Skolgatan 31 D, Odenslund

Slutpris
1 200 000 kr
Boarea m²
53.5
Rum
2 R.O.K.
Typ
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 479 kr
Visa alla
Högsta bud
1 100 000 kr
 • Budgivare 1 ons 22 juni, 18:08
  1 100 000 kr

Nu har du möjlighet att förvärva en mycket trivsam bostadsrätt i omtyckta föreningen HSB Rödstjärten med låg månadsavgift där även bredband ingår. Här bor ni på 53 välplanerade kvadratmeter omgiven av grönskan direkt utanför fönstret. Köket i ljusa färger har bevarats med sin äldre charm där vitvaror är utbytta under senare tid. Ett stort fönster ger härligt med ljus mot lugna Tegelbruksvägen och ett lummigt villaområde. Vardagsrummet har nyslipat ekparkettgolv och plats för både soffa och matsalsmöbel. Härifrån når man balkongen som har lugnt trivsamt läge som ska byggas ut och glasas in med skjutbara fönsterpartier av föreningen. Detta blir en naturlig plats för avkoppling och samvaro. I sovrummet ryms dubbelsäng och här finns också ett praktiskt utrymme som passar utmärkt som kontorshörna. Badrummet med helkaklade väggar och klinkergolv. En ljusgrå bård mitt på matchas med grå badrumskommod. Här finns ett badkar där man kan ligga och njuta av ett varmt bad.

Här bor man i lugna kvarter med närhet till matvarubutik, café, restaurang och gym vid Tegelplan. I närheten finns också flertalet förskolor, grundskola och fina parkområden. Vill man ta buss finns hållplats på mindre en en minuts promenad. Där trafikerar buss nr 4 och 8.

Välkommen att anmäla er till visning!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Planritning

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Rum2 R.O.K.
 • Boarea53.5 m²
 • Lägenhetsnummer10 / 1002
 • Månadsavgift2 479 kr
 • Våningsplan1/3
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt bostadsföreningen
 • TillträdeEnligt överenskommelse.

Byggnad

 • Våningsplan1/3
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Övrig infoFöreningen planerar för att bygga ut balkongerna.
 • VentilationMekanisk frånluft
 • RenoveringarNuvarande ägare har slipat parkettgolv, bytt alla övriga golv och målat väggar och tak.
 • TVKabel-TV ingår i avgiften
 • InternetFiber för bredband ingår i månadsavgiften.
 • Energideklaration datum2019-04-08
 • Energideklaration färdigUtförd (temp)
 • EnergiklassD
 • Energiprestanda, primärenergital kWh/kvm/år103

Förening

 • NamnHSB:s brf Rödstjärten
 • Allmän informationPopulär och trivsam förening. Det finns 180 bostadsrätter och 32 hyresrätter (lokaler) i föreningen.
 • Överlåtelseavgift1 207 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avKöpare
 • Pantsättningsavgift483 kr
 • RenoveringarFöreningen har upprättat en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.

  2021 Beslut är taget att balkongerna ska byggas ut och glasas in, 4x2meter och förhoppningen är att jobbet ska vara igång under 2022. Bygglovsansökan har uppdaterats löpande vilket fördröjt byggstarten. Med hänsyn till rådande marknadsläge och prisuppgångar på material så behöver föreningen ytterligare tid på sig för att räkna på investeringskostnaden.
  2019 Målning möteslokal, 4 st nya hybridladdstolpar, planterat träd och buskar, byggt insynsskydd runt grillplats
  2018 Nya cykelställ, 2 st torktumlare
  2017 Har trapphusen målats.
  2016 byte av dörrar i källargångar så att samma nycklar fungerar till lägenhet samt källardörrar och målning av källare.
  2016: 10 nya p-platser har tillkommit.
  2013-2014 renoverades tvättstugor.
  2013-2014 relinades alla liggande avloppsledningar.
  2012 byttes alla lås ut i föreningen. Man såg även över ventilationen. Exteriört har man bytt alla tak över entréerna, satt upp ett lusthus.
  Elstammar har renoverats och blev klart våren 2010.
  Det har återplanterats björkar på gården.
  Fönster utbytta 2000.
  Horisontella stammar i badrum är utbytta i samband med badrumsrenoveringarna.
  Nytt tegeltak 1996.
 • Månadsavgift2 479 kr
  I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud av tv-kanaler samt bredband.
 • Andel av årsavgift0.50042 %
 • Andel i BRF0.50042 %
 • Övrigt, ekonomiFöreningen är välskött och har en stabil ekonomi. Föreningen kommer att höja årsavgiften i samband med balkonginvesteringarna. Nivån är inte fastställd. Föreningen höjde avgiften 1/1 2020 med 1,5%. Under 2017 har föreningen amorterat det sista på sina lån och är nu skuldfria.
 • ParkeringDet finns p-platser för 170 kr/mån. Kallgarage kostar 230 kr/mån. Varmgarage kostar 280-340 kr/mån. Separat kö till parkeringsplatserna.

Ekonomi

 • Försäkring75 kr/månad
 • Elkostnad350 kr/månad
 • Total driftkostnad425 kr/månad
 • KommentarUppskattade driftskostnader för nuvarande ägare.

  Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Omgivning

 • Generellt om områdetI Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Interiör

Rumsbeskrivning: ENTRÉ
På golvet ligger ett stilrent laminatgolv och väggarna går i en ljusgrå nyans. Till vänster finns en tre inbyggda garderober med överskåp för bra förvaring. Utöver det är det god plats för avhängning för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Från hallen genom trevliga dubbeldörrar i trä och glas nås ett ljust vardagsrum med ett generöst fönsterparti där ni erbjuds ett härligt ljusinsläpp. Härifrån når du balkongen i nordvästligt läge där man kan njuta av naturen och solen, den här balkongen bjuder verkligen in till avkoppling. Balkongen ska byggas ut och glasas in av föreningen. Balkongen kommer att ha skjutbara glaspartier som kan skjutas bort helt och hållet under varma sommardagar. I vardagsrummet ligger ett slipat parkettgolv i ek och väggarna är målade i ljusgrå färg. Här finns god plats för både soffmöbler och matsalsbord.

KÖK
Ett ljust och ytterst väldisponerat kök med matplats där gästerna kan njuta medans värden tillreder en härlig måltid. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust målade. Kökets originalluckor är bevarade och moderniserats med ny lackering och nya handtag. Över den rostfria diskbänken sitter ett stänkskydd av vitt kakel. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i skafferi och i över och underskåp. Köket är utrustat med spis med häll, rostfri spisfläkt, och rostfri kombinerad kyl och frys.

SOVRUM
På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i en grå nyans. Här finns två djupa inbyggda garderober för förvaring av kläder. I sovrummet ryms dubbelsäng och här finns också ett praktiskt utrymme som passar utmärkt som kontorshörna. Ett stort fönster mot lugn gata ger ljusinsläpp i rummet.

BADRUM
Badrummet har ljust kakel på väggarna och vitt stilrent klinker på golvet. En ljusgrå bård mitt på väggen matchas med badrumskommoden. Badrummet är utrustat med badkar, WC, tvättställ med kommod med spegel ovanför på väggen.

Exteriör

Bilplats

Det finns p-platser för 170 kr/mån.
Kallgarage kostar 230 kr/mån.
Varmgarage kostar 280-340 kr/mån.

Separat kö till parkeringsplatserna.

Balkong/Uteplats

Balkong mot nordväst som ska byggas ut och glasas in med skjutbara fönsterpartier.

Övriga byggnader

Till lägenheten hör källarförråd och matkällare. I föreningen finns också cykelförråd, festlokal som går att hyra samt nyrenoverat uthyrningslägenhet som kostar 100 kr per dygn.

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med ”Accepterat pris”. Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Skolgatan 31 D, Odenslund

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.