Budgivning pågår

Södra Torlandsgatan 23 A, Blomängen

Accepterat pris
1 350 000 kr
Boarea
73.5 m²
Rum
3 R.O.K.
Månadsavgift
4 541 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1962
Högsta bud
1 200 000 kr
Visa alla
 • Budgivare 1 ons 8 maj, 16:30
  1 200 000 kr

Trevlig lägenhet i stabil förening.

Trivsam ljus lägenhet som erbjuder välplanerat kök med generösa fönsterpartier samt ett härligt vardagsrum med utgång till möblerbar inglasad balkong. Bo i populärt område med närhet till bra service i stabil bostadsrättsförening med mycket bra ekonomi.

Kök med rymligt matrum som har plats för ett stort matbord som rymmer både släkt och vänner. Bra ljusinsläpp. Köket har ljusa luckor och gott om förvaringsutrymmen. Vardagsrummet har härlig rymd och atmosfär med insynsskyddat läge och vacker utsikt. På balkongen kan ni njuta ev sol hela dagen och kvällen samt få en skymt av Oviksfjällen. Sovrum och stamrenoverat badrum. Hall med bra utrymme för ytterkläder. Låg månadsavgift där bredband ingår.

Här bo ni med bra service inom bekvämt avstånd. I området finns välsorterad matbutik. Bra gång- och cykelvägar till stadskärnan och Universitetsområdet. Bussförbindelser med stadsbussarna finns i området.

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
073-843 25 55
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Plnlösning

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Utgångspris1 350 000 kr (Accepterat pris)
 • Rum3 R.O.K.
 • Boarea73.5 m²
 • Lägenhetsnummer60 / 1201
 • Våningsplan3 / 3
 • TillträdesdatumTillträde enligt överenskommelse
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

 • RUMSBESKRIVNINGKÖK
  Kök med ljusa köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Rostfri diskbänk, lamintabänkskiva, engreppsblandare och dubbelho. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl & frys, spis med häll & ugn och köksfläkt. Matta och tapet.

  MATRUM
  I anslutning till köket finns ett matrum som har plats för stort matbord. Matta och tapet samt mycket bra ljusinsläpp. Rummet går att avdela till ytterligare ett sovrum vid behov.

  VARDAGSRUM
  Vardagsrum som har fantastisk rymd och atmosfär. Ljust klickgolv, tapet samt stort fönster för bra ljusinsläpp. Utgång till möblerbar inglasad balkong som har skjutbara glaspartier. Vacker fri utsikt över området. Mycket sol under dagen och kvällen.

  SOVRUM
  Sovrum som har matta, tapet och fönster mot lugn gård.

  BADRUM
  Stamrenoverat badrum som har klinkergolv och kaklade väggar. Utrustat med duschhörna, tvättställ, spegelskåp och wc-stol. Tvättmaskin.

  HALL
  Hall som har matta, tapet och gott om utrymme för ytterkläder. Inre hall har flera garderober för praktisk förvaring.

Byggnad

 • Byggår1962
 • HissNej
 • Våningsplan3 / 3
 • Fönster3-glasfönster
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Övriga byggnaderTill lägenheten hör källarförråd och matkällare.
 • TVBasutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften
 • InternetKollektivt avtal med Telia för TV, bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Förening

 • NamnRiksbyggen Östersundshus nr 14
 • Allmän informationFöreningen äger fastigheten Blåhaken 2 i Östersund. På fastigheten finns 5 byggnader uppförda med 138 st bostadsrätter, 8 lokaler och 17 hobbyrum. Byggnaderna är uppförda 1962-64 på adresserna Södra Torlandsgatan 21-29 A-C och Tegelbruksvägen 12 A-D.

  Föreningen har så kallad gemensamhets-el vilket innebär att bostadsrättsinnehavarna endast betalar för den hushållsel man förbrukar och föreningen står för abonnemanget. Kostnaden för hushållselen läggs på månadsavgiften varje månad och kan variera utifrån förbrukning.

  Mycket stabil och välkänd förening med ett attraktivt läge med närhet till mataffär, grönområden, restaurang, café samt gångavstånd till stadskärnan.
 • MarkägareJa
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avBuyer
 • Pantsättningsavgift573 kr
 • Renoveringar2021-2022: Föreningen har byggt ut med ca 80 cm och glasat in balkongerna vilket påbörjades under hösten 2021. Kostnader för detta läggs på månadsavgiften, en s.k balkongavgift och variera beroende på storlek av balkong. De största balkongerna har en balkongavgift på ca 380 kr/mån.
  2017-2019: Putsning/isolering av fasader och uppsättning av entrétak.
  2017: Under sommaren fick gården nya uteplatser med nya utemöbler.
  2016: Installerades portkod på entrédörrarna.
  2015: Fönsterbyten (72 st).
  2012/2013: Dräneringsåtgärder och putsning av vissa fasadpartier.
  2009/2010: Elsanering.
  2001: Badrummen renoverades av föreningen och stammarna byttes då i både kök och badrum.

  Det finns planer på asfaltering efter att utbyggnationen av balkongerna är klara. Det undersöks även möjligheterna till laddplatser.
 • Månadsavgift4 541 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, internet och balkongtillägg på 380 kr.
 • Andel av årsavgift0.81101 %
 • Andel i BRF0.81101 %
 • Ekonomi, övrigtEn stabil förening med god ekonomi. Föreningen höjer avgiften 1/1 årligen med 2 %.
 • Indirekt nettoskuldsättning261 557 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
 • Gemensamma utrymmenGemensamma tvättstugor finns på S:a Torlandsg 21B, 25B samt 27A. Samlingslokal med pentry, två övernattningsrum och ett mindre utrymme för mindre målningsarbeten eller dyl finns att hyra. Föreningen har ett samarbete med grannföreningen, Brf Östersundshus nr 12. Hos dom finns möjlighet att hyra bastu, solarium och motionslokal på Krondikesvägen 46. På Krondikesvägen 38 A finns en bakstuga med elektrisk ugn att hyra.
 • Parkering85 st parkeringsplatser med motorvärmare (150 kr/mån). Till dessa är det kort eller ingen kö. 48 st garageplatser (275 kr/mån). Till dessa är det lång kö.

Ekonomi

 • Månadsavgift4 541 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, internet och balkongtillägg på 380 kr.
 • Elektricitet350 kr/månad
 • Försäkring100 kr/månad
 • KommentarUppskattade driftskostnader.

  Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.
 • Driftkostnad450 kr/månad

Omgivning

Övrigt

 • InformationBudgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% av annonskostnaden kr för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på Internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Hantering av personuppgifter
  Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Södra Torlandsgatan 23 A, Blomängen

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.