Risslersgatan 21 B, Frösön

Accepterat pris
1 575 000 kr
Boarea m²
72.5
Rum
3 R.O.K.
Typ
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 650 kr
Byggår
1961
Visning, Vänligen anmäl er till visningen!
tis 5 juli, 16:30-17:00
 • Vänligen anmäl er till visningen!
  tis 5 juli, 16:30-17:00

Välkomna till denna ljusa trerummare med hörnläge och bottenplan. Belägen med mycket fördelaktigt läge på Frösön. Härifrån nås Östersunds stadskärna på bekvämt gång och cykelavstånd.

Lägenheten är mycket välplanerad där sovrummen och badrum ligger i anslutning till varandra från hallen som har en inbyggd garderob som erbjuder praktisk förvaring. Köket har stor potential med utrymme för matplats vid fönster och här finns även möjlighet att i det anslutande vardagsrummet placera en större matsalsmöbel. Vardagsrummet är mycket rymligt och erbjuder med sitt hörnläge ett generöst ljusinsläpp via stora fönster. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen med härlig utsikt över omgivningarna och bra läge i sydväst där solen värmer från vår till höst. På innergården finns en gräsmatta som passar utmärkt för fotboll eller småttingar med spring i benen. Här finns även en lekplats med lekstuga och sandlåda. Sommartid finns här trädgårdsmöbler och grill.

I Brf Fritzhem bor du i en välskött förening med god ekonomi, låg månadsavgift och fin sammanhållning.

På Hornsberg bor du med ett bra läge på Frösön, men endast ett par kilometer från centrum dit du når enkelt med buss eller via cykel och gångbron. Centrala Frösön erbjuder även det mesta du kan tänkas behöva såsom mataffär, café, restaurang, frisör och skolor. Närhet till slalombacke men också fina strövområden/skidspår på Frösöberget.

Välkommen att anmäla er till visning!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Björn Löfgren

Reg. fastighetsmäklare
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Planritning

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Rum3 R.O.K.
 • Boarea72.5 m²
 • Lägenhetsnummer29 / 1003
 • Månadsavgift3 650 kr
 • Våningsplan1/3
 • TillträdeTillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggår1961
 • Våningsplan1/3
 • UppvärmningFjärrvärme
 • VentilationMekanisk frånluft
 • RenoveringarStamrenoverat badrum som har klinker och golvvärme.
 • TVBasutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
 • InternetGruppavtal för bredband via Telia ingår i månadsavgiften.
 • Energideklaration datum2020-03-31
 • Energideklaration färdigUtförd (temp)
 • EnergiklassE
 • Energiprestanda, primärenergital kWh/kvm/år125

Förening

 • NamnBrf Fritzhem
 • Byggår1961
 • Allmän informationBrf Fritzhem är en välskött bostadsrättsförening som äger 4 hus med adresserna Risslersgatan 21,23,25 och Trädgårdsvägen 9. För cyklar och barnvagnar finns särskilda förråd. Det finns även övernattningsrum med våningssäng där nedre slafen är en bredare säng för två. I anslutning till denna även bastu och motionsrum. På baksidan finns en trevlig gemensam gård med ett stort trädäck, lekstuga och sandlåda för de små, samt en insynsskyddad gräsmatta. Det finns en fin tvättstuga med en rejäl maskinpark och ett bra torkrum. Till detta finns även en relax med dusch, bastu och solarium att tillgå för föreningens medlemmar.
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avKöpare
 • Pantsättningsavgift483 kr
 • RenoveringarKommande renoveringar:

  Föreningen har endast planerat för löpande underhåll de närmaste åren.

  Utförda renoveringar:

  2019 installerades solceller.

  2019 har trapphusen målats invändigt.

  2016 Infördes gemensamhetsel.

  2014 Fönsterbyte.

  2012 Nytt låssystem och nya säkerhetsdörrar är insatta.

  2010 Nya centralfläktar insatta.

  2010 Ny lekstuga på gården.

  2006/2007 Byttes elen i föreningen.

  2002/2003 Taken på fastigheterna är omlagda

  2002 Tvättstugorna renoverades.

  1997 byttes stammarna i föreningen och i samband med detta renoverades badrummen.

  Avvattningssystemet på yttertaken är utbytta.
  Nya lås i alla lägenhetsdörrar.
  Ventilerna i alla badrum har bytts ut.
 • Månadsavgift3 650 kr
  I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och hushållsström. Kostnaden för hushållsström debiteras i efterhand utifrån faktisk förbrukning.
 • Andel av årsavgift1.88477 %
 • Andel i BRF1.96 %
 • Övrigt, ekonomiFöreningen har stabil ekonomi. Riksbyggen sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen. Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar.
 • Reparationsfond516 kr

Ekonomi

 • Försäkring75 kr/månad
 • Total driftkostnad75 kr/månad
 • KommentarDriftskostnader för nuvarande ägare som avser försäkring med bostadsrättstillägg. Hushållströmmen debiteras efter faktisk förbrukning på månadsavgfiten.

  Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Omgivning

 • Generellt om områdetPå Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Interiör

Rumsbeskrivning: VARDAGSRUM
Genom dubbeldörrar av glas från hallen stiger man in i det ljusa vardagsrummet som har fönster åt två väderstreck vilket ger ett stort och trivsamt ljusinsläpp. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen där det finns plats för en mindre matgrupp att sitta vid och avnjuta middagen i sol från tidig vår till sen höst. Vardagsrummet har parkettgolv i ek och rymlig plats för matsalsmöbel och soffgrupp.

KÖK
Vidare från vardagsrummet kommer man in i köket som går i ljusa toner med vitmålade väggar och köksskåp av ljus träfaner, diskbänk av rostfritt stål samt vitt kakel ovanför som stänkskydd. Plastmatta på golvet. Här finns utrymme för matbord vid fönster. Maskinellt är köket utrustat med kombinerad kyl/ frys, spis och fläkt.

HALL
Här välkomnas ni in i en hall med utrymme för klädavhängning direkt innanför dörren. Här finns även extra förvaringsmöjligheter i två garderober. Plastmatta på golv och en mönstrad tapet på väggarna.

BADRUM
Rakt fram i hallen finner ni badrummet med klinker i beige färg, golvvärme och kaklade väggar med bård i matchande färg. Badrummet är utrustat med dusch, wc samt handfat med spegel ovan. Dessutom ett extra badrumsskåp på en av väggarna. Här är förberett med vatten och avlopp för tvättmaskin.

SOVRUM
Direkt till vänster vid entrén ligger det första av två sovrum, god plats för dubbelsäng och sängmöbler. En garderobsvägg med inbyggda garderober med överskåp. På golvet ligger ett trämönstrat laminatgolv och väggar klädda av tapet.

SOVRUM
Sovrummet intill är till storleken lika som det första och rymmer även det både dubbelsäng och sängmöbler. Här finns två inbyggda garderober med överskåp. På golvet ligger samma trämönstrade laminatgolv och väggarna går i varm beige färg med en fondvägg av rosa ton.

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med ”Accepterat pris”. Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Risslersgatan 21 B, Frösön

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.