Gräftåvallsvägen 18, Gräftåvallen

Eller högstbjudande

1 750 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Gräftåvallsvägen 18, Gräftåvallen (Berg)

Stuga med hög standard och ett bra läge i Gräftåvallen!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  72 m²
 • Tomtarea
  1 460 m²
 • Driftskostnad
  30 500 kr/år

Varmt välkomna till detta trivsamma och nyrenoverade fritidshus i härliga och barnvänliga Gräftåvallen. Här bor man med ett suveränt läge nära slalombacken samt restaurang och affär. Bättre än såhär blir det inte!

Fritidshuset är utrustat med 6 bäddar fördelade på tre sovrum. Det är öppen planlösning mellan storstuga, matplats och kök vilket skapar en härlig plats att umgås på. Pricken över i:et är braskaminen, med murstock som är klädd i skiffer, som inte bara värmer gott utan också ger en extra mysfaktor. Sovrummen har ny snygg väggpanel och mjuk och härlig heltäckningsmatta. Badrummet har helrenoverats med vägghängd toalett, dubbla handfat och behaglig golvvärme. Även hallen har renoverats och fått klinkergolv utrustat med golvvärme. Den stora altanen lämpar sig utmärkt för en egen afterski och på baksidan av huset finns en nyuppförd vedbod/förråd.

I Gräftåvallen finns natursköna upplevelser och olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Man kan vandra fler mil efter markerade leder sommartid och vintertid kan man gå på tur, åka längdskidor i välpreparerade spår eller varför inte ta ett åk i backen. Gräftåvallens spårsystem omfattar totalt 45 km preparerade längdspår. På Storgräftåns fäbodvall finns ett barnspår, ca 800 m, där föräldrar och barn kan träna tillsammans i skidleken. Elljusspår finns på en sträcka om 5 km. Det finns välskötta skoterleder och det är bara 200 meter till restaurang och affär. Fina fiskevatten finns i närområdet och till Bydalen är det endast 1,7 mil.

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  72 m²
 • Tomtarea
  1 460 m²
 • Beteckning
  Ovikens-Rörön 1:75
 • Pantbrev
  841 500 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med hatthylla och en platsbyggd hallmöbel som erbjuder förvaringsmöjligheter. Väggar och tak är klädd i träpanel och på golvet ligger ett grått klinkergolv. Här finns elgolvvärme för komforten. Två trappsteg tar er upp till storstugan.

Matplats: Höga fönster släpper in ljus och bjuder på utsikt mot skogslandskapet. Gott om plats finns för matbord och det är öppen planlösning mot storstugan. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger ett trägolv.

Kök: Köksinredningen består av skåp- och lådfronter i trä och gott om förvaring finns i skåp och lådor. Köksutrustningen består av spis/ugn från Electrolux, spisfläkt från Electrolux, kyl/frys från Bosch och rostfri diskbänk. Ovanför diskbänken sitter ett vitt kakel. En gedigen bänkskiva i trä på bardisken erbjuder bra med arbetsyta. En träspaljé skiljer av mot storstugan och från köket nås även altanen via en altandörr. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger ett trägolv.

Storstuga: Gott om plats finns för soffa, soffbord och bokhylla. Pricken över i:et är braskaminen som både värmer gott och ger en extra mysfaktor. Väggarna är klädda i vitmålad väv och i snygg träpanel. På golvet ligger ett trägolv.

Sovrum: Detta sovrum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Plats finns även för garderober eller byrå. Väggarna är klädda i snygg träpanel och på golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta.

Sovrum: Detta sovrum är inrett med platsbyggd våningssäng i ek med en bredare underslaf. Väggarna är klädda i snygg träpanel och på golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta.

Sovrum: Detta sovrum är inrett med våningssäng. Väggarna är klädda i snygg träpanel och på golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta.

Badrum: I anslutning till hallen finner ni badrummet. Detta är nyrenoverat med stilrena och smakfulla materialval. Inredningen består av dubbla spegelskåp, dubbla handfat i kommod, vägghängd toalettstol, varmvattenberedare från Nibe, tvättmaskin och duschhörna med vikbara glasdörrar. Väggar och golv är klädda i en grå stenliknande klinker/kakelplatta. Här finns elgolvvärme för komforten.

Internet

Fiber är indraget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  1966
 • Grund
  Krypgrund
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster & 3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  8 500 kWh/år
 • Uppvärmning
  Direktverkande el och braskamin
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag och mekanisk köksfläkt, fläkt i badrum.
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

Tillbyggd 1982 och renoverad under 2019-2021.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1 460 m² (friköpt).

Bilplats

Finns plats att ställa bil på grusad parkering vid vägen och infarten.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  16 000 kr
 • Vatten/avlopp
  6 000 kr
 • Sotning
  500 kr
 • Samfällighet
  3 000 kr
 • Vägavgift/snö
  1 000 kr
 • Försäkring
  4 000 kr

Totalt: 30 500 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  799 000 kr
 • Byggnad
  470 000 kr
 • Mark
  329 000 kr
 • Värdeår
  1971
 • Fastställd
  2021
 • Fastighetsavgift
  5 992 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:5 ändamål: Vattenförsörjning

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Dokument

Övrig information

Besiktning kommer att utföras av Anticimex 2021-11-01 och protokoll kommer att delas ut på visning.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Välkommen till Gräftåvallsvägen 18
Välkommen till Gräftåvallsvägen 18
Vy mot stugan och vedförråd
Vy mot stugan och vedförråd
Mysig altan med plats för utemöbler
Mysig altan med plats för utemöbler
Altan med nytt räcke
Altan med nytt räcke
Vy från altanen
Vy från altanen
Vedförråd
Vedförråd
Entré/hall
Entré/hall
Entré/hall
Entré/hall
Snyggt badrum med smakfulla materialval
Snyggt badrum med smakfulla materialval
Badrum
Badrum
Dubbla handfat och spegelskåp
Dubbla handfat och spegelskåp
Matplats
Matplats
Storstuga med plats för soffa och tv
Storstuga med plats för soffa och tv
Storstuga
Storstuga
Storstuga
Storstuga
Vacker skiffer runt braskaminen
Vacker skiffer runt braskaminen
Storstuga
Storstuga
Storstuga
Storstuga
Storstuga och matplats
Storstuga och matplats
Kök med köksö
Kök med köksö
Kök
Kök
Kök med gott om skåp och lådor
Kök med gott om skåp och lådor
Kök
Kök
Vy från köket
Vy från köket
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Sovrum
Sovrum
Stora sovrummet med plats för dubbelsäng och garderob
Stora sovrummet med plats för dubbelsäng och garderob
Sovrum med platsbyggda sängar i ek
Sovrum med platsbyggda sängar i ek
Sovrum
Sovrum
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Gräftåvallen ligger vid vackra och snösäkra Oviksfjällen med liftar samt nedfarter för både stora och små. Här finns välpreparerade milsvida längdskidpår, skoterleder och fjäll att vandra i på sommaren. Här finns också en mycket populär badplats vid långgrunda Häggsåssjön med härlig sandstrand.

Gräftåvallen är en mycket barnvänlig skidanläggning med 3 liftar och flertalet nedfarter, från grönt till blått. Anläggningen är ett vinterparadis för barnfamiljen och med all tänkbar service endast en timmes bilfärd från Östersund. Förutom utförsåkning finns det flera andra aktiviteter t ex längdåkning, toppturer, skoter eller varför bara äta något gott i på restaurang Fjällgården. Skidanläggningen har 3 liftar och flertal gröna och blå nedfarter. Vid fjällgården finns matbutik.

Gräftåvallen ligger naturskönt på 700 m ö h vid Österfjällets trädgräns. Här kan man vandra miltals efter markerade leder eller strosa lite lätt på fjället.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.