Storgatan 49 B, Centrum

Eller högstbjudande

1 190 000 kr

Visningar
Storgatan 49 B, Centrum (Östersund)

City 1:a med separat sovrum och med lugnt läge på innergård!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  38 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Månadsavgift
  2 603 kr

Med bästa läge mitt i stan men på en lugn innergård hittar ni denna ljusa och trevliga lägenhet som är renoverad från topp till tå. Tegelhuset huserade tidigare små hantverkslokaler och kontor. Det totalrenoverades och byggdes om till lägenheter i en Brf 2018/2019 så både hus och lägenhet är i nyskick.

Lägenheten har högt i tak och sju höga fönster vilket gör att det känns extra luftigt och ljust i rummen. Den känns tack vare det betydligt rymligare än de välplanerade 38 kvm som den disponerar. I hela lägenheten ligger ett enhetligt parkettgolv i ek som flyter över alla rum. Hallen välkomnar med två rejäla garderober som underlättar förvaringen. Badrum med klinker och kakel samt utrustat med golvvärme. Det är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

Köket har vita luckor och är fullt utrustat med bl.a. integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Matplatsen rymmer fyra personer. I rummet ryms även soffa, soffbord och tv. Sovrummet rymmer dubbelsäng och byrå och intill finns en stor praktisk klädkammare.

Fiber är indraget i varje lägenhet och gemensam tvättstuga och källarförråd finns i gatuhuset. På innergården finns uteplats för alla medlemmar att nyttja. Brf Staben 8 är en liten och välmående, väl fungerande förening med trevliga grannar och en engagerad styrelse.

Ta chansen att förvärva denna trivsamma tvårummare med utmärkt läge och i väldigt gott skick!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  38 m²
 • Våningsplan
  2 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  B1102
Interiör

Entré/hall: Entrén välkomnar med två stora garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Plats finns även för krokar, klädhängare. Väggar är vita och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Badrum: Badrumsinredningen består av toalettstol, kommod, handdukshängare och vikbara duschväggar. Det är förberett för tvättmaskin om man önskar det. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger ett klinker i en beige kulör.

Kök/Matplats/Rum: Köksinredningen går i vitt och erbjuder förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Köksutrustningen består av induktionshäll, spisfläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Väggarna är vita och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Plats finns för matbord, stolar, soffa, soffbord och tv. Stora höga fönster ger ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum: Plats finns för dubbelsäng och byrå. En stor klädkammare underlättar förvaringen. En av väggarna är klädd i en vacker blommönstrad tapet från William Morris och resterande väggar är vita. På golvet ligger ett parkettgolv i ek. Stort fönsterparti släpper in ljus i sovrummet.

Internet

Fiber

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1945
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Prestanda
  162 kWh/m²/år

Exteriör

Uteplats

Gemensam uteplats på innergården.

Bilplats

Föreningen har tillgång till 5 P-med motorvärmaruttag inne på gården, varav en 1-plats är tänkt för motorcykel eller mopedbil. Kostnad 350 kr/mån.

Övriga utrymmen

Förråd: Ett förråd till varje lägenhet finns i källaren på Storgatan 49A.
Tvättstuga: Gemensam tvättstuga i källaren på Storgatan 49A med tvättmaskin, torktumlare och torkrum med avfuktare.
Sophantering: Gemensam sophantering för båda byggnaderna finns i separata sopkärl på gården.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 603 kr
 • Andel i BRF
  8,0069 %
 • Andel av årsavg.
  8,0068 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 190 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  476 kr
Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 350 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Staben 8
 • Lägenheter
  12 st
 • Äkta förening
  Ja

Brf Staben 8 består av två byggnader. Storgatan 49A trähuset (gatuhuset) Storgatan 49 B, stenhuset (gårdshuset). Gatuhuset består av ett flerfamiljshus i tre våningar samt källare med förråd och tvättstuga. Gårdshuset består av ett flerfamiljshusmed två våningar.

Ekonomi

I dagsläget finns inga planerade renoveringar inom föreningen. Från juli 2021 är avgiften höjd med 2%. Detta är i enlighet med den ekonomiska 10-årsplanen.

Renoveringar

Finns inga större renoveringar planerade de närmsta åren.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i gatuhuset.

Gårdsplan

Innergård med uteplats.

Dokument

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Vy mot huset och innergården
Vy mot huset och innergården
Centralt belägen men på lugn innergård
Centralt belägen men på lugn innergård
Lägenheten är inringad i blått
Lägenheten är inringad i blått
Kök/hall
Kök/hall
Kök/matplats
Kök/matplats
Förvaring i skåp och lådor
Förvaring i skåp och lådor
Vy från kök
Vy från kök
Rum med plats för soffa och matplats
Rum med plats för soffa och matplats
Ingång till sovrum från rum
Ingång till sovrum från rum
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Ingång till klädkammare
Ingång till klädkammare
Entré/hall
Entré/hall
Hall med förvaringsmöjligheter
Hall med förvaringsmöjligheter
Gatuhuset mot Storgatan
Gatuhuset mot Storgatan
Uteplats
Uteplats

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.