Kommande

Slåtteråsen 235, Rödön

Accepterat pris
3 750 000 kr
Boarea / Biarea / Mark
180 m² / 90 m² / 42.0235 ha
Typ
Gård
Byggår
1924

Hästgård med mycket bra läge med närhet till Krokom och pendlingsavstånd till Östersund.

Välkomna till denna hästgård i härlig landsbygd med strategisk närhet till Krokoms centrum och bra pendlingsavstånd till Östersund. Får vi presentera denna hästgård som har ett charmigt bostadshus med synliga timmerväggar och mycket sekelskifteskaraktär. Här garanteras låga driftskostnader med bergvärme och möjligheten till vedeldning i panna som förnärvarande inte är inkopplad. Borrad brunn med bra vatten samt avlopp till 3-kammarbrunn. På gården finns ett stall som har fyra boxplatser varav en större, spolspilta, sadelkammare och varmvattenberedare. Det finns en grusad ridplan med måtten 40 x 30 meter. Övriga byggnader består av bl a maskinhall, foderbyggnader, verkstad och otroliga förrådsutrymmen. På fastigheten finns 34,6 ha produktiv skogsmark och inägo & åkermark på 6,9 ha. Virkesförrådet uppgår till 7 843 m3sk. Avverkningsbar skog i huggningsklass S uppgår till ca 9 ha. Här bor ni med närhet till två sjöar.

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
073-843 25 55
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Fakta

Fakta

 • ObjekttypGård
 • Utgångspris3 750 000 kr (Accepterat pris)
 • Boarea180 m²
 • Biarea90 m²
 • TomtareaTomtarea 2000 m².
 • Mark42.0235 ha

Byggnader

 • Bostadsbyggnad

 • Byggår1924
 • FastighetsbeteckningRödöns-Backen 2:12
 • Övriga byggnader

 • EkonomibyggnaderDjurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

  Area 250 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Mark

 • ÅkermarkAreal: 5 ha. Brukningsvärde: Mycket sämre än normalt. Dränering: Otillfredställande.
 • SkogsmarkAreal: 33 ha. Barrskog: 58 kbm/ha. Lövskog: 58 kbm/ha.
 • ImpedimentAreal: 1 ha.

Förening

Ekonomi

 • Uppvärmning35 700 kr/år
 • Elförbrukning22418 kWh/år
 • Vatten & Avlopp1 660 kr/år
 • Renhållning2 573 kr/år
 • Försäkring7 222 kr/år
 • Vägsamfällighet2 430 kr/år
 • KommentarDriftskostnader för nuvarande ägare bestående av två personer. I uppvärmning ingår även hushållsström och gårdens förbrukning.

  Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.
 • Driftkostnad49 585 kr/år
 • PantbrevDet finns 2 pantbrev om totalt 330 000 kr

Omgivning

 • Generellt om områdetRödön är en halvö i Storsjön och ligger i Krokoms kommun ca 17 km från Östersund. Rödön är en levande jordbruksbygd med storslagen utsikt mot Storsjön och fjällvärden i dess öppna landskap. Här finns elljusspår för längdskidåkning, idrottsplan, fina joggingvägar. Aktivt byalag som b.l.a drev fiberfrågan och gjorde det möjligt. Bygdegård finns att hyra till reducerat pris för boende på rödön. Tillgång för box plats för häst finns i närhet att hyra för häst intresserade. Det finns Rödöns skola årskurs F-6, föräldrakooperativet Jordgubben vilket är en förskola samt Prästkragens förskola och Rödingens fritidshem. Närmast allmänservice är Frösön eller Krokom.

Övrigt

 • Inskrivningar

 • Rättigheter lastLast: Officialservitut Väg Vattentäkt, 23-RÖD-1116.2
  Last: Officialservitut Väg, 23-RÖD-1008.1
  Last: Officialservitut Väg, 23-RÖD-1030.1
 • GemensamhetsanläggningarGemensamhetsanläggning: Krokom Vike GA:7 ändamål: Vägar
 • Övrig information

 • InformationLagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

  Accepterat Pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30 - 50 % kr för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Slåtteråsen 235, Rödön

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.