Samuel Permans Gata 24A, Karlslund

Slutpris
1 375 000 kr
Boarea m²
52
Rum
2 R.O.K.
Typ
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 632 kr
Byggår
1947
Visa alla
Högsta bud
1 375 000 kr
 • Budgivare 2 tis 24 maj, 18:25
  1 375 000 kr
 • Budgivare 2 tor 19 maj, 23:16
  1 350 000 kr
 • Budgivare 2 tor 19 maj, 22:01
  1 250 000 kr

Här bor ni med bästa tänkbara läge i Karlslund.

Välplanerad tvåa med högt i tak, ljusa ytskikt och stort ljusinsläpp. Stor och rymlig hall med bra plats för öppen avhängning eller i den intilliggande klädkammaren som tillika är ett praktiskt mindre arbets-krypin. I vardagsrummet är det vackra mönstrade parkettgolvet från byggåret bevarat. Rummet har plats för soffa och tv-möbel, även ett matsalsbord om man vill det. Från vardagsrummet når man balkongen som ligger i söderläge och mot härlig grönskande innergård om sommaren, här kan man njuta av solens strålar från morgon till kväll. Sovrummet rymmer dubbelsäng och här finns tre inbyggda garderober. Kök med bra förvaring i skåp och lådor och med stora arbetsytor. Det stora fönstret ger stort ljusinsläpp över kök och den mysiga matplatsen. Halvkaklat badrum som går i vitt med en blå våtrumsmatta på golvet.

Lägenheten har två förrådsutrymmen, ett i källaren och ett på vinden. Det finns även ett hobbyrum/vallarum samt två tvättstugor varav den ena ligger i samma trappuppgång. Här har man också tillgång till den gemensamma bastun.

Här är lätt att trivas med bara några minuters promenad ner till stadskärnan och med närhet till mataffär, längd- och motionsspår.

Välkomna att anmäla er till visning!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Sofia Andersson

Reg. fastighetsmäklare
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Planritning

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Rum2 R.O.K.
 • Boarea52 m²
 • Lägenhetsnummer52 / 1101
 • Månadsavgift2 632 kr
 • Våningsplan2/3
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

 • Byggår1947
 • TypBostadsrättslägenhet
 • Våningsplan2/3
 • UppvärmningFjärrvärme
 • TVKabel-tv grundutbud från Com Hem ingår i månadsavgiften
 • InternetCom Hem, ingår i månadsavgiften
 • Energideklaration datum2019-08-26
 • Energideklaration färdigUtförd (temp)
 • EnergiklassE
 • Energiprestanda, primärenergital kWh/kvm/år122

Förening

 • NamnRiksbyggen brf Östersundshus 5
 • Allmän informationRiksbyggen Brf Östersundshus 5 innefattar 114 bostadsrättslägenheter samt 28 lokaler vilka är fördelade på adresserna Stapelmohrs väg 18-20 A-C, Samuel Permans gata 22-24 A-C, Litsvägen 31-33 A-C samt Biblioteksgatan 29 A-C. Riksbyggen Brf Östersundshus 5 är en välskött och trivsam förening i centrala delarna av Östersund. Det tar endast 5 minuter att gå ner till centrum. Granne med föreningen finns en matvarubutik med postservice och ett stenkast bort finner man Björkbackaparken, belysta längdskidspår och bouleplan. I omtyckta Karlslund finns också frisör, skolor, dagis, restaurang m.m.
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avKöpare
 • Pantsättningsavgift483 kr
 • Renoveringar2021 Relaxen har renoverats
  2020 Renovering av samtliga entréer/trappuppgångar.
  2019 Golvvård trapphus. Förbättringsåtgärder i pannrummet gällande dräneringspump. Åtgärdat infästningar på snörasskydd.
  2017 Exteriörbelysning. Underhåll skorsten.
  2015 Renovering av tvättstugor. Belysning allmänna utrymmen.
  2014 Byte av låssystem.
  2011 byttes termostaterna på samtliga radiatorer.
  2007/2008 byttes fönster till 3-glasfönster samt balkongdörrar.
  1997-1999 byttes stammarna i kök och badrum (även huvudstammen).
  1990 byttes taket till plåttak.

  Det planeras att renovera garagen under 2022.
  Balkongfronter ska renoveras.
 • Månadsavgift2 632 kr
  I månadsavgiften ingår vatten, värme, bredband, kabel-tv.
 • Andel av årsavgift0.75973 %
 • Andel i BRF0.77061 %
 • Övrigt, ekonomiFöreningen är stabil med god ekonomi.
 • Reparationsfond196 kr
 • Gemensamma utrymmenI föreningen finns en trevlig samlingslokal med pentry och en välskött bastu med angränsande relaxrum. Det finns också ett övernattningsrum med 4 bäddar som går att hyra för 100 kr/natt de två första nätterna, därefter 200 kr/natt, upp till 1 vecka. Övriga utrymmen som finns är flera cykelförråd och ett större hobbyrum med plats för vallning av skidor. Det finns också möjlighet att hyra plats att ställa upp extra frysskåp till en kostnad av ca 40 kr/mån, separat kö.
 • ParkeringGarageplatser finns det 28 st för 400 kr/månad, separat kö (lång kö). P-plats med eluttag finns det 66 st för 200 kr/månad, separat kö (f.n. 14 st i kö 2022-05-10). Det kan vara de som står i kö för att byta plats. För den boende som har en p-plats finns numera möjlighet till laddplats för sin el/hybridbil. Laddbox och installation beskostas av den boende.

Ekonomi

 • Försäkring100 kr/månad
 • Elkostnad350 kr/månad
 • Personer i hushåll1
 • Total driftkostnad450 kr/månad

Omgivning

Övrigt

 • InformationAccepterat pris
  Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på Internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Interiör

ENTRÉ: Hallen är rymlig med gott om plats för avhängning och förvaring i byrå om man önskar. På golvet ligger ett ljus laminatgolv och väggarna är tapetserade i en vit tapet med svagt skimrande mönster.

KLÄDKAMMARE/ARBETSPLATS: I hallen ligger en klädkammare som rymmer de stora vinterkläderna och kängorna. Men det fungerar lika bra som arbetsplats som det idag är inrett som. Med platsbyggt arbetsbord med hyllor och spotligts som ger bra ljus i arbetshörnan.

KÖK: Kök med äldre standard med vita luckor, bänkskiva av trä och diskbänk i rostfritt stål. Över bänken sitter en terrakottafärgat kakel. Gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Här finns plats för matbord med 4 platser. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, spis och fläkt. På golvet ligger laminatgolv med ljust klinkermönster och väggarna är målade i ljus färg.

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum med gott om plats för möblering för både matsalsbord och soffhörna. Här är utgången till balkongen som ligger i söderläge. Väggarna har en snygg brun tapet varav en fondvägg i matchande beige. Den vackra ekparketten från byggåret 1947 är bevarad.

SOVRUM: Sovrummet är ljust och med god plats för dubbelsäng och sängmöbler. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade. Här finns tre inbyggda garderober med överskåp.

BADRUM: Badrummet är halvkaklat i vitt samt vit målad väv. På golvet ligger en blå våtrumsmatta. Här finns en fint badkar men även möjlighet att ta bort för att få en rymlig duschhörna. WC-stol, elektrisk handdukstork och tvättställ med spegelskåp.

Exteriör

Bilplats

Garageplatser, 28 st, som kostar 400 kr/mån, separat kö (lång kö).
P-platser med el finns 66 st, som kostar 200 kr/mån, separat kö (f.n. 14 st i kö 2022-05-10). Det kan vara de som står i kö för att byta plats.

Om du som boende har en p-plats så finns numera möjlighet skapa sig en laddplats för sin el/hybridbil. Den boende får då bekosta laddbox och installation.

Balkong/Uteplats

Balkong mot innergården i soligt söderläge

Övriga byggnader

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Karta

Intresseanmälan

Samuel Permans Gata 24A, Karlslund

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.