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Vy mot gaveln på huset
Vy mot gaveln på huset
Vy mot entrén
Vy mot entrén
Kök med gott om förvaring i skåp och lådor
Kök med gott om förvaring i skåp och lådor
Arbetsyta för den glade kocken
Arbetsyta för den glade kocken
Kök/matplats
Kök/matplats
Matplats
Matplats
Vy mot matplats från hall
Vy mot matplats från hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med utgång till balkongen
Vardagsrum med utgång till balkongen
Balkong
Balkong
Balkong med plats för utemöbler
Balkong med plats för utemöbler
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng
Sovrum med plats för dubbelsäng
Sovrum med plats för dubbelsäng
Sovrum med plats för dubbelsäng
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Toalett
Toalett
Hall
Hall
Entré/hall
Entré/hall
Inre hall
Inre hall
Trevlig innergård
Trevlig innergård

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.