Rödösundet 419 & 421, Rödön

Grundpris

3 935 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Rödösundet 419 & 421, Rödön (Krokom)

Bygg på landet med närhet till stadens puls.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  159 m²
 • Tomtarea
  1 742 m²
 • Driftskostnad
  29 100 kr/år

Vill nu bygga hus med en annan familj? Ni kanske vill bygga med bästa kompisarna eller bygga en form av generationsboende! Eftersom ni här har tillgång till en tillräckligt stor tomt som går att stycka av i två kan ett parhus vara det mest prisvärda alternativet. Drömmer du om att ha mor- och farföräldrar nära, eller vännerna som grannar? Då är ett parhus perfekt för dig!

I närheten av Rödöbron i naturskönt område ligger denna fastighet som har vacker utsikt och närhet till Storsjön. Här finns möjligheten att skapa ert drömboende med flera alternativ på utformning och valmöjligheter. Här bor ni endast 15 minuter från Östersunds centrala delar och 5 minuter från flygplatsen.

Tomterna står redo för att skapa ett nyproducerat boende som passar er och där ni gör de val som känns rätt så att ni får ett boende som ni kan vara stolt över. Både tomterna kan bebyggas med ett bostadshus. Skulle ni vilja använda bara den ena tomten så kan ni avyttra den andra till någon annan som också drömmer om att bygga ett nyproducerat bostadshus. Genom att samarbeta kan ni självklart spara investeringskostnader i både infrastruktur och anläggning av vatten/ avlopp. Tomterna har ett lugnt trivsamt läge med naturen in på knuten som gränsar mot ett naturreservat som blir en bra garanti att det inte blir några ytterligare bostäder i närheten.

Här kommer ni att trivas mycket bra med närheten till Storsjön. På Rödön har ni tillgång till flera gårdsbutiker och smultronställen för avkoppling. Här bor man med strategisk närhet till flygplatsen och Östersund samt närmare fjällvärlden i väster.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  159 m²
 • Tomtarea
  1 742 m²
 • Beteckning
  Vike 2:22 & 2:34
 • Pantbrev
  1 016 000 kr
 • Nyproduktion
  Ja

Areauppgifter enligt ritning(ar)

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ALLMÄNT
Bostadshus (parhus), Pegaus, har en genomtänkt planlösning med öppna ytor och stor fantastisk terrass som kommer att ha vacker utsikt över Storsjön. Entréplanet erbjuder kök från HTH, matrum och vardagsrum i öppen planlösning med generösa fönsterpartier som ger mycket bra ljusinsläpp. Från vardagsrum utgång till till altan. På samma våning finns badrum med duschvägg och tvättstuga med groventré. Tvättmaskin och torktumlare ingår. Övre plan har allrum på 32,5 kvm som kan avdelas till ytterligare ett sovrum. Två sovrum och badrum med duschvägg. Från allrum utgång till en fantastisk terrass med vacker utsikt över Storsjön. Här ryms både matgrupp, loungemöbel och solstolar. Bostadshuset är i 2-plan fördelat på 6 rok med en boarea på 159 kvm. Grundpriset är 3 955 000 kr och inkluderar totalentreprenad och tomt. Markarbete och kostnader för vatten, avlopp och fiber tillkommer.

Bostadshuset har en betongplatta med golvvärme, liggande träpanel på ytterväggarna, Elitfönster 3-glas med isolerruta, mekanisk frånluftsventilation och yttertak av 2-kupiga betongtakpannor. Ytterdörr med runt fönster. Uppvärmning med frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme i entréplanet. På golven ligger slitstarka och ljuddämpande parkettgolv. Badrum och tvättstuga har klinker och kaklade väggar. Hall vid entrén har klinkergolv. Listor och foder av vitlackad furu. Släta innerdörrar med aluminium/ silverfärgade handtag/ nyckelhål.

För mer information om standard & tillval gå in på: https://anebyhusgruppen.se/vara-hus/p_pegasus/

TV

Fiber

Internet

Fiber

Övrigt

FRISKRIVNINGSKLAUSUL
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att ingående undersöka fastigheten med dess byggnad och tillbehör och därmed godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Köparen är införstådd med, att ovanstående villkor är en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. "dolda fel".

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-plans parhus
 • Byggår
  2020/ 2021
 • Grund
  Betongplatta med golvvärme
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Liggande träpanel
 • Tak
  Plåt med tegelprofil
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Värmepump
 • Vatten/avlopp
  Vatten via Storsjön som delas med två fastigheter. Filter har nyligen installerats. Aktuellt vattenprov finns ej. Avlopp till 3-kammarbrunn som delas mellan tre fastigheter. Infiltrationen ligger på Vike 2:34, enligt bifogade karta. Anläggningen har idag kapacitet för tre anslutningar så skulle framtida ägare vilja bygga på båda tomterna så måste VA-frågan utredas.
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Tomt

På en av tomterna står ett fritidshus som behöver rivas.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  22 500 kr
 • Vatten/avlopp
  6 000 kr
 • Renhållning
  600 kr

Totalt: 29 100 kr/år

Fastigheten säljs som en tomt där fritidshusbyggnaden bör rivas som står på fastigheten. Driftskostnader som redovisas avser främst fritidshuset och kommer inte att belasta fastigheten om byggnaden rivs eller inte används. Elkostnaden avser både uppvärmning och hushållsström. För ytterligare information kontakta mäklaren.

Taxering
 • Totalsumma
  787 000 kr
 • Byggnad
  549 000 kr
 • Mark
  238 000 kr
 • Värdeår
  1985
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  5 902 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 23-RÖD-739.2
Förmån: Officialservitut Väg, Parkering, 23-RÖD-739.1

Rättigheter last

Infiltration på fastigheten Vike 2:34.

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Bra att veta om husköpet
När ni har bestämt er för att köpa tomten, med tillhörande entrprenadkontrakt för bostadshuset, kommer två avtal att skrivas. Ett köpekontrakt reglerar köpet av tomten och upprättas av Storsjömäklarna. Sedan skriver ni också ett entreprenadkontakt som reglerar köpet av själva huset samt markarbeten. I samband med tecknandet av köpekontraktet betalar ni en handpenning om 10% av tomtens köpeskilling och resterande betalning av tomten och huset följer den betalningsplan som anges i entreprenadavtalet. Kostnader för bygglov samt kontrollansvarig ingår ej i standardpriset.

Färdigställandegaranti
Husföretaget tecknar en färdigställande försäkring och en 10-årig nybyggnadsförsäkring för husleveransen genom GAR-BO Försäkring AB.

Entreprenadgaranti
Två år efter entreprenadens färdigställande sker en besiktning av en opartisk besiktningsman och de fel som noteras är Anebyhus ansvarig för och ska åtgärdas av Anebyhus inom en av besiktningsmannen fastställd tidsperiod.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 2 500 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Bilder

Parhus Pegasus
Parhus Pegasus
Fantastisk vy och solläge!
Fantastisk vy och solläge!
Två tomter med vacker utsikt över Storsjön!
Två tomter med vacker utsikt över Storsjön!
Byggnad på en av tomterna.
Byggnad på en av tomterna.
Närhet till Storsjön och badmöjligheter.
Närhet till Storsjön och badmöjligheter.
Storsjön med fantastisk möjligheter till bad & båtliv.
Storsjön med fantastisk möjligheter till bad & båtliv.
Storsjön i blickfånget.
Storsjön i blickfånget.
Byggnad på fastigheten.
Byggnad på fastigheten.
Byggnad som bör rivas för att ge utrymme till nybyggnadsprojekt!
Byggnad som bör rivas för att ge utrymme till nybyggnadsprojekt!
Två tomter mot naturresrverat.
Två tomter mot naturresrverat.
Tomtkarta
Tomtkarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Rödön är en halvö i Storsjön och ligger i Krokoms kommun ca 17 km från Östersund. Rödön är en levande jordbruksbygd med storslagen utsikt mot Storsjön och fjällvärden i dess öppna landskap. Här finns elljusspår för längdskidåkning, idrottsplan, fina joggingvägar. Inget skoterreglerat område så du kör skoter i princip vart du vill. Aktivt byalag som b.l.a drev fiberfrågan och gjorde det möjligt. Bygdegård finns att hyra till reducerat pris för boende på Rödön. Tillgång för box plats för häst finns i närhet att hyra för häst intresserade. Det finns Rödöns skola årskurs F-6, föräldrakooperativet Jordgubben vilket är en förskola samt Prästkragens förskola och Rödingens fritidshem. Närmast allmänservice är Frösön eller Krokom.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.