Tängvägen 90, Ås

Accepterat pris

900 000 kr

Budgivning pågår
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Tängvägen 90, Ås (Krokom)

Enkel stuga med utsikt mot sjö och fjäll 15 min från stan!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  30 m²
 • Tomtarea
  1 383 m²
 • Driftskostnad
  7 599 kr/år

Nu finns möjligheten att förvärva ett riktigt litet smultronställe på jordbruksmarkerna i Ås! Idag finns en enkel liten stuga på platsen, men med närheten till stan och Ås skulle detta även kunna vara en underbar plats att bygga sitt egna hem på. Det märks att marken är bördig då det på platsen frodas av buskar, träd, röda och svarta vinbär, hallon och rabarber! En klar fördel för dig som vill njuta av växtligheten direkt. Med detta sydvästliga läge kan man njuta av solen och utsikten hela dagen fram till den vackra solnedgången bakom fjällen. En kort promenad härifrån så har ni nått Storsjöns strand med möjlighet till svalkande bad och för dig som gillar båtlivet finns Ås Båtklubb nära till hands!

Tomten uppmäter 1 383 kvm och det finns idag elanslutning på fastigheten medan vatten och avlopp saknas. Förutom stugan finns en enklare garage/förrådsbyggnad. Det står även ett gammalt uthus som bör rivas. Även en närliggande fastighet, Ösa 3:14 finns till salu.

Med direkt närhet till Ås så finns det lättillgängligt med flertalet förskolor, skolor samt idrottsanläggning, fotbollsplaner, ridskola och skidspår. Här kan ni även köpa färska grönsaker direkt från den lokala producenten Ås Trädgård och fika på trevliga Fröjas café. Mycket varmt välkomna!

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  30 m²
 • Tomtarea
  1 383 m²
 • Beteckning
  Ösa 3:24
 • Pantbrev
  10 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning:

Välkommen till Gulletorp! Den gula lilla stugan med den jämtländska idyllen omkring sig.

Entrén är inglasad och rymmer ett mindre möblemang. Hallen är kompakt men knyter samman alla rum i stugan.

Till vänster finns vardagsrummet som känns rymligt och har en öppenspis (ej i bruk). Här ligger även ett stavparkettgolv.

Köket är kompakt och utrustat med en vedspis (ej i bruk), diskbänk samt ett äldre kylskåp (ur funktion). Förvaring bakom blåa köksluckor. Från köket finns ett utgång till baksidan.

Det finns två små sovrum med varsin garderob. I den ena garderoben finns en Porta potti-toalett placerad, spolfunktionen är trasig.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med grusfylld källare
 • Byggår
  1950
 • Grund
  Källare, uppfylld med grus/singel
 • Grundmur
  Leca-sten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Vatten/avlopp
  Vatten saknas, Avlopp saknas.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Övrigt

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område.
Vid planer på nybyggnation bör alltid information sökas hos bygglovsavdelningen på kommunen.

Generell information från Trafikverket gällande nybyggnation följer:
NÄRA JÄRNVÄG
Generellt bör ny bebyggelse inte tillåtas inom ett område på 30 meter från järnvägen, (räknat från spårmitt på närmaste spår). Ett sådant avstånd ger utrymme för räddningsinsatser om det skulle ske en olycka, och det möjliggör en viss utveckling av järnvägsanläggningen. Verksamhet som inte är störningskänslig och där människor endast tillfälligtvis vistas, till exempel parkering, garage och förråd, kan dock finnas inom 30 meter från spårmitt. Hänsyn bör dock tas till möjligheterna att underhålla järnvägsanläggningen och bebyggelsen.

NÄRA VÄG
För objekt som inte ligger inom detaljplan och som inte kräver bygglov gäller enligt väglagen en tillståndspliktig zon på minst tolv meter från en väg. Inom detta område ska om möjligt inte finnas byggnader eller andra anordningar som kan äventyra trafiksäkerheten. Länsstyrelsen beslutar om tillstånd inom tillståndspliktig zon från väg. För vissa vägar gäller en utökad tillståndsplikt på 30 eller 50 meter.
Mer information går att söka på www.trafikverket.se

Det kan även behövas ta hänsyn till omkringliggande åkermark, som generellt behöver ett avstånd på 15 meter till nybyggnation.

För att ansluta till kommunalt vatten och avlopp finns en anslutningspunkt ca 110 meter från fastigheten, vilket kräver grävarbete över andra fastigheter, och därmed tillstånd från dessa. Att koppla på både vatten och avlopp har en anslutningskostnad på 110 000 kr ink moms.

För att anlägga ett enskilt avlopp bör kommunens Miljöavdelning konsulteras.

Exteriör

Tomt

Härlig uppvuxen trädgårdstomt med svarta och röda vinbär, rabarber, hallon samt buskar och träd.

Övriga byggnader

Enklare garage/förrådsbyggnad. Råsponten och takpappen byttes ut 2020. Lämpligt till redskapsförvaring.

Uthus i dåligt skick, behöver rivas, då taket har rasat in.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  4 413 kr
 • Vägavgift/snö
  1 220 kr
 • Renhållning
  637 kr
 • Försäkring
  1 329 kr

Totalt: 7 599 kr/år

Stugan är nyttjad som fritidsboende några veckor om sommaren. I vägavgiften ingår även snöröjning vintertid.

Taxering
 • Totalsumma
  573 000 kr
 • Byggnad
  103 000 kr
 • Mark
  470 000 kr
 • Värdeår
  1950
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  4 298 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Krokom Ås-Gärde GA:2 ändamål: Vägar

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Stugan
Stugan
Välkommen till Tängvägen 90!
Välkommen till Tängvägen 90!
Magisk utsikt
Magisk utsikt
Tängvägen 90
Tängvägen 90
Tängvägen 90
Tängvägen 90
Lantligt läge
Lantligt läge
Tängvägen 90
Tängvägen 90
Mysig gårdsbild
Mysig gårdsbild
Härlig utsikt från tomten
Härlig utsikt från tomten
Uppväxt trädgårdstomt
Uppväxt trädgårdstomt
Inglasad altan
Inglasad altan
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Ås båthamn
Ås båthamn
Ås båthamn
Ås båthamn

Planlösning

Område

I närheten

I Ås som är välkänt för sin fantastiska utsikt över fjäll och sjö bor ni i lantliga omgivningar men på bekvämt pendlingsavstånd till Östersund.

Här bor barnfamiljen bekvämt med F-9 skola och flertalet förskolor både kommunala och kooperativa i närheten. Intresset för idrott och friluftsliv är stort och förutsättningarna mycket goda med skidspår, fotbollsplaner, ridskola och stor idrottshall där flera idrottsföreningar erbjuder gott om aktiviteter året runt för både stora och små.

Här kan ni även köpa färska grönsaker direkt från den lokala producenten Ås Trädgård och fika på trevliga Fröjas café.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.