Hallonvägen 14, Gräftåvallen

Slutpris

2 240 000 kr

Intresserad?

Detta fritidshus är sålt, men du kanske är intresserad av liknande objekt till salu?

Hallonvägen 14, Gräftåvallen (Berg)

Inflyttningsklart fritidsboende i natursköna Gräftåvallen

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  62 m²
 • Tomtarea
  1 999 m²
 • Driftskostnad
  17 825 kr/år

Nu kan vi äntligen erbjuda denna helrenoverade mysiga fjällstuga i timmer. Naturskönt läge med på hörntomt njuter du av lugnet
Stugan är uppförd 1977 och har helrenoverats löpande såväl invändigt som utvändigt. Stugan är fullt möblerad och säljs med inventarier förutom personliga tillhörigheter med andra ord bara för en ny köpare att packa skidorna och vinterkläder och börja njuta av de jämtländska fjällen.

Den välbyggda altanen med trapp välkomnar dig upp till stugans entré och farstu. Väl inne slås du av den varma känsla stugan bjuder på, trots att mesta renoverats i ljusa toner. Under dina fötter ligger ett ljust klinkergolv med behaglig golvvärme som, ytterkläderna hänger du av till höger. Vidare längre in till vänster utgör kök och storstuga ett stort gemensamt rum, i detta rum umgås man tillsammans och kryper gärna ner och myser framför brasan. Den gamla furupanelen på såväl väggar som tak har vitlaserats och bidrar till att det känns ljust och fräscht. Praktiskt kök med diskmaskin och dubbla hoar underlättar när det är dags för middag till många. Luftvärmepumpen utgör den största och viktigaste värmekällan till stugan.

I Gräftåvallen finns natursköna upplevelser och olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Under hösten finns det möjligheter för svampplockning och småviltsjakt. Man kan vandra flera mil efter markerade leder sommartid och vintertid kan man gå på tur eller varför inte ta ett åk i backen. Skidspåren är välskötta och det finns en 3 km slinga med elljus. I Gräftåvallen är det snösäkert så spåren brukar kunna användas redan i november. Det finns välskötta skoterleder som tar er ända upp på fjället. Fina fiskevatten finns i närområdet och till Bydalen är det endast 1,7 mil. Restaurang, affär och slalombacke finns inom promenadavstånd och är beläget på Fjällgården där det också finns tillgång till bastu/badtunna.

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du är intresserad av liknande fritidshus till salu eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Område

I närheten

Gräftåvallen ligger vid vackra och snösäkra Oviksfjällen med liftar samt nedfarter för både stora och små. Här finns välpreparerade milsvida längdskidpår, skoterleder och fjäll att vandra i på sommaren. Här finns också en mycket populär badplats vid långgrunda Häggsåssjön med härlig sandstrand.

Gräftåvallen är en mycket barnvänlig skidanläggning med 3 liftar och flertalet nedfarter, från grönt till blått. Anläggningen är ett vinterparadis för barnfamiljen och med all tänkbar service endast en timmes bilfärd från Östersund. Förutom utförsåkning finns det flera andra aktiviteter t ex längdåkning, toppturer, skoter eller varför bara äta något gott i på restaurang Fjällgården. Skidanläggningen har 3 liftar och flertal gröna och blå nedfarter. Vid fjällgården finns matbutik.

Gräftåvallen ligger naturskönt på 700 m ö h vid Österfjällets trädgräns. Här kan man vandra miltals efter markerade leder eller strosa lite lätt på fjället.