Såld

Stamnäs 127, Fjällsta

Slutpris
3 400 000 kr
Boarea / Biarea / Mark
194 m² / 30 m² / 24.4929 ha
Rum
8 R.O.K.
Typ
Gård
Byggår
1840

Gård med vackert timrat bostadshus med anor från sent 1600-tal!

Välkomna till denna gård vid Sundsjöns strand som har timrad mangårdsbyggnad med anor från sent 1600-tal. Här finns obegränsade möjligheter att blanda vackra gamla detaljer från tidigare sekler med modern lösningar som passar nuvarande behov av komfort och standard. På gården som har vacker strand mot Sundsjön så finns även en ladugårdsbyggnad med potential för både verksamhet och djurhållning. Fastigheten har en taxerad markareal på ca 26 ha med ungefär 20 ha skog. Stamnäs är ett område som ligger i anslutning till populära Fjällsta med närhet till både Gällö med bra service samt Brunflo med mycket god allmän service.

Timrad mangårdsbyggnad som har lantligt nyrenoverat kök med plats för stort matbord samt en vedspis som sprider en härlig värme. Här kommer ni att stortrivas med en sprakande värmande brasa och att umgås med familj och vänner. Matrum/ allrum som har vacker timmervägg och moderna ytskikt. Via en bred ingång kommer ni in i den fantastiska salen som har stora fönster, vackra tidsenliga detaljer där ni kan duka upp för stora grosshandlarkals med både släkt och vänner. Rummet har en fantastisk rymd och atmosfär. Ni tar emot gästerna i en stor välkomnande hall. Till höger om hallen finns två sovrum i fil varav ett har ett inköpt trägolv som ännu inte är lagt. Renoverat badrum som har duschkabin. Övre plan har rymliga härliga sovrum, allrum med utgång till balkong och badrum med våtrumsmatta som är utrustat med badkar. Delvis utgrävt källarplan med en tänkbar framtida vinkällare.

Ladugårdsbyggnaden har stora utrymme för förvaring. Här finns flera praktiska garageportar för hantering av fordon och verksamhet. På fastigheten finns också en stor förrådsbyggnad. Skogsinnehavet uppgår till ca 20 ha där ungefär 9,5 ha är avverkat och som återplanterades 2015. Fastigheten har egen strand med brygga i Sundsjön. Fastigheten tillhör ett jaktvårdsområde.

Här bor ni i historisk miljö vid vacker sjö och med praktiskt avstånd till allmän service. Cykel- och gångavstånd till busshållplats med linjetrafik till Gällö samt mot Östersund.

Visa hela beskrivningen Bilder

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
073-843 25 55
E-post
Kostnadsfri värdering
  • Fastighetskarta

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.