Ope 162, Ope

Accepterat pris

3 500 000 kr

Visningar
Ope 162, Ope (Östersund)

I vacker lantlig miljö ligger detta stora bostadshus med gäststuga och dubbelgarage.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  138 m²
 • Tomtarea
  1 840 m²
 • Driftskostnad
  35 760 kr/år

Välkomna till denna trevliga fastighet i Ope som har stort bostadshus med generösa sällskaps- och förrådsutrymmen. Bostadshuset är vackert beläget med glimtar ut mot Storsjön och vid öppna ängar. Redan när man svänger in till den stenlagda uppfarten så slås man av lugnet och det lantliga läget. Mycket välskött fastighet både invändigt- och utvändigt med vackra snickerier samt stor välplanerad trädgårdstomt Stort dubbelgarage med fjärrstyrda portar.

Bostadsbyggnaden är gedigen med en välkomnande känsla. Rymligt lantligt kök med plats för många matgäster. Här finns rikligt med förvaring i skåp och lådor. Vardagsrummet har ett fint ekparkettgolv och plats för både soffgrupp, matsalsmöbel och tv-möbel samt utgång till balkongen som fångar eftermiddags- och kvällssolen. På entréplan finns också tre rymliga sovrum och ett helkaklat badrum. Källaren erbjuder generöst med ytor och förrådsutrymmen. Härlig gillestuga med öppen spis, ett hobbyrum och ett extra sovrum eller gästrum. Relax med dusch och bastu samt tvättstuga. Trapp till det isolerade dubbelgaraget. Stor anlagd gräsmatta med fridfull oas för både avkoppling och lek. På tomten finns en ett gästhus fullt utrustat med kök och dusch och wc. Uppvärmning med jordvärme och fiber för breband, telefoni och tv.

Här bor ni i härlig lantlig miljö med strategisk läge med bara 10 min bilväg till Östersund centrum. Trevliga gång- & cykelvägar mot både Östersund och Brunflo. Närhet till Optands flygfält och härliga promenadstråk i ängs- och skogsmiljö.

Välkomna att anmäla er till visning!

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  138 m²
 • Biarea
  151 m²
 • Tomtarea
  1 840 m²
 • Beteckning
  Ope 1:46
 • Pantbrev
  1 411 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder stort och rymligt kök med plats för många middagsgäster. Vardagsrummet med ett fint ekparkettgolv och plats för både soffgrupp, matsalmöbel och tv-möbel, samt utgång till altanen som fångar eftermiddag- och kvällssolen. På entréplan finns också tre rymliga sovrum och ett helkaklat badrum.

KÖK
Kök i lantlig stil med ådermålade luckor i varm blå nyans. Gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Bänkskiva i marmormönstrad laminat, dubbelho och engreppsblandare. Ljust kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt utrustat med kyl och frys (defekt), glashäll, köksfläkt, varmluftsugn, micro och diskmaskin. Vitlaserat trätak.

VARDAGSRUM
Den stora ytan öppnar möjligheter för att möblera efter tycke, smak och behov. Vackert ljusinsläpp från stora fönster med vackra svarta marmor fönsterbräder. Här finns plats för både soffa, matsalmöbel och tv-möbel. På vägg sitter en ljus tapet och på golvet ligger ett ekparkettgolv. Från vardagsrummet når man en trevlig balkong med bra solläge. Här ifrån glimtar också Storsjön över hustaken.

HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig och ljus hall med gott om utrymme för att hänga av sig ytterkläderna i både öppen och stängd förvaring. Hallen som bilder ihop entréplanets alla rum har en trevlig genomgående bröstpanel målad i ljus grå kulör. Vitlaserat trätak.

SOVRUM 1
Föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, ljusa väggar och en snygg brun fondvägg bakom sänggaveln, en ljus plastmatta ligger på golvet. Från detta sovrum når man också altanen. Klädkammare nås direkt från sovrummet. Vitlaserat trätak.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum som rymmer säng, skrivbord och byrå. Inbyggda garderober ger extra förvaringsutrymme. Ljusa tapeter på väggarna och på golvet en ljus plastmatta. Rummet har utsikt över altanen och trädgården. Vitlaserat trätak.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum som rymmer säng, skrivbord och byrå. Inbyggda garderober ger extra förvaringsutrymme. Ljusa tapeter på väggarna och på golvet en ljus plastmatta. Vitlaserat trätak.

BADRUM
På entréplanet finns ett ljust helkaklat badrum med klinkergolv som värmer gott av golvvärme. Badrummet är utrustat med bubbelbadkar, rymlig kommod med tvättställ och wc-stol. Vitmålat trätak.

HALL
Rymlig hall som har matta, bröstpanel, tapet och vitlaserat trätak. Inbyggd garderob och gott om förvaringsutrymmen.

KÄLLARPLAN:
Här finns gott om utrymme för mycket. Hallen binder ihop källarplanets alla rum. Här finns en stor gillestuga med braskamin, sovrum, hobbyrum, relax med bastu, hobbyrum och pannrum.

DUSCH/BASTU
Ett litet wc-rum men wc-stol, handfat och dusch. På väggarna sitter en blåmålad panel och vitmålat trätak.
Innanför duschen finns ett trevlig bastu.

TVÄTTSTUGA
Stor tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torkskåp och bra arbetsytor.
På golvet en plastmatta och väggarna har en tapet i ljus kulör.

GILLESTUGA
Trevlig gillestuga med bra ljusinsläpp från flera fönster i två riktningar. Här pryds en av väggarna av tegel och mitt på en stor murad öppen spis.
Övriga väggar har en målad bröstpanel och en vacker tapet ovan det. På golvet ligger ett trägolv. Vitmålat trätak.

PANNRUM
Varmvattenberedare och värmepump.
Målat betonggolv och målade väggar. Gott om förvaringshyllor.

GÄSTRUM/SOVRUM/KONTOR
Stort rum som kan användas till mycket. Extra sovrum, gästrum, förråd. Eller kanske inreda som kontor och hemarbetsplats. Ljus tapet på väggarna, men en varm röd fondvägg och platsmatta på golvet. Vitmålat trätak.

HOBBYRUM
Stort hobbyrum som idag används för finsnickerier.
Golvet är av målad betong och väggarna är målade. Utgång till trädgård.

FÖRRÅD
Längst in hittar vi ett litet förråd med hyllor från golv till tak.

HALL
Hallen har matta, bröstpanel målad i grå nyans och en gråmönstrad tapet.

TV

Parabol

Internet

Fiber för bredband, telefoni och tv.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1974
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Kalksandsten
 • Tak
  Betongpannor
 • Fönster
  2-glasfönster, 3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  21 261 kWh/år
 • Uppvärmning
  Jordvärmepump med mekanisk frånluft
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2021-10-10
 • Prestanda
  79 kWh/m²/år
 • Energiklass
  C
Renoveringar

2005: Uppförande av gäststuga. 2013: Kompressor bytt. Övrigt: Installation av jordvärmepump. Marksten på garageuppfart samt på altan.

Exteriör

Tomt

Plan trädgårdstomt

Uteplats

Altan i sydväst

Bilplats

Isolerat uppvärmt dubbelgarage

Övriga byggnader

Gäststuga med kök, sovrum, wc och dusch. Gäststuga har hyrts ut för 39 000 kr per år.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  23 700 kr
 • Vatten/avlopp
  7 500 kr
 • Försäkring
  4 560 kr

Totalt: 35 760 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av en person i hushållet. I uppvärmning ingår hushållsström. I elkostnaden ingår även hobbyverksamhet med flera snickerimaskiner, uppvärmt garage och gäststuga.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 169 000 kr
 • Byggnad
  1 677 000 kr
 • Mark
  492 000 kr
 • Värdeår
  1974
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  9 942 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Ledningsrätt Tele (Optokabel), 2380K-2008/136.2

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex per 2021-09-15 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30 - 50 % kr för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Ope 162!
Välkomna till Ope 162!
Mycket trevligt bostadshus!
Mycket trevligt bostadshus!
Välskött och stor trädgårdstomt!
Välskött och stor trädgårdstomt!
Lantligt läge.
Lantligt läge.
Fastighet med trevlig utsikt.
Fastighet med trevlig utsikt.
Vardagsrum med fantastiskt ljus.
Vardagsrum med fantastiskt ljus.
Balkong med ypperligt solläge.
Balkong med ypperligt solläge.
Lantligt kök.
Lantligt kök.
Stor matplats.
Stor matplats.
Ljust och trevligt.
Ljust och trevligt.
Stort vardagsrum.
Stort vardagsrum.
Vardagsrum
Vardagsrum
Stenlagd altan.
Stenlagd altan.
Stor hall.
Stor hall.
Sovrum
Sovrum
Sovrum med garderobsvägg.
Sovrum med garderobsvägg.
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Badrum med bubbelbadkar.
Badrum med bubbelbadkar.
Välkomnande hall.
Välkomnande hall.
Entré med marksten och dubbelgarage.
Entré med marksten och dubbelgarage.
Gäststuga.
Gäststuga.
Gillestuga med braskamin.
Gillestuga med braskamin.
Braskamin.
Braskamin.
Gillestuga
Gillestuga
Gästrum
Gästrum
Badrum & bastu.
Badrum & bastu.
Bastu
Bastu
Tvättstuga
Tvättstuga
Hobbyrum
Hobbyrum
Hall
Hall
Ope 162
Ope 162
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.