Kommande

Söderalan 132, Sörbygden

utgångspris
450 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
140 / 57 / 19 941 m²
Rum
5 R.O.K. varav 4 sovrum
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1932

Liten gård med sjöutsikt och möjligheter!

1932 byggdes ett charmigt hus avsett för två familjer på en sluttning med vacker utsikt mot sjön Alan. Över tid har familjer förändrats och idag finns ett hus med många minnen från svunna tider med på en vacker plats redo för nästa ägare att skapa sina egna personliga bostad. Trots lite ålder på nacken så fungerar huset som det ska, men kan även moderniseras för att passa dagens familjer bättre. Med 4 rum och 2 kök finns möjligheten att skapa ett boende som passar många olika familjer. Marken mäter nära på 2 ha och ligger i direkt anslutning till huset och har vacker utsikt mot sjön Alan. Önskas nyttjande av mark hela vägen ner till sjön så är det möjligt. På gården finns en ladugård som kan behöva en del kärlek, men även här finns minnen kvar från tidigare boende med delar av en hönsgård. Det finns vidbyggd carport samt förråd. En timrad lada med delvis loft. Vedbod i anslutning till huset. På gårdsplanen finns även en lekstuga och en barack/enklare stuga.

I Söderalan bor ni i en härlig bygd med aktiv byaförening. Det är nära till Gimån med dess fiske, det går även att lösa fiskekort i sjön Alan. Service och skola finns i Bräcke och Kälarne, både ca 3 mil bort. Man är strategiskt placerad med ca 10 mil både till Sundsvall och Östersund.

Detta är en Kommande försäljning med beräknad säljstart i slutet av maj/början av juni. Välkommen med din intresseanmälan redan nu!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Sara Näslund

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
070-2578822
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Fastighetskarta

Fakta

Fakta

 • ObjekttypVilla
 • Utgångspris450 000 kr (utgångspris)
 • Rum5 R.O.K. varav 4 sovrum
 • Boarea140 m²
 • Biarea57 m²
 • Tomtarea19 941 m²
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt säljarens mätning

Interiör

 • BostadshusPå entrévåningen finns en hall i vinkel med plats för avhängning. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Köket är ett klassiskt lantkök med vedspis, rejält skafferi, rutigt linoleumgolv och skåpsluckor med snabelhandtag. Det finns även en elspis med ugn, och kombinerad kyl/frys.

  Nästa rum har tidigare nyttjats till sovrum och har utrustats med tre garderober. Här finns inkommande fiber för dig som behöver jobba på distans eller bara vill ha snabb uppkoppling. Det tredje rummet är ett vardagsrum, med plastmatta på golvet och ett tjusigt innertak.

  Från hallen når man badrummet som har plastmatta på golvet och våttapet på väggarna. Det är utrustat med wc, handfat och dusch.

  En trappa upp kan du njuta av tapetens blomsterprakt året runt! Det finns en rymlig hall med en liten klädkammare, utgång till den takade balkongen, samt en toalett med wc och handfat. På övervåningen finns tre rum, ett som tidigare har nyttjats till kök och två sovrum. Alla tre rum är i bra storlek. Tapeter och golv får dig att påminnas om -60 och -70-talets färger och mönster. Hela övervåningen kan stoltsera med en bra takhöjd, även om det delvis är snedtak.

  Källaren har en svale/pannrum där pannan står, som går att nyttja med el/ved/olja. Det finns en tvättstuga, som har en tvättmaskin installerad, här finns även en frysbox. Utgång till baksidan för nära tillgång till vedboden. Förrådet är källaren har platsbyggda hyllor för ordning och reda! Det finns ytterligare ett rum som är utgrävt, men med jordgolv, som troligen har nyttjats som matkällare.
 • Övriga byggnaderTimrad lada i okej skick, delvis loft.

  Lekstuga i nära anslutning till bostadshuset.

  Barack med två rum.

  Vedbod i anslutning till källaringången på baksidan.

  Jordkällare som i dagsläget inte går att öppna. Oklart hur skicket på insidan är.

  Pumphus för det borrade vattnet som finns till fastigheten, ligger utanför tomtgränsen. Servitut håller på att upprättas till förmån för fastigheten.

Byggnad

 • Byggår1932
 • Typ1 ½ plan med källare
 • StommeTrä/Timmer
 • Fönster2-glasfönster
 • TakPlåt
 • GrundKällare
 • UppvärmningVattenburen el/ved/olja
 • FasadTrä
 • BjälklagTrä
 • Övrig infoDå fastigheten nyligen är avstyckad finns ännu inget taxeringsvärde, därför kan inte fastighetsavgiften beräknas.
 • FastighetsbeteckningAlanäset 2:79
 • Vatten & AvloppEnskilt vatten, borrad brunn. Enskilt avlopp, 2-kammarbrunn.
 • TVFiber
 • InternetFiber, abonnemang via Östra Bräcke Fiberförening.

Förening

Ekonomi

 • Elektricitet29 000 kr/år
 • Elförbrukning15400 kWh/år
 • Vatten & Avlopp1 200 kr/år
 • Renhållning1 400 kr/år
 • Försäkring3 000 kr/år
 • KommentarIngen har nyttjat huset det sista året, men bostadshuset har varit varmt hela året omkring 15 grader. I kostnaden för el ingår även uppvärmning.
 • Driftkostnad36 000 kr/år
 • Taxeringskod220, Småhusenhet, bebyggd

Omgivning

Övrigt

 • InformationLagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Accepterat Pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 20-40% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Karta

Intresseanmälan

Söderalan 132, Sörbygden

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.